Neurje po sloveniji

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

21. sep 2007 13:41

Lepo od vsakega od vas, da pomagate. Tudi jaz sem iz teh koncev in iz "druge" roke lahko povem, da so vsake pomoči veseli. Je pa tako, da je potrebno biti nekoliko bolj kritičen do tega, kar povedo mediji. Ni namreč vse črno-belo in slabo. Vsi se trudijo, gasilci so vredni zlata in tudi vojska je po mojem mnenju močno poprijela. Gre pa v bistvu za to, da morajo najprej poskrbeti za javno infrastrukturo; elektriko, vodo, kanalizacijo, prevoznost cest in podobno. Nič ne pomaga, da nekdo "odkoplje" svojo hišo, če pa mu jo zaradi neurejenih odtokov, že v tretje zalije kanalizacija (tako mi je povedal moj fant, ki je včeraj pomagal nekaterim). Veliko delajo tudi v tovarnah. Domel in Alples sta utrpela gromozansko škodo in če teh stvari ne bodo v doglednem času pospravili in uredili, to pomeni dolgoročno hud udarec za celotno dolino; večina prebivalcev je zaposlenih v teh podjetjih in zaposlitve bodo še kako potrebovali. Kar želim poudariti je to, da mediji podajajo včasih zelo izkrivljeno sliko. Pred kamero so dobili pač najglasnejše občane, ki so (kolikor vem iz neuradnih virov) v sporu tudi z županom) in to izrabljajo za politično propagando. Mislim, da humanost tukaj res kaže pravi obraz in upam, da bo tako obveljalo še nekaj časa. LP KetyP

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

21. sep 2007 14:03

KetyP hvala za pojasnilo, še na forum, vse to je res kar si napisala. Glede na to, da imam spet poln avto, (žal ni tako velik).....bom že danes odpeljala novo rundo h kuharici37, saj se z avtom, brez posebnega dovoljenja še ne da prebiti v Železnike. Čim bo pot sproščena....bom začela vozit direktno. Ljudje so danes dobili prvi organiziran topli obrok.....zamislite si to. lep dan petra Petra 1

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

21. sep 2007 15:00

Pozdravljeni!

Občina Braslovče je odprla račun za družino Golob, ki je izgubila vse zraven pa še sina in njegovo dekle.

Kdor želi jim lahko nakaže denarno pomoč na račun

01351-0100004434/00-2992-2007              Namen plačila: pomoč družini Golob

Vsem ki boste prispevali najlepša hvala.

Romanad

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

21. sep 2007 15:55

Da še malo pokomentiram oddajo Trenja in g. Slaka. G. Slak je cel dan iskal ljudi po Železnikih, ki bi bili pripravljeni skritizirat gasilce, vojsko in ostale, ki so pridno pomagali ljudem, zato, da bi bila oddaja bolj zanimiva! Hja, pa se je uštel, ker ni bilo česa kritizirat. Ampak tista mlada ženska iz bloka! Saj ona osebno sploh nima nobene škode! Pa je vseeno hodila po zastonj hrano in pijačo! Da je ni sram! Tudi čistiti ni pomagala! Naj povem, da s(m)o bili ogorčeni nad oddajo. Tatjana Sporočilo je spremenil(a) Tatjana dne 21. sep 2007 16:24:26

Patio  

član od: 16.12.2005

sporočila: 6

21. sep 2007 17:11

iz komentarja bralcev: "Mislim, da je velika večina gledalcev ugotovila, da to kar so danes predstavili na Trenjih ni čista resnica. Veliko se je naredilo v teh dneh s strani CZ, gasilcev, vojske, domačinov ter prostovoljcev. Vendar je zaradi dramatičnosti in populizma pač v oddajo potrebno pripeljati takšne ljudi, za katere je g. Slak ugotovil da ne marajo župana. In potem nastane predvsem oddaja politične narave in obtoževanja namesto prikaza realne slike. Oddaja je pač takšnega tipa, da če nekaj ne obstaja, bomo pa naredili. So ljudje tudi tukaj jezni na ta dva pajaca, saj je bila oddaja bolj kot ne namenjena blatenju župana. Sam stanujem v Železnikih že deveto leto in sem v torek predčasno šel iz službe v LJ, vendar zaradi zapore ceste nisem pred 16. uro mogel do Železnikov. Sam nisem bil neposredno prizadet zaradi vode, ker stanujem v bloku kakšnih 100 m stran od vsega dogajanja. Sem pa sam zvečer v torek med dežjem in močnim vetrom nesel 2 platoja vode v zgornji konec mesta. V sredo pa sem vzel dopust in pomagal kolegom čistiti vso to vodo in blato, ki je ostalo od poplave. Kasneje smo reševali še avtomobile iz Domelove hale, kamor jih je nanesla voda. Pa čeprav ne vemo čigavi so, smo jih lepo potegnili ven na parkirišče na suho. Čeprav so najbrž vsi po vrsti zreli samo še za uničenje. Kar pa se tiče teh dveh "ubožcev" po televiziji. Mlada sta, močna, vsaj fizično zdrava če že nista mentalno. Torej bosta že našla kakšno delo da si uredita življenje. Kaj pa starejši ljudje, invalidi, takšni, ki komaj shajajo iz meseca v mesec v svojih 200 let starih kamnitih hišah? Sami niso pri moči prenašati težko blato kaj šele finančno sposobni obnoviti hiše in opremo. Še zavarovanja si ne morejo privoščiti, tistega, kar bi sedaj krvavo potrebovali. Brez pomoči sorodnikov, prijateljev in dobrih ljudi ne bodo zmogli. Katastrofa je prevelika. Mogoče pa sta ta dva mislila, da jima bodo vodo kar na prag pripeljali? Na Racovniku, od koder sta, je od srede naprej veliko število gasilcev, ki pomagajo čistiti ceste in hiše. Ne vem kje se potem ta skrivata, da jih ne vidita. Če ju je sram prositi za pomoč, potem sta pa si sama kriva. Mogoče še nista slišala, da so višje v dolini ljudje, ki jim je voda uničila celotno premoženje, in ne samo nekaj fasciklov, in do katerih se pomoč sploh še ni prebila (edino helikopter je včeraj cel dan odmetaval pakete na neprehodna področja). So me pa v sredo zjezili mulci, ki nimajo šole do drugega tedna. Medtem ko smo mi čistili, so oni postopali naokoli v svojih zavihanih kavbojkah in opazovali razdejanje ter fotografirali namesto da bi poprijeli za lopate in samokolnice ter pomagali. Kje so mladinske delovne brigade? Tudi krožijo govorice, da so nekateri kradli ponoči. Zase vem, da bom za vikend pomagal tistim, ki bodo potrebni pomoči, ker ni boljšega kot videti resnično hvaležnost pri teh nesrečnih ljudeh. Vsaj nekaj pozitivnega pa je v vsem skupaj - solidarnost do sočloveka je nekaterim še ostala." Patio

Patio  

član od: 16.12.2005

sporočila: 6

21. sep 2007 17:57

iz komentarja bralcev: "Mislim, da je velika večina gledalcev ugotovila, da to kar so danes predstavili na Trenjih ni čista resnica. Veliko se je naredilo v teh dneh s strani CZ, gasilcev, vojske, domačinov ter prostovoljcev. Vendar je zaradi dramatičnosti in populizma pač v oddajo potrebno pripeljati takšne ljudi, za katere je g. Slak ugotovil da ne marajo župana. In potem nastane predvsem oddaja politične narave in obtoževanja namesto prikaza realne slike. Oddaja je pač takšnega tipa, da če nekaj ne obstaja, bomo pa naredili. So ljudje tudi tukaj jezni na ta dva pajaca, saj je bila oddaja bolj kot ne namenjena blatenju župana. Sam stanujem v Železnikih že deveto leto in sem v torek predčasno šel iz službe v LJ, vendar zaradi zapore ceste nisem pred 16. uro mogel do Železnikov. Sam nisem bil neposredno prizadet zaradi vode, ker stanujem v bloku kakšnih 100 m stran od vsega dogajanja. Sem pa sam zvečer v torek med dežjem in močnim vetrom nesel 2 platoja vode v zgornji konec mesta. V sredo pa sem vzel dopust in pomagal kolegom čistiti vso to vodo in blato, ki je ostalo od poplave. Kasneje smo reševali še avtomobile iz Domelove hale, kamor jih je nanesla voda. Pa čeprav ne vemo čigavi so, smo jih lepo potegnili ven na parkirišče na suho. Čeprav so najbrž vsi po vrsti zreli samo še za uničenje. Kar pa se tiče teh dveh "ubožcev" po televiziji. Mlada sta, močna, vsaj fizično zdrava če že nista mentalno. Torej bosta že našla kakšno delo da si uredita življenje. Kaj pa starejši ljudje, invalidi, takšni, ki komaj shajajo iz meseca v mesec v svojih 200 let starih kamnitih hišah? Sami niso pri moči prenašati težko blato kaj šele finančno sposobni obnoviti hiše in opremo. Še zavarovanja si ne morejo privoščiti, tistega, kar bi sedaj krvavo potrebovali. Brez pomoči sorodnikov, prijateljev in dobrih ljudi ne bodo zmogli. Katastrofa je prevelika. Mogoče pa sta ta dva mislila, da jima bodo vodo kar na prag pripeljali? Na Racovniku, od koder sta, je od srede naprej veliko število gasilcev, ki pomagajo čistiti ceste in hiše. Ne vem kje se potem ta skrivata, da jih ne vidita. Če ju je sram prositi za pomoč, potem sta pa si sama kriva. Mogoče še nista slišala, da so višje v dolini ljudje, ki jim je voda uničila celotno premoženje, in ne samo nekaj fasciklov, in do katerih se pomoč sploh še ni prebila (edino helikopter je včeraj cel dan odmetaval pakete na neprehodna področja). So me pa v sredo zjezili mulci, ki nimajo šole do drugega tedna. Medtem ko smo mi čistili, so oni postopali naokoli v svojih zavihanih kavbojkah in opazovali razdejanje ter fotografirali namesto da bi poprijeli za lopate in samokolnice ter pomagali. Kje so mladinske delovne brigade? Tudi krožijo govorice, da so nekateri kradli ponoči. Zase vem, da bom za vikend pomagal tistim, ki bodo potrebni pomoči, ker ni boljšega kot videti resnično hvaležnost pri teh nesrečnih ljudeh. Vsaj nekaj pozitivnega pa je v vsem skupaj - solidarnost do sočloveka je nekaterim še ostala." Patio

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

21. sep 2007 20:16

Imam eno vprasanje, pravkar sem prisla domov, prizgala TV in takoj zacela vrteti stevilko dobrodelne prireditve. Po parih poizkusih sem le dobila zvezo, pustila svoje podatke in kaksen znesek bom nakazala, ni pa mi prislo na misel, da bi se vprasala, kako se zdaj to nakaze, a oni posljejo poloznico al kako? Hvala za odgovor vida70 Sporočilo je spremenil(a) vida70 dne 21. sep 2007 20:17:03

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

21. sep 2007 20:41

Vida dobila boš položnico - od Karitasa ali od Rdečega križa.

rrr

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

21. sep 2007 20:41

Ja, Vida. V naslednjih dneh bodo poslali položnico na dom. katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti