22. okt 2013 12:17
Babka, kreacija, da te kap
22. okt 2013 12:17
Babka, kreacija, da te kap
22. okt 2013 12:25
TOREK:
Jota s klobaso in suhimi rebri; buhtli z marmelado in evrokremom
(Lonec in en "protvan" buhtlov romal šolarjem )
Pozdravček!
22. okt 2013 13:14
Pri nas pa bo: sladko zelje, krompir in kranjska klobasa.
tonsk
22. okt 2013 13:29
Ajej Babka....tale krožnik pa je čisti
Danes pri nas vrtejbenske štorovke v omaki in zeliščna polenta..(prikrito v njej malo ocvirkov).
Vrtejbenka
22. okt 2013 13:40
nič ni bilo z včerajšno kreacijo...ampak sploh ne po moji krivdi
ja noooo, pol je bilo pa tole
babka1951
22. okt 2013 13:44
Babka51, s tvojo kreacijo bi bil pa še več kot zadovoljen tudi šef Bine :)))) Res posrečeno, super .
Danes pri nas: pasulj (ni bilo časa slikat krožnik, je bila prehuda lakota) in gibančka ter .
lp
irenakr
22. okt 2013 15:40
babka, una prezentacija sexa, ......... ali česar že je enkratna.
Glede onega mojega krožnika je pa tako: kraljevski krompir je neki, kaj se vrti na prvi strani kulinarike. Komentarji oh in sploh. ko naredim nobene evforije, kot bi rekel prijatelj bine: ni me prepričal.
Cesarski zrezki so svinjsko pleče ( zrezki ) kuhano na 70 stopinj eno uro, spet nobene evforije ( še zravn mi se vrečka predrla...... )
kraljičini pireji: priznati moram da beti nisem nikoli videl da bi te pireje jedla, ravno tako ne nizozemske kraljice, niti švedske ne.
Na krožniku je cvetačin pire, kuhana cvetača zmiksana s paličnim mešalnikom sol ( poper ) in olivno olje. Izredno, še boljše mrzlo.
Za one ponesrečene zrezke mislil naredit omako iz šampinjonov, prepražena čebula, šampinjoni, dodal sladko snetano ( creme frashe - ali kaj podobnega ), zmiksal s paličnim mešalnikom, prišlo pregosto, kot pire namesto omake, nisem upal redčit z mlekom zaradi premočnega mlečnega okusa.
lidl prodaja velike pakunge brstičnega ohrovta, za mene skor dovolj za celo zimo, mogel porabit in naredil pire: kuhano zmiksano s olivnim oljem, sol in poper: nobene evforije.
Včeraj se matral s ostanki od nedelje, danes grem mim vaškeg ribnika:
torej cipl, kuhan na 65 stopinj eno uro, en zares dober krompir in ninđin sladki krompir ( ne vem če bom po njem kaj hrepenel, da se pa jest ).
ežoj
22. okt 2013 16:22
[citat=--ežoj--]
( še zravn mi se vrečka predrla...... )
ežoj[/citat
Johanna
22. okt 2013 17:02
Pri nas pa danes mesno-zelenjavna enolončnica in palačinke s slivovo marmelado:
JJ
22. okt 2013 17:02
palačinke z marmelado (spekel ), kuha pa se pasulj s slanino
majaosKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kraljevska jajčka s holandsko omako
Evitine Jakobove pokrovače