Izrazi, ob katerih vas zvije...

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

15. nov 2007 17:08

Ko smo se v prvem razredu sklanjati besede, sem morala na tablo napisat vse sklone besede ptiček. Napisala sem : kdo ali kaj - ptiček, koga ali česa - ptička. Vsaj tako sem mislila. Pozabila sem napisat črko t, razred je skoraj crknil od smeha, jaz pa sem za kazen sem dobila črno piko. Aja, pa dekolte je bil pri naši hiši vedno dekotlet petkica

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

15. nov 2007 17:11

Od atijeve sestrične sin pa obožuje FAFČIČE-čevapčiče,da se razumemo Za prijateljičinega bratca so pa POTATOSI nogavice :D Roncolino

Jessie  

član od: 10.6.2002

sporočila: 106

15. nov 2007 17:48

Mene pa najbolj moti otroški prihodnjik "bom bil", sploh če ga ne slišim od otrok. Kar se pa izumljanja novih besed tiče, sem pa sploh mojstrica na večer pred kakšnim težjim izpitom, ko imam polno glavo podatkov in povezav in prave besed nočejo več na plano. Takrat se z mano ni za pogovarjat... no, nekaterim sem pa ravno takrat najbolj zabavna. =) Sporočilo je spremenil(a) Jessie dne 15. nov 2007 17:48:39

BojanI  

član od: 27.10.2003

sporočila: 12

15. nov 2007 17:54

Kajica, ampak klobasa ni enako salama in obratno ) In kaj imaš proti klobasam ?? lp,BOjan

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

15. nov 2007 18:17

se spomnim ko sem bila prvič pri sošolki je rekla bomo mel za južno meso pa čompe ... dobim na krožnik krompir pa meso pa vprašam hej ... kje so pa čompe? so mi pol razložil da je to krompir :) Marjeta Žniderčič

merrii  

član od: 27.12.2006

sporočila: 49

16. nov 2007 14:00

Zvije me ob besedah: šiht, kolega (če to ni) in pa vzemanje!! To prav moram popravit! Ko sem bila mala, sem tudi jaz rekla Zabreg, moja nečakinja pa ima najraje hrvabčiče. Ko pa sem bila mlajša, so me neki fantje osvajali, pa sem hotela enega pohvalit in sem rekla da ima dobre GAČE (gate+hlače) pa sem ugotovila, da sem se zmotila, sem pa rekla ups, se ZGODAJA (zgodi+dogaja) lp merrii

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

16. nov 2007 14:12

Ne prenesem besed: - groza (Na kakem forumu ... link do novice, komentarji pa eden za drugim: Groza! Groza! Groza! Brrr!) - malček (V smislu "malo" - malček me zebe.Aaaa, vse kocine mi gredo po konci.) - papcati (Kadar odrasla oseba reče: Danes sem papcala ... Ne prenesem!!) - a pa ... (A pa si ...? A pa je to ...? Na živce mi gre, če se vprašalni stavek začne z "a pa".) sara

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

16. nov 2007 14:53

zvije me, ko po TV slišim - Mihata, Jakata...itd. Na začetku si rečeš - OK, kakšna krajevna posebnost. Potem pa tako začnejo govoriti TV voditelji in se sprašuješ, ali je sedaj to neka nova slovenščina. Lisa

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

16. nov 2007 14:56

Mene pa zvije ko bolni ženski rečejo da je bolana. Ker to pomeni, da sem malo motena Nisem bolana, samo bolna sem saš

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

16. nov 2007 15:21

Spagon, ampak štajerke smo pa bolane :) vsaj mariborčanke. Me drugim je besedna fraza, ki mi kdaj pa kdaj doma še izleti, medna pa mariborska pokveka ker v provinci, kjer sedaj kraljujem, tega ne poznajo-> pridi me pojn (pridi pome) - grrrr.... V bistvu me ne zmrazi ob dialektih, so mi parv simpatični; groza pa me je slengovskih izrazvo, nekakšnih angleških popačenk, ki jih uporablja naš podmaldek- kulsko je ena zelo blag vzorec tega. Da me zmrazi je pa najbrž krivo, kdo izreče; če mi je oseba antipatična me moti knjižna izgovorjava, če bi govorila v dialektu, bi me pa najbrž prav tako. Vse je odvisno, kdo in ob kakšni priložnosti. Če se nekdo, s komer "sva krave skupaj pasla" - pa četudi je sedaj doktor ali kaj podobnega, z menoj pogovarja kot bi bila njegova stranka in ne kolegica na kavi in mi skozi besedoslovje daje vedeti, da je sedaj high society , mi je to vsekakor odbijajoče. Besede, ki se jih sedaj spomnim, pa me zmrazi ob njih (pri odraslih osebah): alsfalt, pundig, piđo ali celo piđoT(pegeut, kar se izgovarja sicer z ž), kakavje (za napitek kakav), ter napačna uporaba tujk, ki jih kdo uporablja, da bi izpadel bolj pameten. V navezavi s slednjim: en pametnjakovič, pripadnik in član krajevnega štaba politične stranke je zelo zagovarjal program "svojih"; povedal je, da imajo v programu tudi skrb za prometno medmetivo.... Sem gruntala, kaj za vraga naj bi to bilo- no bila je preventiva. Predsednik njegove stranke pa je Majuk :))) tabina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti