25. jan 2008 7:50
Z možem sva ločena..Do zdaj sva dala (2) oba otroka v dohodnino 1/2 leta.. Kako sedaj naredimo? Ali moram pravtako na davčno izpolniti ta nov obrazec ?? MYCHELLE
25. jan 2008 7:50
Z možem sva ločena..Do zdaj sva dala (2) oba otroka v dohodnino 1/2 leta.. Kako sedaj naredimo? Ali moram pravtako na davčno izpolniti ta nov obrazec ?? MYCHELLE
25. jan 2008 12:53
Mychelle, ni treba na davčno hodit, lahko pošlješ po pošti - kot so že predhodniki napisali, pa je najbolje, da preračunata pri kateri delitvi največ dobita nazaj - midva sva lani delila otroke tako, da sem jaz enega vpisala kot olajšavo za 3, drugega pa za 4 mesece, mož pa preostalo obdobje. čez leto sem imela sicer oba prijavljena jaz - dve uri igračkanja in preračunavanja pri oddaji dohodnine mi je pokazalo, da če prijavim tako kot sem zgoraj opisala, jaz sicer plačam dobrih 60 jurčkov takratnih tolarjev, mož pa je z uveljavitvijo olajšave zdrsnil en davčni razred nižje in je dobil povrnjeno 280 jurčkov - ergo, "zaslužila" sva za dopust :)! Ja, pa še to - tudi če do srede ne boste nič naredili, boste imeli še čas po prejemu informativnega obračuna - je pa res, da bodo potem pravnomočne odločbe šele nekje jeseni. Donosno računanje vsem želim Irena
25. jan 2008 13:02
Me je pa samo nekaj prešinilo... Kaj pa se zgodi v primeru, ko se ločena starša ne moreta zmeniti? Pa recimo oba prijavljata itd. Tome je pa vedno zanimalo. Jernej - zasebno mnenje
25. jan 2008 13:16
jernej je napisal/a: |
Me je pa samo nekaj prešinilo... Kaj pa se zgodi v primeru, ko se ločena starša ne moreta zmeniti? Pa recimo oba prijavljata itd. Tome je pa vedno zanimalo. Jernej - zasebno mnenje |
25. jan 2008 13:17
Mislim, da na dursu potem avtomatsko razdelijo olajšavo na polovico. Nastane pa lahko probem v primeru, ko ima otrok (študent oz. dijak) velike prihodke preko štud. servisov in potem starši ne morejo uveljavljati olajšave.
25. jan 2008 13:28
Jernej, velikokrat se ne dogovorijo. Celo v primeru, če zavezanec ni plačeval preživnine, je DURS olajšavo razdelil na polovico. F r i n a
25. jan 2008 13:32
Iz lastnih izkušenj vem, da na davčni razdelijo olajšavo na pol, neglede na to , da je otrok pri enem staršu (ta seveda prispeva finančno in drugače več ), drugi pa samo plača preživnino in ga nič več ne briga.
stara
25. jan 2008 16:03
Ja, hecno /beri žalostno/ je tole, saj zakonci gredo navadno zato narazen, ker se okoli stvari ne morejo zmenit... Res je, če ni dogovora, DURS upošteva olajšavo fifti fifti. Kar zadeva pa otroke/študente z veliko dohodki, je bilo pa tudi sinoči rečeno, da se bolj splača, da študent uveljavlja osnovno olajšavo, ker je ta višja. Irena
26. jan 2009 7:25
Eno vprašanje: a moramo letos tudi oddati olajšavo za vzdrževane družinske člane,čeprav smo to storili že lansko leto??? lp petardica
26. jan 2009 7:42
Rekli so da moramo spet ,se mi zdi da imamo časa še do petka.Prej je bila davčna tukaj na Viču,meni blizu zdej je že v Jaršah.LP golubićKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne rožice
Svinjska ribica