30. nov 2013 16:46
tonsk je napisal/a: |
Po kavici pa sprehod po snegu. tonsk |
Mejduš, sem ti fouš
Danes (in jutri): golaž
skleda radiča v soalti, teran, voda, mandarine
lp
mzm
30. nov 2013 16:46
tonsk je napisal/a: |
Po kavici pa sprehod po snegu. tonsk |
Mejduš, sem ti fouš
Danes (in jutri): golaž
skleda radiča v soalti, teran, voda, mandarine
lp
mzm
30. nov 2013 18:05
dober vecer objavila bi komentar jaz sem pekla ze tale sadni kruh in je zelo dober
marelica68
30. nov 2013 18:14
Sreda: kurja juha, božanski štruklji z lešnikovim in mandljevim nadevom (po sestri Vendelini), kompot (partner) in čežana (jaz).
Četrtek: ostanek kurje juhce, špageti s smetanovo omako s šampinjoni, rdaič in kitajsko zelje.
Petek: sama doma - sirov burek (Pečjakov, ne moj), jogurt.
Danes: zelenjavna mineštra (korenje, koleraba in cvetača še z vrta - zadnja bera; paprika iz skrinje, krompir), prvič za probo ameriške palačinke in so bile obema všeč. Drugič probam z dodatkom ajdove moke.
30. nov 2013 18:33
Danes pa puranji trakci s testeninami in bašamelom zapečeni v pečici ter rdeča pesa v solati...
testeninca
30. nov 2013 18:43
Danes:
Košček testa, v njega zavit fil in kuhano. Saj to delajo po celem planetu s manj ali več podobnim ( ali pa različnim, če hočete ) filom in mu tudi različno rečejo. Vsepovsod to imajo za domačo jed, rečejo ji različno. Podobno različico kot na sliki na kuhajo največ v rusiji, belorusiji in ukrajini, rečejo pa vareniki ali piroš(ž)ke. lahko je brez omake, ali kakšna omaka ali enostavno kisla smetana. Zgoraj je fil krompir, čebula in skuta.
ežoj
30. nov 2013 19:21
Danes: kremna fižola juha, rižev narastek
breskva
30. nov 2013 23:29
Pri nas pa so bili danes puranji zrezki v sirovi omaki (najboljša mi je uspela s sladko smetano), pečen krompir in kristalka. Jutri pa golaž, polenta, solata in Praznujemo
JJ
1. dec 2013 12:16
danes več stvari oz. kuhamo še za jutri: pečene postrvi, radič, kruh - bo zgodnje kosilo
goveji zrezki v omaki - se kuhajo za jutri, kostna juha je še od včeraj, pekla bom sladek štrudelj z bučkami
lep nedeljski popoldan:)
majaos
1. dec 2013 12:52
juha iz vrečke, pečen piščanec, restan krompir, zelena solata
Balenka
1. dec 2013 13:27
Pri nas včeraj bujta repa in pečenice,
danes cvetačna juha, pečeni puranji zrezki, zapečena cvetača s porom in sirom, zelje in ohrovt v solati,
vmes pa se je za jutri skuhala enolončnica - zelenjava, suho meso, leča, kvinoja.
Mogoče še kaj spečem proti večeru, da bo jutri za zraven.
tabu
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jaffa torta
Zeljne krpice