15. nov 2007 15:41
Našo familijo pa zvija (od smeha), ko se spomnimo, da sem govorila špenica, brat pa žajček. Smo ga zezali: Reči zajček, pa nas je zafrknil in rekel mudek. tumpika
15. nov 2007 15:41
Našo familijo pa zvija (od smeha), ko se spomnimo, da sem govorila špenica, brat pa žajček. Smo ga zezali: Reči zajček, pa nas je zafrknil in rekel mudek. tumpika
15. nov 2007 16:41
No, sin je v prvem razredu na vprašanje, kaj prodajajo v veleblagovnici, odvrnil, da valovito blago, da je dan, ko ne delamo praznik, in polnik tisti dan, ko delamo. Helikopter je bil poptel, želva ževla, hrenovka gengia (pri hčeri enkola), in pri slednji je bil radijator vifiijatol, ptiček pa čipek.
No, pa sod je bil v prvem razredu za hčero kar sot, jabolko japka (seveda, ko pa Štajerci tako govorimo; a na državnih ekstercih je vseeno "usekala" maksimalno točk....) in vrabci ptice selivke.
Zagreb je bil pa menda za polovico otrok Zabreg. Pa še in še je bilo pri otrocih smešnih, menda samo nam staršem razumljivih besed...Mamamia
mamamia
15. nov 2007 17:08
Ko smo se v prvem razredu sklanjati besede, sem morala na tablo napisat vse sklone besede ptiček. Napisala sem : kdo ali kaj - ptiček, koga ali česa - ptička. Vsaj tako sem mislila. Pozabila sem napisat črko t, razred je skoraj crknil od smeha, jaz pa sem za kazen sem dobila črno piko. Aja, pa dekolte je bil pri naši hiši vedno dekotlet petkica
15. nov 2007 17:11
Od atijeve sestrične sin pa obožuje FAFČIČE-čevapčiče,da se razumemo Za prijateljičinega bratca so pa POTATOSI nogavice :D Roncolino
15. nov 2007 17:48
Mene pa najbolj moti otroški prihodnjik "bom bil", sploh če ga ne slišim od otrok. Kar se pa izumljanja novih besed tiče, sem pa sploh mojstrica na večer pred kakšnim težjim izpitom, ko imam polno glavo podatkov in povezav in prave besed nočejo več na plano. Takrat se z mano ni za pogovarjat... no, nekaterim sem pa ravno takrat najbolj zabavna. =) Sporočilo je spremenil(a) Jessie dne 15. nov 2007 17:48:39
15. nov 2007 17:54
Kajica, ampak klobasa ni enako salama in obratno ) In kaj imaš proti klobasam ?? lp,BOjan
15. nov 2007 18:17
se spomnim ko sem bila prvič pri sošolki je rekla bomo mel za južno meso pa čompe ... dobim na krožnik krompir pa meso pa vprašam hej ... kje so pa čompe? so mi pol razložil da je to krompir :) Marjeta Žniderčič
16. nov 2007 14:00
Zvije me ob besedah: šiht, kolega (če to ni) in pa vzemanje!! To prav moram popravit! Ko sem bila mala, sem tudi jaz rekla Zabreg, moja nečakinja pa ima najraje hrvabčiče. Ko pa sem bila mlajša, so me neki fantje osvajali, pa sem hotela enega pohvalit in sem rekla da ima dobre GAČE (gate+hlače) pa sem ugotovila, da sem se zmotila, sem pa rekla ups, se ZGODAJA (zgodi+dogaja) lp merrii
16. nov 2007 14:12
Ne prenesem besed: - groza (Na kakem forumu ... link do novice, komentarji pa eden za drugim: Groza! Groza! Groza! Brrr!) - malček (V smislu "malo" - malček me zebe.Aaaa, vse kocine mi gredo po konci.) - papcati (Kadar odrasla oseba reče: Danes sem papcala ... Ne prenesem!!) - a pa ... (A pa si ...? A pa je to ...? Na živce mi gre, če se vprašalni stavek začne z "a pa".) sara
16. nov 2007 14:53
zvije me, ko po TV slišim - Mihata, Jakata...itd. Na začetku si rečeš - OK, kakšna krajevna posebnost. Potem pa tako začnejo govoriti TV voditelji in se sprašuješ, ali je sedaj to neka nova slovenščina. LisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Jabolčne kremšnite