26. jan 2009 7:47
Dobro potem je treba v akcijo,se pravi do konca meseca ja saj je bilo lani tudi tako.... petardica
26. jan 2009 7:47
Dobro potem je treba v akcijo,se pravi do konca meseca ja saj je bilo lani tudi tako.... petardica
28. jan 2009 12:41
Mene pa zanima kako naj si izračunam, kaj se nama z možem bolj splača ; če pa do danes še nisem dobila izpiskov dohodka iz podjetij kjer sem bila vletu 2008 zaposlena. Do sedaj nisva nič preračunavala ampak ima mož vse otroke že čez leto in še pri napovedi za dohodnino. Letos pa sem se odločola da se poglobim v to, vendar nimam izpiskov, bila pa sem zaposlena v treh različnih podjetjih, plačilne liste imam spravljene, vendar so tako zakomplicirane da je joj. Ko sem danes na spletni strani dursa hotela izračunati informativni izračun z približnim dohodkom mi pri vpisu davčnih sploh ni hotelo prijeti, ko pa sem izpolnila brez davčnih, mi je pa napisalo ,napaka, da morajo biti vsa polja zapolnjena. V glavnem ni šlo, nisem stručko za te stvari zato me zanima ali je kdo strokovnjak na tem področju in bi mi znal svetovati, kako naj se stvari lotim ali mi na zs pomagal informativno izračunati. Časa da oddaš za spremembo je le še do petka, kaj če ta rok zamudim, kako gre to potem? Stvar sem že tako zakomplicirala da je bolje da neham, če mi bo kdo kaj znal pomagati se zahvaljujem.
4. feb 2009 20:48
A mogoče kdo ve, če so podjetja še vedno dolžna poslat izpisek dohodka iz preteklega leta? Moj mož ga namreč še do danes ni dobil. Njegov sodelavec pa, ki je šel sam vprašat v računovodstvo za izpisek je dobil odgovor, "saj ga ne rabiš, ker tako in tako dobiš že izpolnjeno napoved". Me pa zanima kako pa naj potem tisto napoved prekontroliram, če nimam izpiska. A si moram sedaj sama sešteveti zneske po plačilih listah? LP. gerna
4. feb 2009 21:10
Do 31. 1. morajo firme poslati dohodninske podatke na DURS in zaposlenim oz. prejemnikom dohodkov. V praksi je pa to večinoma tako, da delavci dobijo te podatke pri plači za januar, torej enkrat zdaj - februarja.
Na priloženem linku pa boš našla tudi rubriko za vprašanja DURSU:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkčilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. feb 2009 21:20:18
Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. feb 2009 21:20:59
Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. feb 2009 21:25:57
4. feb 2009 21:23
Ojej, link se ni hotel odpret, zdaj je pa vse "na hajo" sčečkano...
Ognjič
4. feb 2009 21:27
Seveda morajo podjetja še zmeraj dati celoletne izpiske plač delavcem, da ti lahko primerjajo plačo s prejetim obrazcom od davčne. Delodajalci bi lahko dali delavcem te obrazce pred 31.1.09, saj morajo do takrat tako ali tako prijavit vse dohodke fizičnih oseb. Računovodski programi so narejeni tako, da je za posameznega delavca pač še en sprintan papir več, brez dodatnega dela.
Lijana
4. feb 2009 22:34
Zaposleni morajo dobiti izpis dohodkov za preteklo leta najkasneje do 31. januarja. Tisti, ki imajo vzdrževane družinske člane in želijo pri dohodnini olajšavo za vzdrževane člane uveljaviti drugače kot so jih imeli prijavljene med letom, pa so morali do 31. januarja to sporčiti Davčni upravi. Če niso dobili podatkov, niso mogli izračunati najboljše variante za prijavo članov. Npr. nekateri prijavijo vsak enega otroka, ali pa vsak nekaj mesecev itd. Razlike v končnem izračunu so lahko kar precejšnje. Sicer bodo lahko vložili pritožbo po prejemu informativnega izračuna, ampak potem bodo dobili preveč plačano dohodnino vrnjeno šele jeseni namesto že maja ali junija. Tako da je delodajalec v prekršku, če teh obvestil in izročil zaposlenim. zoja2
5. apr 2009 16:46
Eno vprašanje: rečeno je bilo, da če imamo v olajšavo družinske člane tako kot lansko leto, da ne rabimo dajati vloge (tisto, ki je bilo treba oddati do konca januarja). Toda očitno temu ni tako, saj nam jih niso obračunali [:S]. In zaradi tega moramo dati ugovor na odločbo. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.kKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zdrava orehova potica
Lazanja z bolonjsko omako