Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12954

14. sep 2016 12:13

Danes:  špageti z bolonjsko omako-namesto mletega mesa-doručak,oz. mesni narezek-to smo jedli velikokrat v moji mladosti,   domača kristalka.

mopsika

Ossi  

član od: 19.8.2015

sporočila: 405

14. sep 2016 13:43

Mopsika....bravo .....Slovenija je čudovita dežla s čudovitimi ljudmi jaz pravim

Danes pri nas: haše omaka, testenine in mešana solata: endivja, radič, naribano zelje in korenje

Sladica poleg:  še čokoladni puding

Jutri: korenčkovo-krompirjeva juha,  slivovi cmoki, mešani kopot iz domačega sadja

Ossi

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15423

14. sep 2016 14:17

Mopsika naša dežela je res prelepa...

Jaz pa hrane iz moje mladosti sploh ne pogrešam, je bila prevečkrat ena in ista...od doručka, makaronov z drobtinami, koslanka (koleraba, korenje...), popečena govedina z vegeto, kaša s slivami, gavrilovič pašteta, krompir na zaseki...edina dobra stvar ob kateri sem zrasla je bila slivova marmelada, pa cmoki.

Danes sva sama s sinom in bo goveja juha z zvezdicami, piščančji zrezek, pražen krompir, zelena solata in rdeča pesa. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

14. sep 2016 15:26

midve bova pa danes kar kebab

čebulka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. sep 2016 15:27

Jaz se pa dobro spomnim, da sem zelo rada jedla, mama je odlično kuhala in paštete, pa doručki niso bili na jedilniku, vegete še ni bilo. Si padla v obdobje, ko se je razcvetela predelovalna industrija in je bilo domače pozabljeno, moderno je bilo kupljeno, pa mogoče tudi mami ni bila tako vešča kuhanja.

Danes v kooperaciji segedin in pire krompir. Kislo zelje je mogoče za moj okus še premalo kislo.

Uživajmo v sončnem septembru!

naor

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

14. sep 2016 15:41

naor  se strinjam s tabo,tudi jaz sem rada jedla kar je skuhala mama(v bistvu je bila stara mama)

zelenjavne mineštre,krompir v kosih z ocvirki in solata(poleti velikokrat),"zaroštane" kumare s krompirjem,v bistvu je bilo meso velikokrat samo v nedeljo-govedina iz juhe in še kaj pečenega-piščanec,zajec,svinjina...

kar pogrešam take jedilnike,danes pa je skoraj vsak dan meso.. ah počasi sem se ga že prenajedla

čebulka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

14. sep 2016 15:57

Jaz pa živim sama, meso si redko pripravim. Pa se potem kar pojavi želja. Večkrat nama tud mami pripravi kosilo, takrat pa je tudi meso. Ko pa kuham za vikende za mojega dragega, pa skoraj ni brezmesne jedi ker kar zelo rad poseže po njem. No tudi jaz, ampak sami sebi se mi ga pogosto ne da pečt. Pri meni se znajde na krožniku preveš sladkarij  

NutellomAnka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8893

14. sep 2016 17:07

Sreda:                                                 

Pozdravček!

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

14. sep 2016 23:53

krvavice in vložena paprika, 

Balenka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15423

15. sep 2016 12:34

Moja mami ni nikoli kuhala preveč dobro,  (premalo začimb, premalo okusa ) njena mama pa perfektno. Mnogo jedi sem pogrešala, npr. zelenjavno rižoto. Ko me je v roke vzela tašča sem šele začela uživati in eksperimentirati. In ko sem prvič skuhala zelenjavno rižoto je ni mogla prehvalit, rekla je le, da je ni kuhala, ker je ni marala...In tako sedaj kuha ogromno jedi, ki sem se jih naučila od tašče ali sama in so ji postale zelo všeč.

Danes bo pri nas zaradi malega bolnika goveja juha z zdrobovimi cmoki, špinača, pire, hrenovke ( zame file postrvi), mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 15. 2016 12:35

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti