Kuhinja

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

17. sep 2008 7:38

Ninky, DK imam jaz in sem zadovoljna. Sem pa kuhinjo izbirala več kot eno leto, so me bili pri hiši že pošteno siti. Takrat, ko sem se odločala zanjo, me je pri DK pritegnil velik izbor elementov in fleksibilnost, talni predali in zelo dobro svetovanje ob nakupu. Lahko pohvalim tudi montažo, katera je pri kuhinji še posebej pomembna.  Vsaj monterji v Kranju v Viktoriji ti jo vdelajo na mm natančno od stene do stene. Do zdaj  še vse funkcionira, ni bilo nobene reklamacije, imam pa jo  štiri ali pet let (čas hitro teče). Ne vem, kaj misliš s tem, kakšne kvalitete je. Meni je v redu, kot je bila v redu tudi prejšna marleska orhideja, katera je bila vsaj po mojem videnju v vsaki drugi kuhinji. Ne morem pa razumet, ko berem na nekaterih forumih, da jim kuhinja po letu ali dveh razpada, pa naj bo to lipa ali gorenje. Sem pa  videla to pri svoji tašči, katera je orhidejo nabavila par let za menoj in je bila po parih letih čist demolirana. Zgleda, da ima pretežko roko, drugače si tega ne morem razlagat.

Lijana

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

17. sep 2008 10:40

No, tudi pri meni je projekt kuhinja trajal in trajal... Pravzaprav je zdaj v zaključni fazi, ko moramo montirati samo še napo. In tu imam težavo oz. pomislek - namreč imam kuhinjo z otokom, na otoku kuhališče, nad njim predvideno napo. Problem, ki ga imam, je višina, na katero obesit napo - našla sem podatek, da mora biti napa dvignjena cca 60-max 70 cm od kuhalne površine, sicer je bolj okras, kot da bi služila namenu. Če jo jaz, ki sem nekoliko višja (pa ne pretirano, 175 cm) obesim na to višino, mi bo tu nekje na višini nosu, kar se mi zdi absolutno prenizko... Zato me zanimajo vaše izkušnuje in predlogi, kako montirat napo, da bo prav in funkcionalno? Sicer sem s kuhinjo (Ikea) vsaj za zdaj zadovoljna. V omaricah in vitrinah je vse kar tja sodi, izvlečni predali, tudi kotni element, elegantni za uporabo, okovja močna in nastavljiva, povsod štoperji za mehko zapiranje, delovnega pulta okoli 3 metre (max glede na prostorske omejitve, vendar dovolj, glede na to, da je meter stran jedilna miza (tudi uporabna ob večjih projektih). Pulta bi bilo lahko tudi meter več, pa sem se mu odpovedala na račun dvignjene pečice in vgradne (oz. v omaro skrite) mikre in roloja za male gospodinjske aparate. Pomivalno korito z odcejalnikom in plitvejšim delom za odcejanje zelenjave je za vsak dan tudi kar dovolj... Mogoče bi mi prav prišel še kak plitek predal (imam 4, 2x40cm, 60cm in 80 cm)... ampak je tudi tako ok. Delovna površina je "natur les", tako da valjam in mesim na silikonski podlagi. Na steni je steklo in je meni zakon. Aparati - pri teh nisem šparala in vsaj za zdaj nimam pripomb - izbrani modeli Bosch (hladilnik, pomivalec), Gorenje kuhališče - kombinirana indukcija in steklokeramika, pečica in napa. No, kot rečeno, zadnja še ni v funkciji... Irena

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

17. sep 2008 10:58

Piškotek, meni se napa v višini nosu ne zdi nič prenizko, verjetno je to standard in se hitro navadiš. Pri meni je na enaki višini, pa se nikoli nihče ne zaletava  vanjo. Glavno je, da dobro vleče, kar pa verjetno nedvomno bo, če ima vsaj 600 kub. metrov pretoka.

Ti želim veliko kuharskih užitkov v novi kuhinji.

Lijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti