26. nov 2007 9:10
Samo položili smo, na spodnji strani plošče je tesnilo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
26. nov 2007 9:10
Samo položili smo, na spodnji strani plošče je tesnilo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
10. jan 2008 19:03
Ojla! Jernej...sedaj pa je minilo že nekaj časa od kar imate candijevo ploščo. Lahko zdaj poveste že kaj več? Ste zadovoljni? Zanimam me, če zazna tudi kakšno malo đezvico? Kako pa rob - se za njim nabira kaj umazanije (no, sej to se verjetno itak za vsako, če je ne čistiš sproti, pa vseeno). Na e-bayu je še vedno okoli 450 € in me res mika, da bi se odločila zanjo, ne bi pa tako kot je bilo že rečeno, to menjala čez par let, ker je tud 450 € velik denarja. Glede roba pa še... men je en trgovec razlagal, da je celo bolje, da je rob debelejši (da ni brušen) ker je manj nevarnosti, da bi se odkrušilo. Kdo ve kaj več o tem? Je brušen rob samo zaradi estetike ali je kaj več na tem? Je pa res, da so mi indukcije brez jeklenega roba bolj všeč. Hvala za odgovore! sharon
10. jan 2008 19:16
Ja sem zelo zadovoljen. Malih džezvic ne zazna (manjših kot 8 cm premer). Malo piska ko kuha in ventilator se vrti, to je pa tudi vse. Fino je za brisati, res se ne prilepi nič. Rob ni nič moteč, stoji na gumi in nič ne more zadaj, ne umazanija ne voda. Za ta denar je to gotovo najcenejša 4x indukcijski štedilnik. Ga je pa elektrik po nesreči narobe priklopil in ga skuril, pa mi ga je brat popravil. Tako da če vam crkne, moj brat zna popraviti tak štedilnik Je rekel, da je steklokeramičnega težje popraviti. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
10. jan 2008 19:49
Me pa zanima še nekaj- kako je pa z garancijo, če se kupi preko e-baya (smo vprašali, pa še nismo dobili odgovora)? Ste dobili evropsko garancijo? Sem šla zdaj za foro izmerit teh 8 cm... pa mislim, da tako male posode v naši hiši ne bo ;-) Pa to piskanje in ventilator, je moteče? Je to normalno za vsako indukcijo? Slišala sem ja, da se sliši ventilator, ko se neha kuhat, ampak da moraš fajn poslušat. sharon
10. jan 2008 19:53
No piska po mojem vsaka plošča, ker to piska magnetno polje. Ni moteče, ko se navadiš. Sicer pa mi je brat dokazal da je indukcija marketinški bum v smislu kako je varčna. Ni zelo varčna, čeprav tako prikažejo reklame (90%$ izkoristek). Ta je precej nižji, a boljši kot pri steklokeramiki. Ja imam evropsko garancijo. In brata Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
10. jan 2008 19:59
hehehe... še dobro, da imamo takšne ljudi, kot je vaš brat, doma ;-) Glede varčnosti... men recimo veliko pomeni, če mi ni treba 15 min stat zraven, da mi kava zavre na steklokeramični, da bi bilo to na indukciji takoj in da v preostalih 14-ih min naredim nekaj drugega... Če pa primerjaš plin in ploščo... je pa to, da se da čist spucat drugi zakon. Torej indukcija vsekakor (poleg tega, da še nimamo skoraj nič posode)! Sam, kako smo ljudje narejeni... če ni drago, že začnemo dvomit o kvaliteti... sharon
10. jan 2008 20:39
No, tako hitro ni, za tiste ki pridemo iz plina je tam nekje. Je pa občutno hitreje kot steklokeramika in hvala za to, da se v trenutku zmanjša moč in neha vreti ne da odstavljam posodo na rob. Me pa resnici na ljubo moti nekaj drugega kar ni vezano na indukcijo. Gumbi, ki so samo še tipke kot na računalniku. Vsaj jaz lažje upravljam z gumbi ki se obračajo, takoj vem, kakšno jakost imam. Tukaj pa... Moram najprej izbrati gorilec in potem klikati na plus in minus Preveč računalniško in premalo intuitivno zame. Vem da je to zato, da se potem hitro sveti štedilnik ampak vseeno... dajte mi nazaj gumbe! Aja, ko si spraševala, ena stvar pa je na tem Candy, ki je na Gorenju ki ga ima tašča nisem opazil. Številke se slabše vidijo oz. manj močno svetijo. Ko imam prižgano luč na napi jih jaz ne vidim več, upoštevajte da so rdeče jaz pa sem delno barvno slep, ampak vseeno. Tako da... jaz nisem fasciniran nad indukcijo, je bila bolj ženina želja. Nisem pa tako razočaran, kot sem se bal da bom... Bolj me moti nekaj kar nisem mislil da me bo. Granitni umivalnik, na katerem sem stolkel v enem mesecu že 3 krožnike. Ampak to je pa že druga zgodba. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
9. sep 2008 13:59
http://cgi.ebay.de/Induktionskochfeld-Kochfeld-I Mislim, da je to plošča, ki greje po celotni površini. božena
9. sep 2008 21:20
V naši novi hiši je indukcijski štedilnik, ki ga ne morem prehvaliti. V zadnjih 9 letih sem prešla z navadnega el. štedilnika, na SK, plinskega in sedaj na indukcijskega. Slednji je zunaj konkurence. Izjemno hiter, poleg tega ima še neko super hitro funkcijo. Hitrost me vedno znova prevzame. Tisto brnenje ni moteče, moti pa me način upravljanja. Opisal ga je Jernej. Dokaj zamudno izbiranje gorilnika. Če se začne "dogajati", ne utegnem ugasniti po normalni poti, ampak ugasnem celoten štedilnik.
10. sep 2008 8:39
Enako. Ne morem prehvaliti indukcije, je enostavno super. Samo tisto tipkanje po displeju je nerodno, pa še zagrabijo tiste tipke težko.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom