Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

7. dec 2013 10:23

Danes bo pri nas nedeljsko kosilo: goveja juha, tenstan krompir, govedina, pečena sv.krača, zelenjava, hren, solata...mogoče bo moj mož imel preblisk francoske solate, pa ni poanta v tem, po dnevih negotovosti bomo odložili breme preteklosti, uživali, kepa okrog srca se je odvalila...

babka1951

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

7. dec 2013 13:48

babka, samo da je kamen padel, uživajte v prihodnjih dneh.

juha iz  kosti, žrebičkovi zrezki, zapečeni hrustavci in zelena solata

Balenka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

7. dec 2013 13:53

babka1951 je napisal/a:

Danes bo pri nas nedeljsko kosilo: goveja juha, tenstan krompir, govedina, pečena sv.krača, zelenjava, hren, solata...mogoče bo moj mož imel preblisk francoske solate, pa ni poanta v tem, po dnevih negotovosti bomo odložili breme preteklosti, uživali, kepa okrog srca se je odvalila...

babka1951

In prav je tako . Vrstni red oz. tradicija kdaj kaj jesti ni nikjer zapovedana. Odločiš se sam, saj si sam sebi krojač. Najlepše je ko breme skrbi odpade, zadihaš s polnimi pljuči in ponovno uživaš na MAX. 
Tako kot je včeraj porekla moja zlata prijateljica, katera bo počasi PONOVNO ZIBALA , na fr.zajtrku v najinem tradicionalnem kafiču; Sva zadnjič z Markotom malemu LUKECU (7let) zaupala da se bova poročila in sem mu rekla sledeče : TAKOLE MOJ MALI MOŽ, SEDAJ PA GREMO V McDONALDS, NAROČIMO VSEEE KAR NAM BO ZADIŠALO IN SE SMEJALO IZ PANOJEV, VSE POLOŽIMO V PAPIRNATO McDONALDS MEGA VREČKO, GREMO DOMOV, SE VSEDEMO ZA MIZO, KLEPETAMO O PRIHODNOSTI in SE NAŽIRAMO TER PRI TEM ZA NITI KANČEK NE BO OBREMENJEVANJA in NIČ O TEM KAKO ZDRAVO JE KAKŠNA HRANA. Samo UŽIVALI BOMO, DRAGI MOJ LUKEC..." 
Vse kar sem rekel Klavdiji je: NIČ. OBJEL SEM JO...Življenje je treba ŽIVET. Drugače pa, glede na to da je dama iz podeželja, KUHA zdravo, kvalitetno in komercialne sladice so pri njej redko na mizi. So pa trenutki, takšni in drugačni.
Ravno naslednji teden vabljen k njim na jagenčka. NJAAAAAAAAAM, komaj čakam

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

7. dec 2013 15:13

Sobota:          

Kisla repa, krvavica, pečenica,   

zabeljeni ajdovi žgančki

Pozdravček!

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

7. dec 2013 16:09

Goveja juha z zdrobovimi cmoki, mesna omaka in makaroni, paradižnikova solata. Zase sem naredila zvitke iz riževega testa polnjene z zelenjavo in gamberi v čilijevi sladki omaki. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

7. dec 2013 17:11

Danes: zelenjavna mineštra

in domače ajdove testenine (brez jajc) z omako Amatriciana

skleda radiča s fižolom, refošk

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 07.dec 2013 17:14

beva  

član od: 7.1.2010

sporočila: 741

7. dec 2013 18:02

Miška, kako narediš te ajdove testenine?  Tole tvoje kosilo zgleda 1A  jaz bi tudi, hvala!

beva

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

7. dec 2013 18:27

Danes: juha iz koromača in korenja, jogurtove palačinke

breskva

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. dec 2013 21:33

Danes pri meni: muškatne hobotnice na krompirju:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti