Kozmetika

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

4. sep 2007 15:23

Tole sem jaz dobila na mejl. Ne vem, kaj naj si mislim. Mislim, da je to bolj reklama za tisto Weledo in dr. Hauschka al kaj je že. Vsak naj uporablja tisto kar njemu paše, pa če tudi je to Sparky kozmetika. Jelenckova

Lunca 15  

član od: 7.6.2004

sporočila: 99

4. sep 2007 15:42

Neodvisna raziskovalka? Noben je ne financira? Kolikor jaz vem so raziskave zelo draga zadeva in rabiš nekoga za sabo, ki te financira. Drugače jih delat ne moreš. Moje mnenje. Lp Lunca 15

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. sep 2007 17:19

Tole je pač "specialna vojna" v neusmiljenem svetu kozmetične industrije. Naj se oni med sabo klofutajo koliko jih je volja, ni pa treba v tole še potrošnikov vleči. Oziroma povedati ljudem, kako je produkt, ki so ga kupili itak zanič, ker v bistvu čez nekaj časa vse razpade. Bog pomagaj, enkrat se itak vse konča. Niti dr. Vauška ali kako se reči tistemu brandu - nikad čula, pa sem vsak teden v drogeriji - me ne bo mogel pomagati, da bom živela 130 let (sem se pač sprijaznila, tam nekje pri 125. letu bom nenadoma odšla in zapustila neutolažljivega bistveno mlajšega ljubimca.......)))) Pa da faktorji za zaščito kože v bistvu ne delujejo? Aja? Zadnjič me je sonce opeklo dva tedna po vojni za Slovenijo, ergo pred šestnajstimi leti - od takra pa je v vsem tem času tista stvar od SPF 20 kar delovala v visokem poletju Jaz imam ogledalo zato, da mi kolikor toliko objektivno pove, kako izgledam. Pa ljubega, da mi popolnoma neobjektivno pove, da sem najlepša. Pa svojo glavo, ki zna prisluhniti svojemu telesu, in skladno s temi sporočili jem, pijem, se gibljem, oblečem, namažem ipd.... Pa en red pri obiskovanju zdravnikov. Mi vse skupaj zadošča Skratka, mene tile minorni brendi ne bodo dobili na limanice. However, če bi bila pa v službi konvencionalnih brendov (Vichi, L"Oreal) bi pa brez milosti uporabila vsa piarovska in zlasti vsa pravna orodja, da bi tako trženjsko nesnago očistila. Sesuvanje enega produkta konkurence za to, da favoriziraš svojega - to je v nasprotju z vsemi principi oglaševalske stroke in etike. V bistvu imajo srečo, da nisem v službi pri konvencionalnih brendih.... Vendelina jr.

neznan uporabnik

4. sep 2007 17:24

Kaj pa Schellerjeve kreme? zoja1

smrečica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 62

4. sep 2007 18:15

Ne da bi navijala za kozmetiko dr. Hauscka ali pa Weleda sama imam vedno v mislih, da je koža naš največji organ ter, da kar nanasemo nanjo ponavadi konča v notranjih organih. Zato, kar se mene tiče so še vedno namesto krem zelo uporabna različna naravna hladno stiskana olja. Ostala kozmetika (zobna krema, gel za tuširanje, šampon) pa mi še vedno najbolj ustrezna čimmanj škodljiva (tako za okolje kot zame), prav tako tudi hišna kozmetika in pralni praški. Ker ne živim samo za danes ampak tudi za jutri in mislim, da se bodo posledice današnjih napak odražale v prihodnosti. Pa še ena floskula, ki je še kako resnična: bolje preprečiti kot zdraviti. Odgovarja pa vsak zase in tudi nosi sam posledice, tako, da odločitev je na nas samih kaj bomo uporabljali in kako potrošniški mrzlici navkljub. smrečica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. sep 2007 18:33

Potopite  se v svoj spomin in se skušajte spomniti, da neko podjetje v reklami postavi svoje čistilo, na drugo stran pa čistilo, na katerem je nalepka. In reče naše je dobro, drugo je pa zanič. Snovalci reklam tisto "slabo, škodljivo, neučinkovito" zaembalirajo v neko embalažo, ki ni podobna ničemer. Pa ne zato, ker nočejo povedati,da je tista "one" s firmo slaba. Ne, samo zato ne, ker je tak prijem v propagandi prepovedan. Na takega oglaševalca bi se spustili pravni kragulji, da bi po končanem postopku še barve za firmo ne zmogli plačati brez težav.

Tak način kazanja na negativne lastnosti konkurenčne firme, je prepovedan in zato kazniv.

Kavelj je tudi v tem, da vse pozitivne lastnosti pa pripišejo neki novi znamki, kar je znak, da gre za propagando.

Točno se ve, katere raziskave so objektivne, če je to sploh mogoče. Te so objavljane v silno resnih potošniških revijah, pa še tam je treba pogledati dolge tipalke lobijev. Denar dela čudeže.

Ne verjemite vsemu kar pišejo, neodvisni raziskovalec, pa čeprav je kaka znana fakulteta iz ZDA ( kar se ne da preveriti). Gube boste dobili od skrbi, ki vam jih zadajo s svojimi ( neutemeljenimi) nasveti, ne pa zaradi neustrezne kozmetike.

F r i n a

sterkuš  

član od: 19.5.2007

sporočila: 103

4. sep 2007 20:57

Moje mnenje je,da vsaka firma dela dobro reklamo zase,druge pa meče v slabo luč,pa če tudi že z najbolj škodljivimi snovmi za telo in kožo. Moja osebna dermatologinja mi je sama priporočila kozmetiko od eucerina,ki pa mi res izredno pomaga k suhi koži.Mislim,da zdravniki morajo vsaj malo vedet kaj je v redu kaj pa na smrt škodljivo. LP sterkuš

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. sep 2007 0:29

zoja1 : meni se zdi scheller zelo vredu. Se spomnim tudi debat na www.diva.si malo si poglej.h vendelina jr: tvoj stavek "Pa ljubega, da mi popolnoma neobjektivno pove, da sem najlepša." zmaga!! bannanna

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

5. sep 2007 5:54

Naj še jaz pristavim svoj piskerček. Če spustim to, da kar naprej omenja Weleda in če z rezervo vzamem vse omenjene znamke, ima članek kar nekaj dobrih nasvetov.

Omenila je brezovo olje za odvajanje vode. Pač ne kupiš od Welede, ampak od neke druge firme in probaš itd.

Enkrat je bila tema o kapljicah tea tree. Vsaka ima izkušnje s svojimi kapljicami ene od Justa, ene cenejša varianta, v večini pa ste se strinjale, če se prav spomnim, da so zelo učinkovite pri odpravljanju gljivic,...

Taki nasveti mene ne motijo, ker filtriram reklamo firme.

marelica

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

5. sep 2007 7:36

Marelica, enako kot ti. Tisto kar me zanima preberem, primerjam z mojim vedenjem, se pozanimam o tistem kar ne vem, ali mi je iz članka sumljivo oziroma nelogočno .... in tako si počaci nabiram znanje na področjih, ki so mi ljubi in velikokrat tudi koristni.

Je pa postal prodajni trg zelo agresiven in ne izbira poti kako priti do potrošnika. Zato ni rečeno, da so najbolj zveneča in reklamirana imena tudi najkvalitetnejša, saj i reklamo plačamo potrošniki ...

kobra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti