15. jan 2008 17:37
Vozim okoli 25 let, ko sem kot študentka imela svoj prvi avto sem vse opravila sama, vedno brez težav.
Zdaj avto peljem kvečjemu na tehničnega, če se možu ne ljubi ali sin nima časa, se pač sproti zmenimo, kdo bo naredil. K mehaniku ga vozimo samo na pooblaščen servis in je vseeno, kdo od nas treh ga pripelje - oddamo ključe, povemo v čem je problem in potem pridemo po avto. Doslej je vse štimalo kot švicarska ura.
O zimskih gumah odloča sin, ker ga to veseli in se na to tudi spozna, na našem servisu povemo, kaj bomo imeli in pridemo ob naročeni uri, da nam jih menjajo. Skladiščimo jih kar pri njih, vse opravimo z nekaj besedami, saj smo stalne stranke.
Če bi bilo treba, bi marsikaj postorila sama (kot sem tudi že, a res izjemoma), ampak tale naš servis je taka popolna ponudba, da se še mojima moškimani treba s tem ukvarjat, kaj šele meni.
Za drug avto pri hiši, skoraj 20 let star passat, pa poskrbi sin oziroma njegovi prijatelji. Mati samo sedejo v avto, v katerega želijo, in se odpeljejo.
O nakupu avtomobila odločamo v dogovoru, na srečo se naše želje zelo skladajo, če se ne bi, bi pa jaz možu prepustila dokončno odločitev. VSaj za "prvi" avto pri hiši, svoje želje bi potem morda uveljavljala pri drugem. Ampak doslej ni bilo treba.
Mamamia
mamamia