Indukcijski kuhalnik

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

2. okt 2007 11:19

Hojla! Tudi jaz imam indukcijsko pl. 2x2 elektrolux, to je super zadeva imam pa veliko smolo, v enem letu kar jo uporabljam so mi že dvakrat zamenjali vso elektronko plus ind. modul.Serviser mi je razložil da se to dogaja zaradi preobremenjitve el. toka.Težko za razumet ampak meni se je to zgodilo. mijamarija

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

17. nov 2007 10:00

jernej, za katero ploščo si se odločil? mene je včeraj trgovec podučil, da plošče brez inox roba niso vredu, ker se ob robu hitro okruši. če se s piskrom zadaneš vanj. mimika

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

17. nov 2007 10:10

Kupil sem 4x indukcijo na Ebayu Cena da te kap. 450 EURO + poštnina 50 EURO. Prišla delala, elektrik jo je narobe priključil je le počilo. Mi jo je pol brat popravil. Pravi da je ind. ploščo lažje popraviti kot steklokeramično ki ima zalite grelce. Ne vem še kako dela ker še nisem preseljen. Vem pa da je žena kupila kozico za kavo ene 8cm ploskve, ki dela na indukciji, pa je ne zazna Tašči tudi ne (ima tudi 2x indukcijo). Ja kupil sem pa tisti Candy z robom. Trgovcem pa zelo malo verjamem. Pri nas stane ta plošča 700 EURO. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

mimika  

17. nov 2007 14:42

Po izkušnjah sodelavca, ni nujno, da je posoda, označena za indukcijo oziroma magnetna posoda dejansko tudi dela. V Maximarketu je kupil lonec in ga tudi hitro vrnil. Ni bil vredu za indukcijo. mimika

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

17. nov 2007 14:57

S posodo je takole: imeti mora železno dno, zato se da kuhati tudi v vsej emajlirani posodi, saj je iz pločevine z emajlom povrhu, tako, da zdaj uporabljam tudi to posodo, čeprav imam tudi komplet posode AMC, ki tudi deluje na tej plošči.Starejša popsoda AMC pa ne deluje, ker je bilo v njej preveč aluminija, ki ga plošča ne zazna. Tako je tudi s teflonsko posodo, tista, ki je izdelana iz aluminija in ima teflonsko prevleko ni za te plošče, mora biti železna. Res se to da preizkusiti z magnetom, ki se na aluminij ne prime. Sama imam ploščo 2+2 , zdaj bi kupila 4x indukcija, toda kar je, je. Kar se pa robov na plošči tiče je to vsaj pri meni tako, da ne maram kovinskega, samo steklena plošča naj bo, morda z malo obrušenim robom, to pa zato, ker kovinski rob ploščo objema in se za tem robom nabira umazanija. To vem, ker ima moja soseda tako. daga

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. nov 2007 16:59

Evo, da še jaz povem ( jaz ne morem bit tiho, tudi če nimam nič za povedat ).

V kratkem me čaka opremanje ene kuhinje ( moje ). Bil sem si na jasnem: plinski štedilnik, s plinsko pečico, to uporabljam že ( recimo ) 30 let, in ni ga boljšega. Pol ste me tu na kulinariki mal spravili v dvom: če vsi toliko hvalijo to indukcijo, morda je nekaj na tem ( seveda, jaz vem najboljše, ampak za vsak primer, dopustim možnost, da še kdo ima prav ). Zaradi tega, za poskus, nabavim indukcijsko kuhalo ( ena plošča ) v celjckem šparu za cca 70 € ( zdi se mi, da se sedaj dobi enaka za cca 60 € ). Povem vam, po treh dneh sem ven vrgel moj dobri stari plinski štedilnik ( 4xplin, dvakrat elektrika, plinska pečica ) v smeti. Treba je tudi povedati ( no to je mal komplicirano ), da sem že en  čas preizkušal mikrovalovno pečico, s možnostjo pečenja na topli zrak ( hot air ). Naneslo je pa tako, da sem si sam, za darilo ( neki sem bil mehkega srca ) kupil mikrovalovno pečico, iz firbca, da vidim, a je to sploh kaj uporabno. Moji tega niso vedli ( sin, hčerka in " ta mlada " ), in mi za prejšnji rojstni dan kupijo mikrovalovno, pol pa.......... no to je že druga zgodba, jaz pa pravim, da so mi pečico kupili za RD ). 

No, da povežemo niti skupaj: Ugotovil sem, da je indukcijski kuhalnik zelo dobra zadeva, predvsem zaradi čistoče, ker ga je zelo lahko vzdrževati čistega ( lahko si mislite, kako je pri meni izgledal plinski kuhalnik, ko zelo veliko pražim: ribe, jetrca, krvavice, ledvičke..........pa še kaj ), pečica na topli zrak mi, kolikor sem ugotovil, tudi čisto zadošča ( no skoraj, jutri pri meni, imamo martinovanje, pečene bojo dve raci, in to ne spravim v mojo mikrovalovno pečico, tako, da si bom pomagal drugače ). 

Trenutno uporabljam indukcijski kuhalnik 1x, plinski kuhalnik ( po potrebi ) 2x, in mikrovalovno pečico sharp R 898. Po teh izkušnjah, se bom ravnal, pri opremanju nove kuhinje. 

ežoj

ežoj  

17. nov 2007 17:38

Evo, slikano pred nekaj minutami:

[url=http://www.Slikomat.com/slika/1958948.htm][/url]

Tako je to sedaj videti pri meni, spodaj ja mikrovalovna pečica s pečico na topli zrak, desno je pečica iz hoferja, tudi čist uporabna zadeva.( na sliki je ponev v kateri so pred eno uro pečene ribe.

Pa še to: kot je ena že povedala, uporabna so vse posode, ki niso aluminijaste. Jaz sem prej prisegel na " ta črne " ( eterna ) posode od EMO celje, to je vse uporabno na indukciji, sem že kuhal pasulj, kislo zelje pa še kaj.

ežoj

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

17. nov 2007 20:35

No, ker se nekateri pripravljate na opremljanje nove kuhinje, vam povem še mojo izkušnjo s tem. Moji mi niso dovolili kupiti štedilnika s pečico in sem jim prav hvaležna za to.Pod ploščo štedilnika imam tako tri predale, v katere gre marsikaj.Pa tudi na vseh drugih omaricah pod pultom imam predale, samo pod pomivalnim koritom ne. To je prav dobra rešitev, saj se mi ni treba sklanjati in iskati predmete v "drugi" vrsti, kar me je spravljalo v slabo voljo. Res je, da nisem več najmlajša, a vem da se tudi mladim prileže biti malo bolj "komot". Pa še to, če bi kdaj želela pečico, jo lahko kupim samostojno in jo dam na pult.Sicer pa , kot pravi ežoj, tudi jaz imam mikrovalovko, ki je za moje potrebe dovolj. daga

mimika  

17. nov 2007 22:24

Ežoj, zanimiva novica zate, ki veliko kuhaš. Se opravičujem, če že veš. Elektrolux ima neko ploščo, ki lahko kuha vsepovsod. Če imaš kakšen xxxl lonec. Na plošči je označeno, katere točke morajo biti pokriti in potem deluje preko cele površine. Sem v obdobju nakupa vseh kuhinjskih zadev in zato obiskovalka raznih trgovin (klasičnih in spletnih). Nisem se še odločila, katero ploščo bom kupila. Tale (HOOVER HVI 640X) je v akciji v spletni trgovini ga in stane 899 eurov. Žal pa te firme ne poznam, tako da ne vem. Mimika

ežoj  

18. nov 2007 7:33

mimika, nisem vedel, bom mal pogledal po trgovinah.

Pa še to glede indukcijskih kuhalnikov: kot je povedal ( se mi zdi Jernej ), problem je skuhati kavo ali čaj za enega ( se pravi v majhni džezvi ali čajniku ). Tisti plinski kuhalnik na sliki, tudi ni veliko boljši, zato ker je tista jeklena reč, ki drži posodo drugače narejena kot včasih ( pa za one stare, se je dobil nekakšen dodatek, ki je lahko držal najmanjšo džezvo ), je pa veliko boljši za čiščenje.

A ja, meni na indukciji težko gredo palačinke: tista ponev s slike ima visok rob in je težko obrnit, ponev za palačinke pa nima ravnega dna in se nekam čudno peče, pa še me nervira, ko dvignem ponev, da obrnem palačinko, kuhalnik začne utripat, ker zazna, da ni posode gor. 

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti