Indukcijski kuhalnik

Tocko  

član od: 12.9.2007

sporočila: 10

12. sep 2007 9:34

Tudi sam se zanimam za to kuhalno ploščo (v navezi s pečico) Candy FL675X + PVI 640C http://www.gaa.si/iskalnik/articles.php?id=8831 Jernej si jo ti že kupil? Ima morda kdo drug kakšne izkušnje z njo? Tocko Sporočilo je spremenil(a) Tocko dne 12. sep 2007 09:34:48

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

12. sep 2007 10:04

Nisem še kupil, zataknilo se je z elektriko. Inducija potegne več moči kot naše ogrevanje Sem se pa malo pozanimal. Ta cena je menda zato, ker nima ene malenkosti. Rob ni brušen, pomeni da je med štedilnikom in pultom malo stopničke. Eni boljši imajo pa lepo brušen rob ali pa neko kovino, ki se lepo zlije s pultom. No več ali manj lepo, malo robu je vedno, tukaj ga je pa pač tisti 1mm ali 2mm... Mene ne moti. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Tocko  

član od: 12.9.2007

sporočila: 10

12. sep 2007 10:23

Hvala za hiter odgovor. Kako to misliš da se je zataknilo z elektriko? Ima ta plošča kakšne posebne zahteve? Še kakšno mnenje o zgoraj omenjeni pečici? Tocko

jernej  

12. sep 2007 10:29

Vse indukcijske plošče potegnejo več kot 7kW energije kar je, če nimaš trifaznega toka v kuhinji, po besedah elektrika ogromno in marsikje brez dodatnih kablov težko izvedljivo... Mi bomo morali elektriko potegniti na novo iz omarice, sicer ne bo nič s štedilnikom. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

dusmar  

član od: 10.9.2002

sporočila: 32

13. sep 2007 20:20

Pozdravljeni Tudi jaz sanjam o indukcijskem štedilniku, sedaj pa ko je Jernej omenil o zamenjavi električne napeljave, ne vem več. Kako pa je z vašo elektriko? Ali vam indukcija dela?

jernej  

13. sep 2007 20:34

Saj načelno dela, samo žice se v par letih skurijo če ni dovolj dovodov v kuhinjo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

14. sep 2007 13:25

Pozdravljeni Jernej, mi črviček ni dal miru, pa sem šel malo pogledati na Gorenjevo stran. Primerjal sem porabo navadne steklokeramične in indukcijske plošče. Razlika v moči je 6,5 proti 7,3 kW v korist indukcijske. Razlika je minimalna, po domače je to, kot če bi si, med tem ko bi kuhal, še sušil lase . Kakršnokoli kuhališče že imate zdaj, razen plinskega seveda, imate prav gotovo trifazni priključek, ali pa z vsemi kuhališči naenkrat ne morete kuhati. Moč 6,5 kW na eni fazi, bi pomenilo, da morate imeti v električni omarici varovalko z minimalno 30 A, to pa je že hudo močen tok. Mogoče si pa električar išče kakšen dodaten zaslužek? lp Vlado

ACDC  

član od: 14.2.2006

sporočila: 36

14. sep 2007 18:42

Pa bom še jaz pristavil piskrček za lažje razumevanje. 7,4kw je priključna moč celotnega kuhalnika se pravi ,da bi bila takšna obremenitev samo v primeru ,da kuhamo na vseh "ploščah" hkrati na polno moč kar pa je zelo redko oziroma je na klasičnih štedilnikih oziroma steklokeramičnih štedilnikih podobno. Razlika je v par wattih. Posamezna kuhališča porabijo od cca. 1,2kw do 2,4kw odvisno od velikosti. V bistvu glede obremenitve ni pomembne razlike med navadnimi, steklokeramičnimi in indukcijskimi "ploščami". lp Igor ACDC

jernej  

14. sep 2007 19:10

Ja zdaj je bil 4x plin v hiši... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

ACDC  

član od: 14.2.2006

sporočila: 36

14. sep 2007 19:43

jernej je napisal/a:
Ja zdaj je bil 4x plin v hiši... [jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Če imate v hiši "normalno" el. inštalacijo in zdrave vodnike (žice) oziroma klasični priklop za el. štedilnik lahko priklopite idukcijsko ploščo prav tako kot vsak el štedilnik. Seveda pa je pri enofaznem hišnem priklopu vseeno treba malo paziti na hkraten vklop el. porabnikov. P.S. Po večini stanovanjskih blokov stanovanja nimajo tri faznega priklopa, kar bi po vašem pomenilo , da si ne bi mogli privoščit indukcijskega kuhalnika. lp igor ACDC

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti