Kuhinja

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

19. avg 2007 21:48

Tdi jaz sem dala pred 5 leti narediti kuhinjo po meri. Celotno delovno površino imam dvignjno za cca 10 cm, tako da lažje zravnanačistim na primer kakšno zelenjavo, režem meso...Vse je pač malo višje. Na zidu imam ploščo, ki je enaka kot delovna površina, tako da po kosilu samo pošpricam in obrišem, pa je vedno čisto. Pečica je v višini oči, pomivalec poleg korita, tudi dvignjen. Mikrovalovka ima poseben predal nad delovnim pultom, pod njo pa je na visečih elementih narejena lična dolga polička za začimbe, da so zmerom pri roki in jih ne iščem. Imam ogromno izvlečnih predalov, ki so super.

Skratka, nariši si kuhinjo, kakršno si želiš in potem pojdi v akcijo in išči. Če pa ne boš nič našla, pa je še najboljša varianta kuhinja po meri. Čisto nič dražje ne pride, kot kupljena, pa še vse imaš na roko, kot sereče. Meni je zelo pomembna funkcionalnost, potem pa pride estetika. Isto smo lani naredili tudi v dnevni sobi in na ta nači se nam zdi, kot da se je povečala za nekaj kvadratov.

Pa uspešno iskanje in kombiniranje ti želim.

Kyara

Pesnica  

član od: 11.1.2006

sporočila: 259

19. avg 2007 22:40

Jaz imam novo kuhinjo od lanskega maja. Veliko sva risala načrte in modrovala, ampak zdaj je glede na majhno kvadraturo super. Zelo pomembno se mi je zdelo, čimbolj funkcionalno izrabiti vsak centimeter, ker imam tudi jaz dosti posode in pripomočkov. Izvlečni predali so zakon. Tudi izvlečna pipa in dozator za cet, ki je pritrjen na korito (v bistvu je posodica pod koritom, cevčica pa nad na dosegu roke). Jaz imam industrijsko izdelano kuhinjo, pa je bila tako dobro načrtovana, da po mojem tudi po meri narejena ne bi mogla biti bolj funkcionalna. Pa še preveč draga ni bila. Pesnica

ninky  

član od: 19.1.2005

sporočila: 127

15. sep 2008 23:10

ali ima kdo kuhinjo dan kűchen? in kakšne izkušnje imate s temi kuhinjami? po različnih forumih sem brala o zelo različnih izkušnjah. glede na to, da so dražje od kuhinj gorenje, se mi je kar malo težko odločiti zanje, zato bo vsaka izkušnja iz prve roke zelo dobrodošla. ninky

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

16. sep 2008 8:21

Največja pomanjkljivost - kotni elementi! Kozmeja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. sep 2008 8:42

Enako kot Kyara - vse skupaj je dvignjeno za 10 cm. Če ste višji od 170 cm, so običajne višine delovne površine prenizke in si človek vsakodnevno uničuje hrbtenico. Čim več delovne površine....jaz je imam pet metrov v dolžino pa bi takoj še kak meter, dva. To bo v mojem naslednjem domovanju. Glede otoka na sredini - mi je bilo strašno všeč, pa sem se na licu mesta prepričala, da to nekako ni zame. Tisto prenašanje hrane s pulta "čez cesto" na otok...to ves čas nekaj kaplja, to me pa precej moti. Je pa fino, če je med kuhinjo in jedilnico en pult, ki malo zakriva dogajanje na štedilniku (da ravno vsi lonci niso v vizuri tistih, ki jedo), pult imaš pa potem v funkciji kredence/bara. Skratka, da imaš notri krožnike, prte, pa kakšen konjak in kozarce za zraven... Vendelina jr.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

16. sep 2008 8:53

Vendelina jr. je napisal/a:
Je pa fino, če je med kuhinjo in jedilnico en pult, ki malo zakriva dogajanje na štedilniku (da ravno vsi lonci niso v vizuri tistih, ki jedo), pult imaš pa potem v funkciji kredence/bara. Skratka, da imaš notri krožnike, prte, pa kakšen konjak in kozarce za zraven... Vendelina jr.
To je pa najina sanjska kuhinja, pa se ni izšlo (so bili prostori že vnaprej narejeni in ni izvedljivo) Atina

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. sep 2008 9:09

jass je napisal/a:
V sredino kuhinje sem postavila otok, pod katerega sem vstavila hladilno vitrino za vino oz. pijače. jass

Kje si pa "izbrskala" tako nizko vitrino in kakšna je bila cena?

Meni gre že pošteno na živce, ko tlačim pijačo v hladilnik in prestavljam police v nedogled... Sploh, ko imaš še kakšne narezke že pripravljene in pecivo in potem seveda mora biti tudi pijača na pravi temperaturi...

aragorn  

član od: 28.5.2007

sporočila: 24

16. sep 2008 9:39

Zelo rada bi imela zidano kuhinjo in sem na internetu zasledila podjetje Rustika masiva, ki se s tem ukvarja in njihove zidane kuhinje so mi res prijetne, ne izgledajo kot kakšne škrbine. Ima katera kakšno izkušnjo v tej smeri?

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

16. sep 2008 9:47

Silva, se dobijo vinske vitrine v različnih višinah in sicer višine podpultnega majhnega hladilnika pa vse do višine velikega samostoječega hladilnika. Imajo jih skoraj povsod, kjer prodajajo tudi hladilnike, skoraj prepričana pa sem, da sem stvar videla v Harvey Normanu. fresh

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. sep 2008 10:03

Se vidi, da že dooolgooo nisem hodila po trgovinah z belo tehniko  Hvala, fresh.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti