19. jan 2011 21:03
hej folk... nazadnje sem pisala o tašči, ki je preveč vezana na sina - o čustvenem partnerstvu! Stvari so se samo stopnjevale, slabšale... zato se sem se potem odločila, da grem do nje in ji odkrito povem kaj čutim. Brez obtoževanja in kazanja s prstom. Govorila sem iskreno o svojih čustvih. Vprašala sem jo kaj je vzrok, da je med nama takšen odnos? o tem ni nič vedela, da je sploh kakšen čuden odnos med nama... ko sem jo vprašala, če ve da se je najin odnos spremenil na slabše kot je bil na začetku? pa je odgovorila, da ona želi za svojega sina le najboljše... En kup sprenevedanja, ko sem ji razlagala, da me njene izrečene besede in obnašanje prizadanejo, je niti najmanj ni ganilo... Skoz je govorila o svojem sinu, da zanj želi samo najbolše.. pa sem ji rekla, da se ne pogovarjama o njenem sinu, ampak o najinem odnosu, kje je problem? v glavnem po enournem pogovoru sva prišle do samega jedra problema! njenem čustvenem partnerstvu s sinom. Sama je povedala, da od njega pričakuje, da ve kaj so njene potrebe in da jih zadovolji! Ni dovolj dobro, če ga kaj prosi in potem to z veseljem naredi... on mora vedeti, kaj si ona želi! Evo, za vse tiste, ki ste govorili, da pretiravam... samo jedro problema: otrok naj prepoznava starševe probleme in jih zadovoljuje?! Partner še vedno ne zna postaviti meje... iščem novo stanovanje, takšno z živo mejo :) simply katja