2. nov 2013 10:51
elaphus je napisal/a: |
Umatr, ežoj na marjetice in zeleno travo polaga oni feferon....pa krožnik s čebulnim vzorcem........olala lp
|
pa kozarce ima skoz lepše, fant prihaja na okus)))
Dolores
2. nov 2013 10:51
elaphus je napisal/a: |
Umatr, ežoj na marjetice in zeleno travo polaga oni feferon....pa krožnik s čebulnim vzorcem........olala lp
|
pa kozarce ima skoz lepše, fant prihaja na okus)))
Dolores
2. nov 2013 12:49
Včeraj klasika: goveja juha z ribano kašo, mrežna pečenka s kruhovimi rezinami in s proseno kašo s fižolom, omaka iz soka od pečenja pečenke; pečen piščanec; motovilec, rdeč radič in šnitka za solate, za poobedek dve torti (smo RD praznovali): orehova z masleno čokoladno kremo in sadna z rubenami in smetano.
mamamia
2. nov 2013 13:01
Mamamia kako narediš proseno kašo s fižolom? Izgleda slastno...
motovilčica
2. nov 2013 13:30
Mamamia, kaj so rubene????
lp
cervus
2. nov 2013 14:19
Goveja juha, piščančje meso s karamelizirano čebulo, polenta z rožmarinom, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
2. nov 2013 16:38
elaphus je napisal/a: | ||
Ne sekiri se! Resno premišljujem, če špeh po petdesetem ne raste že sam od lufta . lp P.s. Ups! Da ne bom samo smetila: krompirjevi svaljki, piščančje prsi v smetanovi omaki s kančkom žajblja (jaz ga , ostali so pa navdušeni), endivija s fižolom, orehovo-čokoladna potica (kakšen luft, a!?)
|
Elaphus:
Da ne smetim (preveč): Večerja ob baru in nato kino: škampi & gres, kalamari in ostrige (surove). Cocktail of the day. In spet komentar dragega , da so njihovi škampi in gres dobri, ampak moja žena naredi neprimerno boljše. En teden nazaj je na enak način nekje drugje "pohvalil" gobjo rižoto.
Vanja
2. nov 2013 16:44
Danes:
Kurja juha z vlivanci, peč.svinj.reberca od včeraj, ajdova kaša z zelenjavo, brstični ohrovt, solata iz leče, zel.paprike in jajc ter .
lp
irenakr
2. nov 2013 17:08
Danes spet juha ( mene bo dieta ugonobila, pa, še zravn, vse kaže, da je napačna ):
ežoj
2. nov 2013 17:23
motovilčica je napisal/a: |
Mamamia kako narediš proseno kašo s fižolom? Izgleda slastno...
|
Na maščobi prepražiš sesekljano čebulo, malo soliš in popraš, dodaš dva lovorjeva lista. Dodaš proseno kašo (prej jo speri na cedilki, pod tekočo vodo), in praži (kot riž za rižoto). Zalij z juho ali vodo, da je kaša komaj pokrita, in pusti na zmernem ognju v pokriti posodi kakhih 10 minut. Potem znova premešaj, dodaj majaron, po potrebi še dosoliš, vmešaj kuhan fižol, zalij še z vodo in kuhaj, dokler ni kaša kuhana. Po želji še soliš, popraš, jaz sem na koncu smešala se sesekljan peteršilj.
mamamia
2. nov 2013 17:24
Ne ubila, okrepila. Tile knedlčki so za bogove, krožnik pa kot celota lepo barvit, eksplozija okusov.
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čokoladni eklerji
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem