Kuhinja

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

tema odprta - 17. avg 2007 8:18 | ogledi: 3.136 | odgovori: 23

Prosila bi, če mi lahko kdo pomaga poiskati temo, v kateri so gospodinje opisovale največje prednosti in pomanjkljivosti v lastni kuhinji. Namreč... načrtujemo novo kuhinjo, pa bi mi prišla prav kakšna dobra ideja. Sem poizkusila iskati sama, ampak ker nimam pluskota, sem šla po temah iskat in tam mi je odprlo nebroj strani različnih tem.

Hvala že vnaprej in lep dan!

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

17. avg 2007 8:49

Mene v najini kuhinji moti to, da je umivalnik zraven kuhalne plošče, ampak to je bilo tako že, ko sem prišla k hiši, potem ko sma pa štedilnik nov kupovala, pa nikakor nisva mogla drugače urediti. Tako se včasih zgodi, da se za ploščo polije kaj vode in potem brišem ko nora. To nikakor ne sme biti skupaj v kuhinji. Pa še to, jaz ko bom iskala novo kuhinjo, jo bom imela v obliki črke U, kot en šank na eni strani, da imaš kar največ pohištva na m2. Jelenckova

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

17. avg 2007 9:21

+ da imam pečico v višini oči, odstopila sem 60 cm pulta, pa imam zelo malo delovne površine, a je ne zamenjam za pečico............ + da imam izvlečne predale na spodnji delu kuhinje + da imam steklo na steni, steleks in krpa......in je čisto, nič fug in itd.....pa še meni osebno je zelo lepo.... + da nimam mrtvega kota, moja mama ga ima, kakšna nesnaga, raj ga nimam kot kar koli v mrtvem kotu - da ne morem imeti večje kuhinje, zaradi čudne razporeditve stanovanja, pa zelo rada kuham in imam malo morje posode in itd....kuhinjskih pripomočkov..........a tudi v tej razporeditvi ustavrimo marsikaj................... - še kaj se bi našlo.................

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

17. avg 2007 9:49

moja je še v nastajanju pri mizarju. zelo pomembno se mi zdi, da bo pomivalni stroj dvignjen za 15 cm. to se mi zdi mnogo koristneje kot pečica v višini oči, saj pomivalca več rabiš. no vsaj jaz. zelo uporabnareč je izvlečna pipa oziroma tuš. ne vem točno, kako se reče. praktično pri pomivanju večjih piskrov. mimika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. avg 2007 17:58

Delovna površina med pomivalnim koritom in štedilnikom se mi zdi nujna, že zaradi načina dela (ali pa sem jaz staromodna, čisto možno). Tudi hladilnik blizu štedilnika po moje ni najboljša varianta.

Izvlečni predali so super, sploh pri višjih elementih, saj je vse bolj pregledno zloženo in lažje dosegljivo. Pečica v višini oči ali tu nekje je meni super varianta, enako kot malo dvignjen pomivalni stroj (a to pride na vrsto pri menjavi kuhinje, zdaj smo še pri klaisčni postavitvi - in vedno bolj križ boli...). Ostaloe p odvisno od prostorskih možnosti in velikosti. Sama načrtujem delovni pult na sredini kuhinje, če bom le našla ustrezne rešitve glede na velikost prostora, se pač odrečem jedilniški mizi, ena je tako v dnevnem prostoru.

Mamamia

mamamia

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

19. avg 2007 18:20

pa dobro je če je pomivalno korito zraven pomivalnega stroja da ne nosiš posode po celi kuhinji. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

19. avg 2007 20:29

Sicer je naša kuhinja še v kartonih in še bo kaki mesec, ampak ko sem delala načrt kje bo kaj, sem glede na velikost kuhinje z lahkim srcem opustila vse viseče in kotne elemente. V sredino kuhinje sem postavila otok, pod katerega sem vstavila hladilno vitrino za vino oz. pijače. Pomivalni stroj je dvignjen, tako da je element visok 130 cm. Korito je slabih 50 cm stran od pomivalca. Kuhalna plošča je na otoku. Vsi elementi so izvlečni, razen dveh vitrin za servise. Pečica in mikrovalovka sta tudi višje postavljeni, ker kot pravi Mamamia, križ je treba šparat. V en visoki element, imam namen namesto polic dati izvlečne mreže, ki jih imajo v Ikei in so že preizkušene. Res pa je da sem iskala idealno kuhinjo-zame več kot dva meseca. In mislim, da mi je uspelo. Samo zmontirat še jo moramo. jass

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. avg 2007 21:37

jass, če si jonašla v dveh mesecih, si dobra. Jaz že kakšnoh osem do deset mesecev mečem oči naokoli, pa še ni tako daleč, da bi rekla, to je to. Sem pa pri kolegici videla  kuhinjo, izdelano po meri, s takimi detajli, predvsem za kotni element, da zdaj tudi za tega vem, kaj hočem. Še malo, pa bo mozaik sestavljen. Mamamia mamamia

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

19. avg 2007 21:43

Strinjam se s predhodnimi mnenji. Dodala bi še, da je za pult za moje pojme idealen kerock. Nanj lahko odlagaš tudi vročo posodo in na njem delaš vse (tudi režeš) pa se ne poškoduje. Pa tudi testo se ne prime. Pomembno se mi tudi zdi, da je pomivalni stroj pod pomivalnim koritom (na žalost to vem sedaj, ko ni več), da po nepotrebnem ne kaplja po tleh. Pozdrav, Temba temba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti