Elektroaparati gorenja

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

21. sep 2007 9:22

Tudi jaz se odločam, da zamenjam štedilnik. Prav vesela sem komentarjev o 4 indukcijskih kuhališčih, vendar me malo skrbi nabava nove posode. Sedaj uporabljam Tefalovo in sem z njo zelo zadovoljna. Pogledala sem emovo posodo, pa mi njihova oblika ni všeč (izgledajo stari modeli, ki smo jih že davno zavrgli). Kje in katero posodo je potrebno nabaviti? Glede Gorenjevih aparatov pa sem imela dosedaj neverjetno smolo. Pred 10 leti sem zamenjala vse gospodinjske aparate (kupila Gorenjeve), pa sem morala že zamenjati zamrzovalnik, hladilnik in bojler. Ponovno sem kupila Gorenjev bojler, vendar so mi ga morali že zamenjati (prvega sem kupila januarja letos), ker ga ni bilo mogoče popraviti. Ne boste verjeli, tudi drugi nagaja. Sedaj sem obupala in bom tega pustila, da bo sam spustil dušo in ga takrat zamenjala, vendar zagotovo ne za Gorenjevega. Pečica mi vseskozi nagaja, zato bom sedaj menjala tudi njo. Kupila bom elektroluxovo ploščo in pečico, saj sem s pralno-sušilnim strojem in hladilnikom zelo zadovoljna. Pa lep dan! mestnac2

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. sep 2007 9:37

Tudi Tefal ima posode za indukcijo, serija privileg, so malo težje od običajnih. Z magnetom preveri svoje posode, pa v trgovino z njim... Ali pa preveri na dnu posode, za indukcijo je narisana ena spirala (zvita žica). Loni Makaroni

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

21. sep 2007 9:46

Jade, podobno razmišljaš kot jaz. Sicer iz izkušenj, ko je na starega leta večer crknila ena zadeva v elektro omarici. Ker je to obdobje, ko zunaj ni ravno prave toplote, mojstri so že rahlo v rožicah in imajo nedosegljiv telefon, in je to da imaš električni šporet, še najmanjše zlo.....Če imaš centralno na olje......... lp juhica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

23. sep 2007 14:56

Jaz najinega Gorenjevega štedilnika ne dam za noben denar (pa ni bil nič svinjsko dragega, bil je točno 100 starih jurjev), to je aparat, ki pa res dela točno tako, kot si želim! Ima tisti dvojni plin (s tremi krogi šob za plin), kar je super najboljše za kuhanje z vokom, sploh v "najinih količinah" (beri ogromen litoželezen vok, poln do roba in še čez;), tudi pečica krasno speče, večina stvari je prej pečenih,... malo se pa še moram naučit nastavljat tisti timer, zdaj bi mi prav prišlo... Imava tudi pralni in sušilni stroj od Gorenja in sta oba zelo v redu. Madeži sicer ne grejo vsi dol, ampak to je zato, ker se trudiva porabit čim manj praška;) Veri

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. sep 2007 15:28

juhica101 je napisal/a:
Jade, podobno razmišljaš kot jaz. Sicer iz izkušenj, ko je na starega leta večer crknila ena zadeva v elektro omarici. Ker je to obdobje, ko zunaj ni ravno prave toplote, mojstri so že rahlo v rožicah in imajo nedosegljiv telefon, in je to da imaš električni šporet, še najmanjše zlo.....Če imaš centralno na olje......... lp juhica

Ni problema, ker imam centralno na drva, pa tudi šprohet imam na drva, enega pa tašča. Pa nas drva večkrat grejejo. ko jih napravljaš pa še ko jih kuriš.

jade

jade  

23. sep 2007 15:31

Štedilnik imam gornjev tisti temnorjavi 3x plin 1x elektrika (elektriko zelooo redko rabim). Pečica tudi super dela, pa je dnevno v uporabi.   jade

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

23. sep 2007 15:43

Jade, saj kadar plina zmanjka, je to tudi takrat, ko je najmanj treba, pa pralni stroj se pokvari, kadar najmanj pričakuješ, pa.......... Kadarkoli se zgodi kaj takega , je zoprno in odveč.....

No v naših koncih elektrika res izjemoma redko zmanjka, ampak, ker je previdnost mati modrosti, imamo v spodnjem štuku pri tašči štedilnik na drva in še enega majhnega na plin, pa tudi svinjski kotel se najde

rrr

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

23. sep 2007 18:46

V 11 letih se mi ni zgodilo, da ne bi mogli kaj skuhati , ker ne bi bilo elektrike (pravzaprav se ne spomnim, kdaj jo je nazadnje zmanjkalo). Je pa verjetno res, da je odvisno kje živiš, saj so verjetno področja, kjer večkrat zmanjka elektrike. Simona Sporočilo je spremenil(a) Doban dne 23. sep 2007 18:46:43

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

23. sep 2007 19:37

Naju je moj oče našajbal, da smo v kuhinjo dali dodatni dimnik za slučaj, če zmanjka elektrike. V takem primeru naj bi dali zraven gašperček, čeprav še danes ne vem kam, ker ni bilo prostora. Potem smo dimnik podrli, ker ni imel funkcije. Ne spomnim se, da zaradi izpada elektrike kdaj ne bi imeli kosila. Na terasi imam še plin, ampak ne zaradi strahu, da ne bi mogla kuhat.

jade  

23. sep 2007 21:53

Doban in Lijana kosilo je vedno kuhano zato, ker ne živita v takih rovtah kot jaz.   jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 23. sep 2007 21:54:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti