7. dec 2009 18:47
Z mojo bodočo taščo imam vsake toliko časa kak "kratek stik", ki pa ga občutiva samo midve. Sem naprimer zelo občutljiva na nenapovedane obiske, ni kaj, taka sem, so se že vsi navadili, razen nje seveda. Pa sem hitro rešila to zadevo. Dvakrat je takole čisto slučajno prišla iz 30 km oddaljenega kraja, pa sem sem si zadala svoj najlepši nasmeh in ju sprejela kot da sta častna gosta. Razen ... na mizi ni bilo ravno veliko, glede na to, da nisem vedela za ta obisk (naj povem, da bi se po njuno spodobilo narediti najmanj narezek, če ne vsaj pojedino). Pa so se končali tile obiski :)
To je sicer samo en banalen primer, ki pa lepo pokaže, da sta vedno dve plati. Jaz to vidim kot vsiljevanje in nespoštovanje moje intime (ker je res vedno prišla ob najbolj neprimernem času), njej pa je to normalno, ker se tako obiskuje z vsemi prijatelji. Pa ni bilo hude krvi, jaz to stoično prenesem in ji lepo vljudno, vendar direktno povem, da mi to ni po godu. Tako smo rešili tudi zadevo s kvačkanimi prtički in home-made gobelini, ki bi jih mogla dobiti ob vselitvi. Mislim, da ni zamerila, še več, vsem, ki jo vprašajo, svetuje, da najbolj rabiva bone ali denar (če že morajo kar prinesti).
Tako, malo sem se izpovedala, vendar bi res rada poudarila, da je treba včasih stvari gledati iz druge perspektive. To se vedno znova opomnim. V bodoče pa bom dodala še tole Vendelinino modrost, da naj ne spreminjam drugih, temveč sebe.
Gigi_84
Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 07.dec 2009 18:47