7. dec 2013 13:53
babka1951 je napisal/a: |
Danes bo pri nas nedeljsko kosilo: goveja juha, tenstan krompir, govedina, pečena sv.krača, zelenjava, hren, solata...mogoče bo moj mož imel preblisk francoske solate, pa ni poanta v tem, po dnevih negotovosti bomo odložili breme preteklosti, uživali, kepa okrog srca se je odvalila...
babka1951
|
In prav je tako
. Vrstni red oz. tradicija kdaj kaj jesti ni nikjer zapovedana. Odločiš se sam, saj si sam sebi krojač. Najlepše je ko breme skrbi odpade, zadihaš s polnimi pljuči in ponovno uživaš na MAX.
Tako kot je včeraj porekla moja zlata prijateljica, katera bo počasi PONOVNO ZIBALA
, na fr.zajtrku v najinem tradicionalnem kafiču; Sva zadnjič z Markotom malemu LUKECU (7let) zaupala da se bova poročila in sem mu rekla sledeče : TAKOLE MOJ MALI MOŽ, SEDAJ PA GREMO V McDONALDS, NAROČIMO VSEEE KAR NAM BO ZADIŠALO IN SE SMEJALO IZ PANOJEV, VSE POLOŽIMO V PAPIRNATO McDONALDS MEGA VREČKO, GREMO DOMOV, SE VSEDEMO ZA MIZO, KLEPETAMO O PRIHODNOSTI in SE NAŽIRAMO TER PRI TEM ZA NITI KANČEK NE BO OBREMENJEVANJA in NIČ O TEM KAKO ZDRAVO JE KAKŠNA HRANA. Samo UŽIVALI BOMO, DRAGI MOJ LUKEC..."
Vse kar sem rekel Klavdiji je: NIČ. OBJEL SEM JO...Življenje je treba ŽIVET. Drugače pa, glede na to da je dama iz podeželja, KUHA zdravo, kvalitetno in komercialne sladice so pri njej redko na mizi. So pa trenutki, takšni in drugačni.
Ravno naslednji teden vabljen k njim na jagenčka. NJAAAAAAAAAM, komaj čakam
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---