30. nov 2010 9:14
Lisa, izvrstna vprašanja.
Zanima me nekaj drugega - koliko stikov ima lahko moški s svojo prejšnjo družino, da se mu tega ne mečlje pod nos in se ga deklarira kot maminega sinka, ali nezrelo osebo? Koliko stikov z lastno materjo ima ob tem lahko ženska?
Če je mlada ženska/mlad moški dobro vzgojen (ker so ga lepo vzgojili), bo po dveh rahlih zdrsih sama/sam ugotovila/ugotovil, kakšna je ta prava količina. Če so ga pa slabo vzgojili, je šlo pa itak slabih trideset let nepovratno v nič in se ne da popraviti.
Ali je nujno ob poroki (ali vselivi) prekiniti stike s starši?
Ne. Bi pa bilo primerno, da prekine finančne stike in ne hodi za vsako stvar prosit starše, da mu/ji pomagajo kaj financirati. Finančna suverenost naredi tudi druge vrste suverenosti.
Ali lahko neka tašča, recimo povabi svojega otroka (kakorkoli se že obračamo, za starše vedno ostaneš njihov otrok - to je celo uradno, pred zakonom) na neko specialiteto, ki jo v novi družini ne kuhajo ali ne marajo - njihov otrok jo pa ima rad?
Seveda. Ampak pametna mati ve, da takega manevra ne bo počela več kot enkrat na mesec.
Ali lahko dam svojemu otroku nasvet (če me že vpraša zanj)?
Vsekakor. Če se zna otrok sam odločati (to se ve že pred poroko, ali ne), ve tudi to, kdaj vprašati in kako se potem odločiti. Če se pa da nasvet in se ga potem tudi sprovede namesto otroka, potem pa junior itak ni za nobeno zvezo. Sta pa mati in junior za na terapijo.
Ali mu lahko operem in zlikam cunje, če jih je nekoč slučajno pustil pri meni, ali moram obvezno vrniti smrdljive?
Tisti "slučajno" se pa, sorči, zelo težko kupi. Polnoleten in opravilno sposoben otrok kateregakoli spola ne pušča "slučajno" umazanih stvari pri mami, temveč jih tam vedno pusti z namenom, da jim mama opere. Juniorju se, v izogib ponavljanja takim slučajnostim, lepo vrnejo umazane in smrdljive cunje. To se naredi samo enkrat, ker je junior za vedno ozdravljen takih manevrov.
Je še nekaj vprašanj, a za začetek bi kot potencialna tašča rada vedela v osnovi kako in kaj.
Lisa[/citat]