4. okt 2012 17:31
[citat=--mamamia--]
Tudi prevara (kaj pravzaprav to sploh je?) ni zgolj črno bela zgodba in na različne načine se lahko rešuje. In tisti, ki reče, da ob svojem partnerju ni nikdar pomislil na koga drugega? Lepo prosim, no, ne me fopat s takimi. Saj partnerstvo ne pomeni, da si en drugega lastimo. Moj mož ni moja last, niti jaz njegova.
Točno tako, nihče ni nikogar lastnina, tudi prevarani ima pravico živeti v pravem zakonu, brez laži.Zato nalijte svojim partnerjem čistega vina brez ovinkarjenja in cincanja. Zato pa obstaja možnost LOČITVE in ne samo razmišljanja o njej, hkrati pa se iti postransko življenje (pa z intimo ali pa brez) z nekom drugeim. Naj se reče bobu bob in se ali živi z novim partnerjem ali pa z starim. Ampak prosim brez prevar! Saj če živiš z nekom v skupnosti, nekako pričakuješ da si zaupata, mar ne?
[citat=--mamamia--]
Odpiščanje otrok staršem? Otroci staršem nimajo v takih zadevah česa odpuščati, to so stvari, ki se rešujejo zgolj in samo med partnerjema. Ne s celo družino, po možnosti še razširjeno, ampak zgolj in samo med dvema, ki ju to zadeva. Pika. Če ta dva zmoreta na dostojen način rešiti težavo, toliko bolje za otroke. To pa zna biti problem.
Tule se pa ne strinjam. Ko je enkrat otrok potegnjen v raznorazne scene, prepire , jok in ostale zadeve, ki se pojavljajo pri tovrstnih problemih in se pri sebi nekako podzavestno odloča kateri strani bi nekako bolj verjel, je avomatsko potegnjen v celo zadevo.in si pri sebi ustvari svojo sliko o celi zadevi. Pa naj bo slika pravilna ali pa ne.
[citat=--mamamia--]
In čez prevaro se da priti tudi brez hrupa, solz, plazenja po kolenihm, rotenja in kar je še podobnih cirkusov. A moraš za to biti zrel.
Tule se pa zopet strinjam s tabo. Vendar sta zato potrebna zrela oba partnerja.
funy