Delavske demonstracije

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

17. nov 2007 20:43

Mogoče ne bo vse kot si želimo, a mislim, da je današnja demostracija le nekaj povedala vsem, ki dvigajo naše povprečje. Saj veste kako je nekateri jedo klobase, drugi zelje, torej v povprečju segedin. A čas bi že bil, da se naši veliki vprašajo, s čim bomo kupovali zelje. In kaj bo potem s povprečjem. daga

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

17. nov 2007 22:49

Mislim, da so sindikati z delavci ob takšnih protestih na napačnem naslovu.

Kolikor vem, je bil protest proti delodajalcem za višje plače.

Protest bi moral biti usmerjen proti vladi in zakonodaji, ki omogoča, da so razmerja med prihodki delavca in direktorjev takšna, da človeka glava zaboli.

Plus tega, bi bilo potrebno ne le s protesti, ampak ne vem s kakšno večjo akcijo , omogočiti Sloveniji, da ne blati v ustavi zapisanega, da smo socialna in pravna država.

Sociala je že zdavnaj na psu, pravna država je samo za tistega lopova, ki si zakon kroji po svoje in mu uspeva, vlado imamo pa takšno, da se ukvarja sama s seboj, z aferami in prodaja meglo volivcem.

Oprostite, ampak morala sem se skašljat! Sindikati pa bi morali delati v tej smeri, da v vsako podjetje pošljejo dobro podkovane pravnike, ki naj odkrijejo to, kar je gnilega.

Mimogrede: živim s 600 evri na mesec, v sosednji pisarni pa prijatelj vodilnega z 1870 evri ne more shajati in mi še upa jamrat, da je sendvič za slab evro zelo drag....da pa celo dopoldne šeta po mestu, ob koncu delavnika pa jedva prilaufa, da štempla kartico....upam, da me potemtakem razumete.

titta=

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

17. nov 2007 23:10

Ja prav res, zakaj bi imeli "odgovorni" 10x plače delavcev. Saj brez delavcev ne bi bilo nič! "Odgovorni" pa tako ponavadi ne odgovarjajo za nič, tako da o težkem in odgovornem delu ne moremo govoriti (kontrolorji letal so izvzeti). Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 289

18. nov 2007 7:05

Nisem bila prisotna, ker pri tako majhnih dohodkih in otroku si ne morem privoščiti izrednih stroškov kot je vožnja v Ljubljano. Sem se pa velikokrat spomnila na udeležence. Nikita

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. nov 2007 7:54

Vodilni, ki dobro vodijo podjetje, in vsem zaposlenim v njem omogočajo solidno plačilo za vloženo delo, bi zaradi mene lahko dobili tudi 20-kratnik delavskih plač. Nima vsak takih sposobnosti in tudi to se plača. Ampak tisti, kjer so delavci na minimalcu, brez prihodnosti, prisiljeni garati cele dneve ... , tistim bi dala kar minimalca. Naj se direktorskih stolčkov raje izogibajo. To me zjezi, da je direktor lahko vsak, ki si upa, "ki sprejme izziv", nekaj časa vleče direktorsko plačo tu, ko firma propade gre drugam, pa kaj . V tujini takih direktorjem hitro odklenka, nihče jih več noče, pri nas se pa le selijo iz stolčka na stolček .  Se pa bojim, ta te nianse problema iz demonstracij ne bodo razbrali. Je pa popolnoma prav, da ljudstvo spomni vladajoče na svoje težave.

Cila

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

18. nov 2007 8:19

Jaz se strinjam s Titto. Sem pa prejšnji teden v Sobotni prilogi brala en dober članek na temo, zakaj plač s to politiko ni mogoče zvišati. Priporočam v branje.

Sama sem zelo za zvišanje, samo kaj, ko marsikje to ni mogoče... 

Sonja

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

18. nov 2007 8:25

Se strinjam s Cilo, nikar ne mečimo vseh vodilnih v isti koš!

So tudi zdrava podjetja, poglejte si samo Gazele!!

Vodilni (v pravem pomenu besede) bo delavce in podjetje dobro vodil in si zasluži svojo visoko plačo. Tudi navadni delavci se morajo zavedati, da niso vsa dela enako odgovorna in zato tudi plače ne morejo biti enake. Da ne govorimo o odgovornosti (za podjetje in za vsa usta, ki jih je treba vsak mesec nahraniti)!

Najlažje je pljuvati čez delodajalca, dalj pa večina ne vidi.

In ne, nisem delodajalec, nimam carske plače, samo malo drugače razmišljam. In dokler bom imela dve zdravi roki in pamet, bom svojo družino normalno preživljala. Morda za ceno prostega časa ali česa drugega, ne pozabimo, da človek ne more imeti vsega!!

jasna

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. nov 2007 8:41

Ja, Cila, se podpišem pod tvoj zapis.

Vedno je tako, da nas prehitro zanese in udarimo po vseh, ker nekdo (nekateri) ne dela(jo) dobro. pa naj bodo to zdravniki, učitelji, trgovci, branjevke,............ In delamo hudo krivico marsikomu.

rimljanka

dalsi  

član od: 18.9.2002

sporočila: 339

18. nov 2007 8:54

O Gazelah bi lahko govorili in govorili. Sem pred časom delala v podjetju, ki je prejelo srebrno Gazelo, plače in odnosi pa ni da bi govoril. Mogoče je sedaj kaj drugače, to so le moje izkušnje.

Delavci bi morali biti malo bolj povezani in solidarni in bi lahko veliko hitreje dosegli pravice, ki jim grejo. Res je, da potrebujemo vodilne vendar ti vodilni bi se morali končno tudi zavedati, da brez delavca ni nič in prenehali govoriti o "dragi delovni sili". Gospodsarstvo bi že enkrat morali začeti graditi na zdravih temeljih.

Nimam slabe plače vendar se zavedem, da je veliko družin že pred podražitvami težko preživelo kako preživijo in bodo preživele šele sedaj, sploh, ker se po novem letu napoveduje tudi občutnejša podražitev elektrike zato bom pri takšne vrste protestih ali stavkah vedno zraven.

Spomnite se pregovora "Siti lačnega ne razume".

lp 

Marjana

jezek  

član od: 15.8.2007

sporočila: 129

18. nov 2007 9:01

Tudi jsz se strnjam s Cilo! Bi pa še nekaj o Gazelah. Naše podjetje je bilo pred časom med njimi, imeli smo plače med najlepšimi v regiji, pa še kopico drugih dodatkov in ugodnosti. Res smo za to delali po 10, 12 ur, pa ni bilo težko, saj smo vedeli zakaj "trgamo". Potem pa so sledili nakupi novih in novih propadlih podjetij, ki očitno samo požirajo denar in propadajo naprej. Našim "gazelčkom" jih ne uspe ozdraviti, pa vseeno ne odgovarjajo za slabe poslovne odločitve. Še vedno si delijo dobičke in bajne plače, mi pa še vedno delamo 10 ali 12 ur na dan za minimalne plače in sramotno nizko plačane nadure. Saj nočem metati vseh v isti koš, samo sreča se lahko hitro obrne. jezek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti