9. okt 2007 9:44
Zanimivo... meni je potica še boljša, če je bila prej zamrznjena in nato odtaljena... Zamrzujem skoraj vse... nekako imam v glavi kaj lahko in kaj ne, ampak obnese se npr: gibanica, bajadera, čajno pecivo mignon, bela pita, biskvit za torto, pomarančni minjoni, torta s kuhano kremo (ne pa s smetano), že izdelane princeske (brez kreme), orehi, rafaelo kroglice in rafaelo biskvit, makovo pecivo s kremo, slani rogljički, potice... in še bi lahko naštevala. Vse pa skrbno zavijem v prozorno folijo za živila, tako da se vonji ne prepletajo. Le pri odtaljevanju moraš biti previden: ne smeš pustiti pokrito, ker se zadeve "spotijo". Tudi čokoladni glazuri ni hudega, čeprav je malo grša kot bi bila sveža. Pa seveda več kot toliko časa (kak mesec največ) naj ne bi bilo pecivo v hladilniku. Meni in bližnjim ni do sedaj škodilo nič, verjamem pa, da na kak občutljiv želodec lahko slabo pade. Zlato pravilo pa je: kar je bilo že zamrznjeno in potem odtajano, ne zamrzuj več! Navadno "višek" pred zamrzovanjem narežem na manjše koščke, da potem lahko jemljem iz zamrzovalnika manjše količine. Sem kaj pomagala? Staša