Rutar-zamujanje s kuhinjo

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

28. jan 2008 10:10

Jaz se strinjam z Vendelino, pa kaj nihče ne bere drobnega tistka? Če piše rok npr 3 mesece, naj se držijo ali pač postopamo po grših postopkih, kako bi pa oni ravnali v nasprotnem primeru? Moja starša sta pred leti naročila spalnico (ne v Rutarju, mizarstvo na Gorenjskem), po daljšem nerganju sta dobila namesto popusta oz zamudnine, dve nočni omarice zastonj! Kuhinje se le veseli, kadarkoli že bo...ni lepšega kot biti na svojem... Srečno!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jan 2008 10:15

Barbay, ni ti druge, kot da ponoviš vajo in dobiš mobilne telefone vseh, ki so za zadevo odgovorni. Pa zadevo glej s komično/ironične plati: v ceni kuhinje si dobila še nekaj dodatnih izletov na ljubljanski Rudnik..., pa konec koncev, nisi jim dala 100% predujma in ti še niso popihali, skratka, lahko bi bilo še slabše. Ko človek začne na zadevo takole gledati, se stvari začnejo bolje odvijati. Sem se spomnila primera znanca, ki je naročil džazno kuhinjo visokega cenovnega razreda in so se zelo prefinjeno dogovarjali za barvo in potem je izvajalec (renomiran čez vse) dvakrat (pazi, dvakrat!) fulal barvo kuhinje in je dostavljal točno tisto, česar niso naročili. So bili 4 mesece brez kuhinje...in ker so staro demontirali, aparate pa odpeljali na deponijo, so v bistvu 4 mesece uporabljali kuhalnik za kampiranje in komplet za fondue...Po treh tednih so se z zadevo nekako sprijaznili in iz vsega naredili zabavo. Kuhinje sicer niso nič hitreje naredili, ampak hec je pa bil. Vendelina jr.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

28. jan 2008 10:16

TAKOJ pokliči vodjo trgovine in ga seznani z zadevo. ZAHTEVAJ, da ti zadevo TAKOJ uredi oz. te seznani z datumom, ko bo kuhinja dobavljena. (Zagrozi z mediji, inšpekcijo,...) Nato pa ZAHTEVAJ dodatni popust, brezplačno dostavo, brezplačno montažo,... V skrajnem primeru pa ZAHTEVAJ vračilo denarja (seveda z obrestmi). Nastopiti moraš ostro, da te bodo vzeli resno Sicer pa tudi jaz ne poznam nikogar, kateremu bi pri gradnji, obnavljanju oz. opremljanju hiše šlo vse po maslu! Je pa res, da smo pred dvema letoma v Rutarju v MB kupili sedežno srednje cenovnega razreda in nismo imeli nobenih problemov. Dobavili so jo celo pred rokom in še brezplačno so jo dostavili. K

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

28. jan 2008 10:23

Pozdravljeni! Jaz sem pred 4 leti delala v Rutarju, sicer kot študentka, pa vseeno. Tam vlada cela zmeda in če stranke niso preveč težile, se ni nobeden sekiral. Moj nasvet je: pojdi v Rutarja, in zahtevaj direktorja prodaje. Glede na to, da je verjetno dobavni rok že zdavnaj minil, zahtevaj, da jo takoj dostavijo. Ampaj, če boš lepo govorila ne bo nič. Moraš biti tečna in najbolj arogantna stranka, kar so jih imeli ta mesec. Vsake toliko časa omeni kakšno inšpekcijo ali pa popust, ker so kršili dobavni rok. S prijsznostjo se tam nikamor ne pride. Pa sploh ni važno, ali je kuhinja za 100€ ali za 100000€. Veliko sreče tamara

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

28. jan 2008 10:24

KARMINA razmišljam v tej smeri, tudi v skrajnost bi šla. Sem danes poklicala v rutar. Sicer se dvakrat ni nihče oglasi, zdaj so mi pa rekli, naj pokličem popldne, da bo oseba, ki mi to ureja delala popoldne. barbay

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

28. jan 2008 10:32

barbay, pokliči še enkrat in jim arogantno (kot je zapisala sajovict) razloži, da ti ne boš več klicala ampak, da bodo od zdaj naprej oni tebe klicali, če ne... K

tanya017  

član od: 16.2.2007

sporočila: 216

28. jan 2008 10:41

Nič ne čakaj,pojdi lepo tja,zahtevaj glavnega in jim zagrozi z mediji in inšpekcijo.Skratka ne odnehaj in ne pojdi od tam dokler zedeve ne rešiš. Kar pogumno! tanya017

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

28. jan 2008 10:43

Tudi jaz sem slišala že z večih koncev, da gre pri Rutarju vse narobe. Kolegica je pred kratkim po nenehnih obljubah, da zdaj pa bo roba končno prišla, odšla v trgovino in naročeno odpovedala. Sicer pa tudi nekatere prodajalke niso preveč prijazne v tej trgovini... Če so plačane tudi zato, da med drugim zlagajo blago za kupci, mislim da nimajo nobenega razloga, da potencialne kupce nahrulijo, če si ogledujejo, kar je na voljo. Kozmeja

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

28. jan 2008 10:50

Da še jaz povem kaj se je nam zgodilo, sicer ni povezano z pohištvom, mogoče pa pride kateri prav. Naročili smo plastična garažna vrata v vratih. Zamujali so z dobavo dva tedna. Ko jih končno pripeljelo je bilo nekaj pomankljivosti: črna kljuka (naročilo smo belo), vrata v vratih so bila ožja za pet centimetrov, manjkal je zatič na vratih. Pa sem vzela v roke Zakon o varstvu potrošnikov, jim napisala ketere člene so prekršili, zamuda dobave, naročilo ni enako z dobavljenim blagom in zahtevala popust, v nasprotnem primeru jim vrnemo vrata (kar bi jih seveda prišlo dražje). Odobrili so mi 30% popust. Tako, da smo od razlike avansa do polne cene plačali samo nekaj takratnih tolarjev. Torej vzemite v roke Zakon, jim napišite dopis, pošljite priporočeno s povratnico, da imate dokaz. Ponavadi pomaga. lp bina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti