17. nov 2007 16:59
Evo, da še jaz povem ( jaz ne morem bit tiho, tudi če nimam nič za povedat ).
V kratkem me čaka opremanje ene kuhinje ( moje ). Bil sem si na jasnem: plinski štedilnik, s plinsko pečico, to uporabljam že ( recimo ) 30 let, in ni ga boljšega. Pol ste me tu na kulinariki mal spravili v dvom: če vsi toliko hvalijo to indukcijo, morda je nekaj na tem ( seveda, jaz vem najboljše, ampak za vsak primer, dopustim možnost, da še kdo ima prav ). Zaradi tega, za poskus, nabavim indukcijsko kuhalo ( ena plošča ) v celjckem šparu za cca 70 € ( zdi se mi, da se sedaj dobi enaka za cca 60 € ). Povem vam, po treh dneh sem ven vrgel moj dobri stari plinski štedilnik ( 4xplin, dvakrat elektrika, plinska pečica ) v smeti. Treba je tudi povedati ( no to je mal komplicirano ), da sem že en čas preizkušal mikrovalovno pečico, s možnostjo pečenja na topli zrak ( hot air ). Naneslo je pa tako, da sem si sam, za darilo ( neki sem bil mehkega srca ) kupil mikrovalovno pečico, iz firbca, da vidim, a je to sploh kaj uporabno. Moji tega niso vedli ( sin, hčerka in " ta mlada " ), in mi za prejšnji rojstni dan kupijo mikrovalovno, pol pa.......... no to je že druga zgodba, jaz pa pravim, da so mi pečico kupili za RD ).
No, da povežemo niti skupaj: Ugotovil sem, da je indukcijski kuhalnik zelo dobra zadeva, predvsem zaradi čistoče, ker ga je zelo lahko vzdrževati čistega ( lahko si mislite, kako je pri meni izgledal plinski kuhalnik, ko zelo veliko pražim: ribe, jetrca, krvavice, ledvičke..........pa še kaj ), pečica na topli zrak mi, kolikor sem ugotovil, tudi čisto zadošča ( no skoraj, jutri pri meni, imamo martinovanje, pečene bojo dve raci, in to ne spravim v mojo mikrovalovno pečico, tako, da si bom pomagal drugače ).
Trenutno uporabljam indukcijski kuhalnik 1x, plinski kuhalnik ( po potrebi ) 2x, in mikrovalovno pečico sharp R 898. Po teh izkušnjah, se bom ravnal, pri opremanju nove kuhinje.
ežoj