Angina- na pomoč

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

23. feb 2008 12:51

Bom kar tu postavila vprašanje. Hčerka je imela dva dni nazaj precej visoko vročino 39 in neprijeten zadah iz ust, tako da sem sumila da bo angina. Sin je prebolel veliko angin in vedno je bil prepoznaven znak zadah. Včeraj ji je pa vročina padla na 37.2, mandeljne pa ima rdeče z belimi pikami. Verjetno gnojna angina... Sedaj me pa zanima ali morava nujno k zdravniku po antibiotik, čeprav je tako nizka vročina in tudi počutje ni tako zelo slabo.? Grlo je ne boli.????? Hvala Teka

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. feb 2008 13:16

Ja, ker nezdravljena streptokokna angina lahko pusca hude posledice na ledvicah. lp, proxima

Teka  

23. feb 2008 13:26

Aha najlepša hvala! Teka

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

23. feb 2008 18:46

Bolje je, da greš zastonj k zdravniku kot pa da bolezen ostane nezdravljena. Aja, kar se tiče pomoči z barvami: tudi jaz sem slišala, da pomaga modra barva (modra ruta, šal, puli ...). Morda pa pomaga le psihološki učinek - če v nekaj močno verjameš ...

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

24. feb 2008 17:52

Angine se lepo pozdravijo tudi s homeopatijo. Zdraviti je seveda treba, zlasti če je gnojna, a homeopatija res lepo pozdravi tudi take. Nezdravljena pa res lahko pusti posledice na srcu in ledvicah. Žal pa še ni priznana pri nas zato, če ne najdeš dobrega homeopata ali pa ne zaupaš temu, je najbolje Ospen. Teka in kako je s hčerko?

Teka  

24. feb 2008 17:54

Ja sva šle k dežurnemu zdravniku in je res potrdil moj sum, gnojno angino. Teka

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

24. feb 2008 21:13

Še ena informacija za vse, ki imate kronične angine oziroma vnetja dihalnih poti, ki se nenehno ponavljajo. V tujini-Avstrija, Italija... se dobijo tablete Broncho-Vaxom, ki se jemljejo 3 mesece (vsak mesec 10 tablet, pa tri tedne pavze, pa spet 10 tablet...). Za tablete potrebuješ recept; stanejo približno 25 evrov-jaz sem jih dobila v Grazu. Ta terapija deluje kot cepljenje, torej preventiva proti angini. Sama sem imela vsako zimo nekaj zaporednih angin, kar je bilo zelo neprijetno, zato sem toliko časa "težila" zdravnici, da mi je dala recept za to zadevo. Recept je zelen-navaden. Skupaj z računom iz lekarne sem ga poslala na ZZZS in še čakam, če mi bodo povrnili stroške, ampak tudi če ne- se je splačalo ;) saj letos nisem zares zbolela. Nekajkrat me je sicer "žgečkao" v grlu, vendar se ni razvilo nič hujšega. Priporočam. mala zelena

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

24. feb 2008 21:14

Če pa je angina že tu, pa definitivno najbolj pomaga Sumamed-3 ogromne tablete... ki jih sicer težko pogoltneš takrat, ko imaš vse zabasano v grlu, ampak je pa edina stvar, ki res "takoj" pomaga. mala zelena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti