15. dec 2010 9:06
Ne me imet za malenkostno, a tudi če bi vidva vlagala v mansardo brez da je prepisana na vaju, vaju tast ne bi mogel vreči ven, brez da poravna tisto, kar sta vložila. Razumem pa, da vama je bilo z možem v unteresu,d a se prepiše, zaradi posojila seveda.
Tudi jaz stanujem v hiši, ki sta jo postavila tast in tašča, solastnika pa sta bila poleg njiju tudi moj mož in njegova sestra (ker živimo vsi pod isto streho). Deleži so sicer idealni (torej ni točno razdeljeno, kaj je čigavo), čeprav ima vsaka družina svoje stanovanje urejeno v določenem delu hiše. Obstaja pa med nami dogovor, da se noben del hiše in tudi ne hiša v celoti ne bo uporabila za hipoteko.
Za vse, kar smo na hiši delali, se hranijo računi in tudi, koliko je kdo kdaj prispeval za posamezna dela, ki jih je bilo na hiši kar veliko (dozidava, urejanje okolja, menjava strehe, sončni kolektorji - kaki trije polni fascikli so se nabrali). Dokumentacija je popolnoma urejena, čeprav se ne prepiramo in kar v redu funkcioniramo. Se pa pred vsakim posegom o vsem dogovorimo, razdelimo naloge in predvidimo stroške.
Sklepam, da pri vas takega dogovora ni bilo, zato mi je tudi razumljivo, da greste raje na svoje. In prav je tako, že zaradi odnosov v prihodnje. Kot pravijo, če ni za bit', je pa za it'.
Glede odnosa s taščo pa - kdo ve, kako si je ona razlagala kakšne tvoje besede in dejanja? Morda so kakšne tvoje besede, četudi jih nisi izrekla zlonamerno, nanjo učinkovale tako, kot kakšna njena nate? Saj veš, kako je, eno te isto besedo si ljudje razlagamo različno, včasih je to odvisno tudi od trenutnega razpoloženja. Mene včasih tudi kaj prizadene, če sem nerazpložena, ko pa sem dobre volje pa enakih besed niti ne slišim ...
Želim ti uspešno gradnjo in potem tudi veliko veselja po lastno streho, mamamia
mamamia