19. okt 2011 20:07
Ne bolj, edino pravilno je takojšnji, če že uporabljajo to zvezo.
lp
mzm
19. okt 2011 20:07
Ne bolj, edino pravilno je takojšnji, če že uporabljajo to zvezo.
lp
mzm
19. okt 2011 20:21
In mnogo lepše bi se slišalo: "Popust dobite takoj". Gre tudi "Takojšen popust", kajne?
rimljanka
19. okt 2011 20:38
Uh, kaj pa tale napis na enem kombiju: servis peči, klim, centraln...
Kar buljila sem, sem prav zmanjšala varnostno razdaljo, da sem bolje videla. A to je po SSKJ pravilno?
Klima in centralna kot samostojni samostalnik?
Sem še malo za časom, ker mislim, da je pravilno klimatska naprava in centralna napeljava ali kaj v tem stilu?
čokoMygrace
sporočila: 6506
19. okt 2011 20:47
Joj, Čoko, zapomnila si si pa, a ne? Če bi bilo napisano pravilno, niti porajtala ne bi. Finte so to, punca, finte
Mygrace
19. okt 2011 21:05
Mygrace je napisal/a: |
Joj, Čoko, zapomnila si si pa, a ne? Če bi bilo napisano pravilno, niti porajtala ne bi. Finte so to, punca, finte
|
Stupid me...
Prav imaš! No, zdaj me pa manj moti :)
čoko
19. okt 2011 22:26
Najbolje je, ko ima mariborski Nigrad napise Vam na uslugo. Kolikor vem, je usluga nekaj, kar je zastonj, mi pa vse njihove STORITVE drago plačamo ...
mamamia
mamamia
20. okt 2011 6:25
is SSKJ:
uslúga -e ž (ȗ) 1. kar se naredi za koga iz prijaznosti, naklonjenosti, ustrežljivosti: narediti komu uslugo; odkloniti, poplačati uslugo; prositi koga za uslugo; drobna, majhna, prijateljska, velika usluga / biti komu na uslugo pripravljen mu ustreči, pomagati / kot vljudnostna fraza na uslugo (sem vam) ∙ ekspr. narediti komu medvedjo, slabo uslugo narediti komu kaj, kar mu bolj škoduje, kot koristi 2. publ. storitev: podjetje opravlja različne usluge; plačati, zaračunati usluge; davek na usluge / gostinske, hotelske, komunalne, obrtne, poštne usluge; tehnične usluge ♪
Spela
20. okt 2011 6:58
mamamia je napisal/a: |
Najbolje je, ko ima mariborski Nigrad napise Vam na uslugo. Kolikor vem, je usluga nekaj, kar je zastonj, mi pa vse njihove STORITVE drago plačamo ... mamamia
|
mamamia, po moje se motiš. Usluga ni nujno zastonj, kolikor vem, se tudi plačujejo. Npr.: šiviljstvo, popravilo ćevljev, dežnikov itd., čeprav to spada med obrtno dejavnost. Vsaj jaz to tako razumem, pa večkrat slišim za uslužnostne dejavnosti.
rosie
20. okt 2011 8:36
Obstajajo tudi nekoliko bolj mesene usluge ,ki jih nudijo osebe ženskega spola in kolikor vem, tudi te niso zastonj in sploh ne poceni.............
hedonist
20. okt 2011 8:46
Jooj, hedonist, na tole čisto specifično uslugo se pa sploh nisem spomnila! Kaj čem, najbrž zato, ker sem ženska.
rosieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s paradižnikovo omako
Hrustljav piščanec iz pečice