Vprašanje sem že postavila v eni izmed spodnjih tem, pa ni bilo odziva, zato sem si drznila odpreti novo temo...
Torej, zanima me, kako je z zamrzovanjem peciva??! Prebrala sem, da zmrzujete veliko vrst peciva in ko pridejo (nenapovedani) obiski bojda vzamete pecivo iz skrinje ven, seveda odtalite, postrežete in da je super... No, jaz sem malo skeptična. A res nima zadeva nič vonja? Sploh kakšne skutne zadevščine (mleko se zelo navzame vonja)?
Če zamrzujete pecivo, vas prosim, da natančno napišete s katerim imate dobre izkušnje in katerega sploh ne priporočate. In pe to: ali zamrznete surovo ali pečeno pecivo?Hvala!
PS: pri nas zmrnem vedno štrudel (zavit v folijo, ker mi pekač ne gre v skrinjo. Ko sem ga pripravljala za več ljudi, sem ga pripravila prej (ker imamo na dan zabave veliko dela) in ga v pekaču oziroma dveh nesla k sosedi zmrznit Zvečer sem ga šla iskat in ga spekla, tik predno sem ga postregla. Sicer drugega peciva še nisem poskusila zmrznit, pa me zanima... Kvečjemu ostanek kakšne kreme, file, ipd.
veverica