12. nov 2007 20:00
Sem Ljubljančanka, vendar doma nismo govorili po ljubljansko, sploh ko smo bili otroci še mali, ampak dokaj pravilno slovenščino, zaradi česar so me dostikrat sošolci zafrkavali- pa sem jim vračala z raznimi pregovori, dokler se nismo zmenili, da dam mir s pregovori, če dajo oni meni mir z mojo govorico, hehe:) Sicer me ne moti skoraj nič na forumu, kosilajo sem sicer prvič slišala, mi je bilo pa simpatično, kositi se mi je vedno zelo umetno slišalo... Narečja so mi simpatična, katerokoli že, edino tega, da kdo nagovarja mojo punčko z glagoli v moškem spolu mi ni najbolj pri srcu, čeprav vem, da je to pač del gorenjskega narečja... Moti me, če v medijih (radio, TV, časopis), kjer bi morali pisati kolikortoliko pravilno, ne uporabljajo rodilnika in dvojine, ker sta mi oba simpatična. Se mi pa zdi v bistvu malo nefer, da so štajersko, primorsko, prekmursko in druga narečja vsem simpatična, če pa nekdo napiše nekaj po ljubljansko, ga pa vsi napadejo... Saj ne rečem, da res ne zveni najlepše, ampak vseeno ni fer, zato jaz ne napadam ne enih ne drugih, pa je;) Lisa, a si imela ti mene v mislih, hehe;)? Z Vendy se tu v osnovi čisto strinjam, ima ona svoj stil, tako kot jaz svojega in sem vesela, da nama jih jernej in rimljanka pustita:) Živela svoboda;) Da bi se mi pritisk zaradi koga tu dvigoval na splošno, se ne dogaja, se je pa zgodilo enkrat, čeprav nisem bila jaz ogrožena, ampak otroci (tu sem občutljiva;) Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 12. nov 2007 20:00:38