25. mar 2011 12:30
Če "kava na poti" postane "napoti" se navadno kaj polije in posledice niso najbolj prijetne
.deklica
25. mar 2011 12:30
Če "kava na poti" postane "napoti" se navadno kaj polije in posledice niso najbolj prijetne
.deklica
25. mar 2011 18:30
Kjer piše 'KAVA ZA SABO' je ne kupiti, ker je rezervirana - za gospo(dično) Sabo
Atina
21. apr 2011 12:32
no, še eno vprašanje za naše slaviste :D sklanjanje besede "semenj" v množini: torej: kdo ali kaj - semnji koga ali česa - semnjev komu ali čemu - semnjem koga ali kaj - semnje o kom ali o čem - o semnjeh s kom ali s čim - s semnji a je to prav? ker meni word rodilniko obliko podčrta, jaz bi pa res rabila vedet, ker nekaj pišem o semnjih, ki so bili včasih v naših koncih :) nikeneznan uporabnik
21. apr 2011 12:53
o kom ali čem - o semnjih, ne pa o semnjeh.
Multi
multivitamin
21. apr 2011 13:01
multivitamin - ja, seveda. površna sem bila. če bi na glas rekla, kar sem napisala, bi me gotovo zabolela ušesa ;) ampak kaj pa tale rodilnik - semnjev - word mi podčrta... mogoče je pa tale naša slovenščina prezahtevna za word ;) nike
21. apr 2011 13:03
V rodilniku je pravilno SEMNJEV, kot si napisala (mogoče pa word tega ne ve).
Pri mestniku pa upoštevaj multijevo pripombo.
Blanchy
21. apr 2011 13:04
No, nike, sva bili istih misli ...
Blanchy
neznan uporabnik
21. apr 2011 13:07
Ja, vse je prav,razen onega kar sem ti korigiral.
Word včasih podčrtava nesmiselne zadeve. To je pač program. Ne sekiraj se preveč. V glavnem maš zaj pravilno vse.
Multi
multivitamin
21. apr 2011 13:30
multi,
kaže, da ti slovenščina še kar klapa, stran se pa drži od romanskih jezikov in njih subjonctivov ( te bo mia querida amiga požrla ).
ežojneznan uporabnik
21. apr 2011 13:41
Aja, sem mislo,da raje je torto pa pijucka kofi. Kot da mene požre. Bi ji ja blo slabo. Tega pa niti amigi queridi ne privošim. Hehe,
Multi
multivitaminKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jernejeva sadna torta s smetano
Malinini razpokančki