Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

21. okt 2013 18:23

Ta teden bo kot en "labodji spev" jajčevcev , soseda se jih je naveličala, meni se to ne more zgodit, pa sem dobila ključ za njen vrt

Danes: polenta, bela

okisana rdeča pesa

lp

mzm

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

21. okt 2013 19:11

Danes: grahova krem juha, ameriške polnozrnate palačinke, radič s koruzo

breskva

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

21. okt 2013 19:33

@ežoj, lahko kaj več napišeš o teh kraljičinih pirejih, please you ...

Pri naju danes v stilu pospravljanje hladilnika, za jutri sem pa eno super kreacijo našla, ne vem, ne vem.... morda bo pa že danes padla

babka1951

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

21. okt 2013 21:03

ežoj je napisal/a:

MBrando:

Danes pri meni:

torej: kraljev krompir, cesarski zrezek in kraljičini pireji .

Ninđa, kakšn ti je ta sladki krompir v pečici? Jaz sem ga kupil dvakrat, uporabil sem ga edino, da ga narežem v čorbo, pa ne veliko zaradi sladkastega okusa. Ponekod od tega delajo nekakšno sladico ( kot kakšna halva ), kakšn je pa pečen v pečici kot slana jed, si ga ne prdstavljam ( a ne razpade čist? )

ežoj

Ežoj meni je pečen v pečici super, malo sladkast okus sicer, ampak z malo soli in kumine ter česna v strokih je božanski. Ga pa samo narežem na kockice (2x2 cm približno), pokapam z oljem, posolim in začinim, premešam, da se naolji z vseh strani in pečem na 250 stopinj. Ne razpade, ostane lepo čvrtst, podobno kot hokaido buča, če jo pečeš na ta način.

Ninja24

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

21. okt 2013 21:15

Ninja24 je napisal/a:

Ga pa samo narežem na kockice (2x2 cm približno), pokapam z oljem, posolim in začinim, premešam, da se naolji z vseh strani in pečem na 250 stopinj. Ne razpade, ostane lepo čvrtst, podobno kot hokaido buča, če jo pečeš na ta način.

Ninja24

Se mi že kar nekaj časa ponovno lušta in sem ga svoj čas kar dosti pojedel, a zanimivo da nikoli na takšen način. A bi šlo dotično zadevo naredit tudi po planu, le da bi pekel v ponvi?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

21. okt 2013 22:21

Včeraj: goveja juha, pražen krompir in rizi bizi od sobote, pečen jagenjček, endivija

Danes: še kar goveja juha, krompirjevi zrezki in jajčka s špehom ter zelena solata

Balenka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. okt 2013 23:49

Babka, bravo,

Da ne urednik hud, pa še današnje kosilo: mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, solata in radič skupaj v eni dobri solati.

Jutri enako, le da bo riž namesto krompirja. Pa spet kaj sladkega iz jabolk.

naor

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

22. okt 2013 6:57

MBrando je napisal/a:

Ninja24 je napisal/a:

Ga pa samo narežem na kockice (2x2 cm približno), pokapam z oljem, posolim in začinim, premešam, da se naolji z vseh strani in pečem na 250 stopinj. Ne razpade, ostane lepo čvrtst, podobno kot hokaido buča, če jo pečeš na ta način.

Ninja24

Se mi že kar nekaj časa ponovno lušta in sem ga svoj čas kar dosti pojedel, a zanimivo da nikoli na takšen način. A bi šlo dotično zadevo naredit tudi po planu, le da bi pekel v ponvi?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando verjetno bi šlo, ampak meni je varianta v pečici enostavnejša in lepo se zapeče z vseh strani pa še manj umazane posode imaš.;)

Ninja24

zoyaa  

član od: 1.8.2011

sporočila: 88

22. okt 2013 11:39

danes pri nas štruukljiii :) En bo orehov, en pa skutin :) pa boodo usi želodčki siti po njihovih željah :)

zoyaa*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti