15. dec 2010 8:44
O, koliko odziva. Sem zelo vesela vsakega komentarja in nič zamerljiva v zvezi s tem. Nisem povsem pojasnila naše "zgodbe", ker bi bila predolga za prvo javljanje in verjetno sploh ne bi začeli brati. Naj pojasnim nekaj stvari. Nikakor nisem tašče označila za hinavko zaradi ne strinjanja okoli prepisa. Namreč jaz sem se kar nekaj let trudila okoli nje, ko sva živela v mestu sva hodila pomagat v vinograd, če se je kaj gradilo, drva, če sva šla na kosilo sem pomila posodo, pa še po tleh pobrisala, pekla pecivo,.. ona je bila pa zelo mlačna in se je delala norca iz mene oz. iz moje postave. Sama je namreč visoka in vitka, jaz pa nisem tako "ušikana"kot ona. Potem sem temu naredila konec, nisem več hotla k njim, ona je pa vedno spraševala mojega moža kje sem, dokler ji ni nekega dne rekel, da se ji ne bom pustila poniževat in da on popolnoma drži z mano in naj si ne domišlja, da lahko vpliva nanj s čustvenim izsiljevanjem. Ko sem zanosila, pa sta s tastom prišla k nama v mesto ob rojstnem dnevu. Takrat mi je podarila knjigo, notri je bil pa listek, na katerem je pisalo, da me ima rada kot da bi ji bila hči. Kratko, slatko in potem se počasi neha. Pri prepisu se je šlo samo za mansardo, predvsem zaradi pridobivanja kredita. In pa zato, ker lahko pride hitro do trenj in potem bi nas tast lahko postavil na cesto, mi bi se pa pod nosom obrisali za vse, kar bi vložili v stanovanje. Moram pa pripisat, da se je za nas dobro izteklo. Enkrat bomo imeli svojo hiško. SVOJO. Kar na jok mi gre, ko pomislim. Po moje tast ne razmišlja, da bo ostal sam in bo tako primoran sam vzdrževati hišo, ki je potrebna obnove(okna, izolacija fasade). Pa tudi postaral se bo in verjetno bi mu pomoč prav prišla. Se je pač tako odločil, in vso pravico ima do tega. Kar se tiče financ je pa tako. z lastnimi sredstvi bomo pridobili papirje, to je cca. 12000 EUR, potem pa kredit. Hiška bo majhna, pritlična. upam, da bo šlo. Fizikalci bomo, ni kej. Ampak končno za sebe. Evo, pa sem se razpisala. Še enkrat hvala, za spodbudne besede. PETRAG