Elektroaparati gorenja

stara  

član od: 12.10.2005

sporočila: 380

tema odprta - 19. sep 2007 12:18 | ogledi: 3.026 | odgovori: 32

Prenavljam kuhinjo in bom kupila tudi nove aparate - hladilnik, pečica, steklokeramična plošča, pomivalni stroj. Razmišljam o nakupu aparatov podjetja Gorenje. Kakšne so vaše izkušnje?

stara

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

19. sep 2007 12:22

hej stara. bilo je že kar nekaj tem o tvojem vprašanju, malo pobrskaj po forumu pa boš našla mnenja. mi imamo novo kuhinjo, vse aparate od gorenja in smo zadovoljni. nektarina

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

19. sep 2007 12:41

Mi smo to delo opravili pred dobrim letom in moje izkušnje so take: kupili smo vse gorenjevo in super zadovoljna sem s,  kombinirano steklokeramično ploščo 2 indukciji+2 high-light, načeloma sem zadovoljna s hladilnikom, ki dela v redu, nisem pa zadovoljna s svojo izbiro - vzela sem namreč podpultni hladilnik in mi je za to neskončno žal (EMŠO čedalje višji, hladilnik pa čedalje niže), brez pripomb sem tudi glede vgradne pečice (razen dimenzijsko - saj mi je prejšnja nekako bolj ustrezala, no ampak na račun varčevalnih ukrepov in takih in drugačnih izolacij, so današnje pečice v glavnem vse manjše).

Pomivalni stroj zelo lepo opere posodo (zadnje čase uporabljam hoferjeve tablete), mi pa že kar nekaj časa pušča - ne vem kje in zakaj. Posodo zlagam na sto in en način, včasih pušča in včasih ne..... Imela sem že telefon v roki in hotela poklicat servis, toda potem sem si mislila, kaj pa če takrat ne bo puščal.....  Vem, da butasto razmišljam, ampak ......No slej ali prej bom vsekakor poklicala serviserja, pa naj potem študira in ugiba zakaj pušča..

No tudi napo imam gorenjevo in je tudi OK.  

Aja pa še to, napisala sem, da sem super zadovoljna z SK ploščo, še bolj super pa bi bilo, če bi takrat kupila ploščo s štirimi indukcijskimi kuhališči - tista posoda, ki sem jo imela, ni bila nič ka posebnega, posoda primerna za indukcijo pa tudi ni tako zelo draga, da je ne bi mogla postopoma nakupiti, no razen seveda, kakšne "špica" variante, ampak za tisto pa tako nikoli ne bom imela denarja.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala pri odločitvi o nakupu

rrr

stara  

član od: 12.10.2005

sporočila: 380

19. sep 2007 13:38

Hvala obema. Se bom kar res odločila za Gorenje - pa še cenovno so najugodnejši. stara

katra55  

član od: 10.7.2007

sporočila: 198

19. sep 2007 16:46

Letos sem obnovila kuhinjo vsi aparati so gorenje in sem z njimi zelo zadovoljna. Splača se jih kupiti v GA, ker ti dajo popust. Zelo se obnese pečica na pultu, da se ni treba sklanjati. katra55 Sporočilo je spremenil(a) katra55 dne 19. sep 2007 16:47:45

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. sep 2007 17:03

Po Gorenjevih prodajalnah imajo vedno tudi posebne akcijske popuste, sem nedavno kupovala hladilnik in ga zelo ugodno kupila.

Edino pomivalni stroj od Gorenja je aparat, ki ga ne bi kupila, ni mi všeč razpored po košarah. Mamamia

mamamia

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

20. sep 2007 1:34

ribaracarak je napisal/a:

Mi smo to delo opravili pred dobrim letom in moje izkušnje so take: kupili smo vse gorenjevo in super zadovoljna sem s, kombinirano steklokeramično ploščo 2 indukciji+2 high-light, načeloma sem zadovoljna s hladilnikom, ki dela v redu, nisem pa zadovoljna s svojo izbiro - vzela sem namreč podpultni hladilnik in mi je za to neskončno žal (EMŠO čedalje višji, hladilnik pa čedalje niže), brez pripomb sem tudi glede vgradne pečice (razen dimenzijsko - saj mi je prejšnja nekako bolj ustrezala, no ampak na račun varčevalnih ukrepov in takih in drugačnih izolacij, so današnje pečice v glavnem vse manjše).

Pomivalni stroj zelo lepo opere posodo (zadnje čase uporabljam hoferjeve tablete), mi pa že kar nekaj časa pušča - ne vem kje in zakaj. Posodo zlagam na sto in en način, včasih pušča in včasih ne..... Imela sem že telefon v roki in hotela poklicat servis, toda potem sem si mislila, kaj pa če takrat ne bo puščal..... Vem, da butasto razmišljam, ampak ......No slej ali prej bom vsekakor poklicala serviserja, pa naj potem študira in ugiba zakaj pušča..

No tudi napo imam gorenjevo in je tudi OK.

Aja pa še to, napisala sem, da sem super zadovoljna z SK ploščo, še bolj super pa bi bilo, če bi takrat kupila ploščo s štirimi indukcijskimi kuhališči - tista posoda, ki sem jo imela, ni bila nič ka posebnega, posoda primerna za indukcijo pa tudi ni tako zelo draga, da je ne bi mogla postopoma nakupiti, no razen seveda, kakšne "špica" variante, ampak za tisto pa tako nikoli ne bom imela denarja.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala pri odločitvi o nakupu

rrr
Meni je puščal vodo in nikakor nismo našli vzroka. Potem pa je moj razstavil cel stroj in odkril "zabit" filter nekje globoko v notranjosti stroja. Možno, da je tudi pri tebi ta krivda. seherezada

ribaracarak  

20. sep 2007 8:51

Seherezada, kot sem napisala, bom klicala serviserja in potem naj on ugotavlja, saj je pomivalni stroj še slaba 4 leta v garanciji in sami res ne bi posegali vanj.

Sicer pa vseeno hvala in lep dan ti želim!!! 

rrr

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

20. sep 2007 15:22

Ribaracarak, tudi meni je občasno puščal pomivalec, pa sva s serviserjem ugotovila, da dodajam preveč nekvalitetnega praška, ki se preveč speni in dvigne nivo vode nad dovoljenega. Odkar sem zamenjala mercatorjev prašek za tablete claro (dam pol tablete za mali stroj), pa je v redu. Probaj še to, na servis še vedno lahko kličeš. lp menci Sporočilo je spremenil(a) menci dne 20. sep 2007 15:22:43

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. sep 2007 20:35

Tudi jaz imam največ zaupanja v gorenje. Kmalu me čaka opremanje kuhinje, ( zaradi tega zvesto prebiram vse teme v zvezi s tem ). Bil sem se že odločil za plinski štedilnik s plinsko pečico, to uporabljam  menda že trideset let, in sem zelo zadovoljen, sedaj ste me spravili v dvome, s pohvalami indukcijskih kuhalnikov. Prebral sem tudi navodila za indukcijske kuhalnike ( meni se zdi  da sem jih dobil na  enaa.com ) . zanima pa me:

- a se da na indukcijskem kuhalniku uporabljat posoda eterna, ema Celje ( saj veste tista črna, najboljša na svetu, magnet je prime, trgovka v šparu pravi da ne )

- v kateri posodi kuhate kavo na indukcijskem kuhalniku ( recimo kavo za enega )

- a se dajo pečt palačinke, in v kateri posodi.

Imetniki indukcijskih kuhalnikov, prosim za odgovore. 

ežoj

ribaracarak  

20. sep 2007 21:13

Ežoj, če se magnet prime na dno posode, potem ni dvoma - na indukciji zadeva špila, sicer sem pa jaz pred kakim tednom v taki posodi kuhala marmelado. Kavo kuham v đezvi iz inoxa, ki ima v dnu plast železa (torej reagira na magnet), palačinke pa pečem v tefalovi ponvi - tudi varianta za indukcijo.

Kavo si lahko skuhaš tudi v emailiranem lončku od ema, edino ne sme pa biti premajhen - zdi se mi, da mora biti premer najmanj deset cm.

Dejstvo je, da se moraš na to kuhališče navadit, je pa tako "hitro" ali pa še bolj kot plin - izbira je tvoja

rrr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti