Angina- na pomoč

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

tema odprta - 6. avg 2007 19:13 | ogledi: 6.869 | odgovori: 38

Lp. Na dopustu me je napadla angina, zaključili smo ga predčasno. Sem šla k zdravniku in sem dobila ospen sirup in naprosyn sirup. Najhuje je, ko je treba vzeti sirup, bolečine v grlu so neznosne. Jedla nisem že od petka, pijem pa po kapljicah.

Kaj mi prosim še priporočate, da mi bo pomagalo omiliti bolečine v ušesih, glavobol in bolečine v nogah, se komaj držim pokonci. Tableta nikakor ne morem pojest, popila sem pa danes mogoče tri požirke.

LEPO VAS PROSIM POMAGAJTE, KER TO JE PA ŽE HUDO.

darja2

vale11  

član od: 11.4.2006

sporočila: 79

6. avg 2007 19:50

Tudi mene je angina napadla,danes sem šla v zdr.dom, sem dobila antibiotike, ampak nimam takšno hudo obliko angine kakor tvoja Darja, lahko poskusiš segreti šnops v lončku in potem kakšno brisačko ali rutko zviješ v rolno in namočiš v vrel šnops, istisneš in zaviješ ispod brade okrog vratu in odzadi zavežeš.Rutko imaš okrog 15 min. in postopek ponoviš.To je že recepta moje mami, ko sem bila majhna je bila učinkovita.Lepo se pozdravi lp vale11

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

6. avg 2007 20:05

Takih angin se spomnim, ko sem bila majhna. Tableto med dvema žličkama zdrobi in zmešaj z evrokremom. Piti moraš- boli ali ne boli. Jaz sem pila, čepav me je blolelo. Zaradi bolečin sem imela tudi več sline in lažje sem popila vroč čaj kakor pa pogoltnila slino. Vneto grlo se mora izpirati. V dveh, treh dneh, odkar ješ antibiotik mora it na bolje, drugače nazaj k zdravniku. ham-njam Sporočilo je spremenil(a) ena mš dne 06. avg 2007 20:07:09

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

6. avg 2007 20:20

Darja, meni pri angini pomagajo Septolete plus, ker malo omrtvijo grlo, potem lažje kaj pogoltneš. Drugače je pa dobro grgrati žajbljev čaj in potem to izpljuniti. Moraš pa to ponavljati nekajkrat na dan, sicer je čaj grenek, deluje pa antiseptično. Vsekakor pa, kot je že ena mš rekla, piti moraš! ela

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

6. avg 2007 20:33

Bom šla jutri nazaj k zdravniku, če ne bo bolje. Tudi žajbelj grgram, mi ga je dal lastnik apartmaja na Pagu kjer smo bili. Pa ne pomaga, špricam se z angalom. NIČ...Upam še samo na bolje. darja2

ena mš  

6. avg 2007 20:51

Revca! Boš mogla kr mal potrpet, ker takoj ne bo dobr. ham-njam

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

6. avg 2007 20:54

za angal pa je moj fant zadnjič pri zdravniku zvedel da lahko stanje samo še poslabša. Ker si lahko alergična na kakšno sestavino. Tako da njemu je rekla naj preneha z angalom ker ga je grlo vedno bolj bolelo. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

6. avg 2007 20:59

darja2, ena stvar bo gotovo pomagala: čas (saj poznaš oni pregovor: Potrpljenje je božja mast - samo revež je oni, ki se z njo maže). rimljanka

ena mš  

6. avg 2007 21:01

rimljanka, ta je pa dobra! ham-njam

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

6. avg 2007 21:41

Najbolje, da greš jutri res nazaj k zdravniku, lahko da si tako kot veliko drugih imuna oz.alergična na ospen.

Zavri vodo in jabolčni kis 1:1 in popari žajbelj. Pusti 5 min in mlačno grgraj. Ni prijetnega okusa, vendar pomaga. Če imaš doma indigo moder šal ali ruto si jo ovij okoli vratu. Pri tako hudi angini se s tem ne boš pozdravila, si boš pa prav gotovo bolečino vsaj malo olajšala.

kobra 1

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

6. avg 2007 21:51

Sladkor segrej v posodi, ko se obarva malo na rjavo vliješ gor 1 dcl žganja. Takoj prižgi z vžigalico in spet takoj pokrij s pokrovko. To ponovi 3-4 krat, da zgori ven ves alkohol.

Poskusi piti čim bolj toplo tako, da srebaš in da tudi hlapi gredo v glavo. To pomaga za ziher, če imaš vročino si zveži na noge skuto ali krompir in omotaj z neko cunjo.

Okrog vratu si ovij zeljne liste (tisti trdi kocen ven izreži) in ovij čez en šal, da vse ne popada ven.

izgledaš na koncu res kot marsovec vendar je to medicina, da ji ni para.

Bojim se le, da zdravila glih ne primejo, če je še po treh dnevih tako stanje. Jaz sem enkrat dobila zdravilo, reče se mu nekak na S (sumamed ) ali nekaj podobnega. Tri tablete so samo v paketu, jemlješ na 24 ur in res je bolje. Bolečin ni bilo več.

Seveda sem pa uporabila tudi to domače zdravljenje  ampak predhodno me je v službi od sedmih pa do dvanajste tako zakuhalo, da so me dobesedno odšlepali do zdravnika.

titta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti