19. okt 2007 12:31
Menim, da je pedofilija nedoustno dejanje in kot kriminalno obravnavano v kazenskem zakoniku, kjer je stroka določila ustrezna kazen.
Nasprotujem smrtni kazni, kastraciji. Kazniva dejanja imajo različno težo in ni smisleno,da bi kar za vsa dejanja imeli smrtno kazen, za katero sem prepričana, da je v Sloveniji ne bo nikoli več. Sem tudi proti registru pedofilov, ker to pomeni veliko nevarnost zlorabe. Sicer pa obstaja možnost, da pred zaposlitvijo delodajalec dobi od kandidata potrdilo iz kazenske evidence. In pač tak človek ne dobi službe. Pika.
Vsi kriminalci morajo dobiti možnost za rehabilitacijo, tudi pedofili in ker se vse kazni enkrat izbrišejo, se bo zazanamek o kaznivem dejanju izbrisal.
Opažam, da bi nekaterii najraje videli, da hodijo pedofili, posiljevalci z vidno oznako, koz židje z Davidovo zvezdo.
V konkretnih primerih bi nobena evidenca ne pomagala pri poskusih na morju, dvorišču, sosedu, ker mi , kot navadni smrtniki ,vpogleda v to evidenco ne bi imeli.
Največ lahko stori vzgoja. Otrokom je treba na primeren način povedati za tako nevarnost, na podoben način kot razložimo prometne predpise. Otroci se morajo znati braniti tako, da vedo , kaj je prav in da zadevo povedo odraslim, da na licu mesta odvrnejo vsiljivca.
Histerčni, maščevalni in agresivni straši jih pravilnega obnašanja težko naučijo, najprej bodo sami morali ugotoviti, da kazen ni njihova zadeva.
Žal mi je vsakega izgubljenega otroštva, za vsake posledice, ki jih oškodvanci nosijo s sabo. Najprej pa je potrebno začeti pri odraslih. Neizmerna toleranca do nasilja v družini, socialna in ekonomska odvisnost od storilcev, ni stvar kazenskega zakonika in ne evidenc o pedofilih. Amapak primern klime v družbi.
Dokler obstajajo lepotna tekmovanja majhnih punčk, dokler se na modnih pistah sprehajajo mladoletne manekenke, umetno postarane, dokler že v osnovno šolo hodijo izzivalno opravljene deklice, se naj starši ukvarjajo z morebitnimi žrtvami z vzgojo.
Pedofilija je spolno dejanje z osebo, mlajšo od 15 let ( starost se je povečala za eno leto). Nam pa se zdi razumljivo, da imajo otroci v osnovni šoli spolne odnose. Od kod naprej je torej pedofilija.
Mislim, da bi se morali najprej vprašati, kaj lahko storimo, da bodo otroci morebitno nasilje prepoznali in se mu izognili, in ne razmišljati, kaj bi pedofilu naredili. Končno smo prav taki naslineži kot pedofil, v resnici se slabši.
Sama sem bila žrtev nasilnega obnašanaj odraslih ( otipanvanja, nasilnega poljubljanja), vendar je moja mama z zdravo pametjo znala to prikazati na primeren način tudi v tistih časih. O spolnem nadlegovanju na delovnem mestu pa sploh ne želim zgubljati besed. Nekoč se je vse to toleriralo, zato smo žrtve nemočno razpravljale, kaj storiti, pomoči pa tudi prijavi ni bilo.
Nekdko od nasilnežev, ki je nadlegovala svoje sodelavke, mene je nadlegoval samo verbalno, je danes v kazenskem postopku zaradi zlorabe pastorke. Sam mi je rekel, da je otožba lažna, da ni kriv. Zaradi vsega, kar vem o pedofilih, in tega ni malo, mu ne verjamem. Mu pa iskreno privoščim kazen.
Naj ob tem opozorim še ne en fenomen.Ko je nekdo spraševal, kaj naj stori, ker so prijateljico odprli pošto, je večina razprav najprej vprašala, koliko je bila žrtve kriva in minimaliziralo škodo. Podobno je tudi v primeru spolnega nasilja , nekaterim se zdi škoda minimalna ( če že ni vidnih poškodb), predvsem pa se razpravlja o krivdi - žrtve?
F r i n a