Vozite avto?

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

16. jan 2008 14:53

Sem voznica, letos bo 20 let. Zelo rada vozim avto. Na servis peljem avto sama, včasih mi ga je moj partner (kar je bilo seveda precej lažje, saj se je na avtomobile tudi dobro spoznal). Vtisi s servisov so pa zelo različni. Nekateri so profiji, nekateri na ženske gledajo zviška. Primer: predlani sem kupila nove gume in prišla na servis s prošnjo po točno določenih gumah, vključno z dimenzijami. Lastnik mi je hotel prodati neke druge, češ, saj bodo dobre za vaš avto (kaj pa ženska ve, kakšne gume rabi). Ko je videl, da imam malo večji avto kot je fičko, si je tisti hip premislil in je nehal s svojimi mačističnimi pripombami. Tehnični pregledi so ok, nikoli nisem imela težav. Na servise pa tudi hodim, kjer delajo profiji, tako da ni težav. Ok, z eno redko izjemo (šla sem na nek drug servis, ki je v bližini), ko so mi na prošnjo po zamenjavi plovca, ki kaže stanje bencina, zamenjali brisalce, nalili tekočino za pranje stekel in olje (za katerega me niso vprašali, če je ok za moj avto! Pa saj oni že vejo, a ne!), kljub temu, da sem izrecno odkljukala, da tega nočem. Tako kot sem se takrat drla na tistega človeka, se nisem še nikoli na nikogar v življenju. Seveda, denarja nisem dobila nazaj. Na tisti servis pač ne grem več. Kozmeja

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. jan 2008 17:15

Sem voznica. Sem že peljala avto in na servis in na tehnični pregled - v bistvu ga tja vedno jaz peljem. Peljati avto k avtomehaniku me je prisililo to, da se je avto pokvaril. ljubi prvič, ko se je to zgodilo, pa tudi naslednjih 10x, ni imel niti izpita, kaj šele avto ali željo po peljanju avta k mehaniku (no, izpit in avto zdaj ima, želje pa še vedno ne;) Najprej sva tudi skupaj imela moj avto in sem ga peljala k modrim haljam vedno jaz. Pred kratkim je dobil on avto od staršev oz. smo ju zamenjali in za tega zdaj v principu skrbi on:) Odnos: - serviserji te kot žensko ne jemljejo preveč resno (mislim, da si nas preveč predstavljajo kot tiste na plakatih;). Če rečeš, da se pri bremzanju sliši, kako ruži železo na železo, ker ni ploščice not ali pa da niso krivi kontakti pri akumulatorju, ker si jih zbrusla, te bo samo pomilovalno pogledal, kot da ti nimaš nobene možnosti vedet, kaj je to kontakt, akumulator ali pa kako delujejo bremze. Za to je pač boljše bit moški. - na tehničnem pregledu so pa (vsaj tam, kamor hodim jaz) zelo prijazni in ti pogledajo malo skozi prste (verjetno, ker vejo, da s tem starim avtom ena punči ne bo lih gonila in ni tak nevarno ali pa samo zato, ker si jim pač simpatična, ker si xx). Moj stari avto je prišel skozi že čisto bogi, tak da si ga noben fant niti blizu ne bi upal peljat... Za to je pač boljše biti ženska:) Izkušnja peljat avto na servis je pa vedno malo adrenalinska - pri starem avtu se vedno kaj najde in potem samo upaš, da to ni kaj takega, kar se ne da v enem dnevu popravit pri mehaniku;) Veri

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

16. jan 2008 17:15

Sem voznica,avto peljem tudi na tehnični,pa tudi h mehaniku,če mož nima časa. Zadnjič ko sem imela nesrečo( ko sem vozla 11 let star avto se ni nihče zaletel vame),kupim avto po 3 mesecih pa pok.Mlada voznica komaj tri mesece je imela izpit...takrat sem tudi sama peljala avto h cenilcu,zrihtala papirje na zavarovalnici,še za tisto mlado damo (jaz dobra duša),pa še v salon na popravilo......,pa ponj sem tudi šla sama.....in tako dalje. Če smo vsi zaposleni to pač naredi tisti,ki ima čas.. LP! darja-

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

16. jan 2008 18:57

Sem voznica. Glede avta v glavnem vse urejam sama - mojega dragega čez teden namreč večinoma ni doma, tako da mi kaj drugega niti ne preostane.

Na avto se kar dobro spoznam, tako da lahko čisto komot klepetam s serviserjem. Gledajo me pač postrani in me ne jemljejo najbolj resno, ker sem ženska. Pa kaj zato, s tem se nisem nikoli obremenjevala. Sama pri sebi si mislim, da svoje kikle ne bi nikoli zamenjala za tisto one, kar imajo oni med nogami :))) -> pa ne mi zamerit, vsi moški, ki ste tu, tako pač mislim!

Anja

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

16. jan 2008 19:43

Anja, če pomislim,in se postavim v kožo moških... ja,  mora biti neprijetno nositi s sabo tisto reč.

Bi še nekaj komentirala, ma raje ne bom, nič slabega sicer, zelo dobro.

lp 

Anamarija

ADRIJANAM  

član od: 15.10.2006

sporočila: 212

16. jan 2008 19:44

Izpit imam že 16 let. Prvih nekaj let po tem, ko sem opravila vozniški izpit avta nisem vozila pogosto, ker nisem imela svojega, sedaj si življenja brez vozniškega izpita sploh ne predstavljam in vozim vsak dan. Avto vozim na tehnične preglede, k mehaniku (do sedaj je bilo potrebno to samo enkrat), k vulkanizerju, sama, tudi tankam sama. Ne znam pa menjati gume in tudi verig ne znam "namontirati", mogoče se naučim tudi to, če bo nujno, drugače pa bom za te stvari rajši prosila koga drugega. Moja izkušnja, ko sem avto peljala k mehaniku je pozitivna, menjati je bilo treba izpušno cev. Mehanik je avto pregledal, povedal da je treba menjati srednjo izpušno cev, najbolje pa bi bilo, če menjam še zadnji del in mi tudi pokazal zakaj, ker se je že nakazovalo kje bo naslednja luknja, povedal mi je kako dolgo bo popravilo trajalo in koliko stanejo deli in koliko delo. Malo za šalo in malo zares pa to, ko sem obiskala mehanika nisem imela minice. Adrijanam

ElaS  

član od: 3.10.2007

sporočila: 56

16. jan 2008 21:19

Izpit imam že blizu 20 let. (joj, a žeee???) Od vsega začetka, kar imam avto sama skrbim za njega. Res pa je, da sem že od majhnega vedno nos tiščala zraven, če se je kaj popravljalo (kolo, moped ali avto) in me to še danes zanima. Na servisih pa srečujem raznorazne modele. Pri mojem stalnem mehaniku niso bili nikoli problemi. Že od vsega začetka me jemlje resno in se tako tudi obnaša do mene. Posluša kaj je narobe, četudi včasih opisujem samo zvoke, potem pa mi pove kaj bo pogledal in naredil. Ko pridem iskat avto mi še pokaže zamenjane dele. Drugje pa sem doživela vse mogoče. Od popolnoma podcenjevalnega odnosa (in ta servis sem videla da je že propadel) do zelo korektnega odnosa. Na tehničnih načeloma nimam nobenih težav, ker je avto zrihtan. Okoli vozim sebe in otroke, zato mora biti tehnično brezhibno vozilo. (za praske se ne sekiram) Lp ElaS

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

16. jan 2008 22:40

tejka77 je napisal/a:
ne znam zamenjat gume, v avtošoli nam je inštruktor rekel-vam, dekletom pa itak ni potrebno znat menjavat gum....
Eh, meni gume sploh ni treba menjati, ker rezervne sploh nimam. Z mojim avtom rezervne gume sploh ne prodajajo, avtomatično dobiš neki "Easy fix or something" sistem. No, gumo lahko dokupiš s kar dragim doplačilom in se že nekaj časa spravljam to narediti. Upam, da mi ne bo kdaj žal, da sem tako "malomarna".

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

17. jan 2008 3:56

Jaj, ja, dobri stari pejek! Na žalost ga je čas povozil. Kyara

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

19. jan 2008 21:10

Ja, vozim avto. Ga pa zelo redko tankam:) K mehaniku ali pa na servis ga tud peljem, če je treba. Čeprav raje kakšenga moškega člana družine zadolžim za to. LP, Pija. Pingvin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti