21. okt 2013 18:23
Ta teden bo kot en "labodji spev" jajčevcev , soseda se jih je naveličala, meni se to ne more zgodit, pa sem dobila ključ za njen vrt
Danes: polenta, bela
okisana rdeča pesa
lp
mzm
21. okt 2013 18:23
Ta teden bo kot en "labodji spev" jajčevcev , soseda se jih je naveličala, meni se to ne more zgodit, pa sem dobila ključ za njen vrt
Danes: polenta, bela
okisana rdeča pesa
lp
mzm
21. okt 2013 19:11
Danes: grahova krem juha, ameriške polnozrnate palačinke, radič s koruzo
breskva
21. okt 2013 19:33
@ežoj, lahko kaj več napišeš o teh kraljičinih pirejih, please you ...
Pri naju danes v stilu pospravljanje hladilnika, za jutri sem pa eno super kreacijo našla, ne vem, ne vem.... morda bo pa že danes padla
babka1951
21. okt 2013 21:03
ežoj je napisal/a: |
MBrando: Danes pri meni: torej: kraljev krompir, cesarski zrezek in kraljičini pireji . Ninđa, kakšn ti je ta sladki krompir v pečici? Jaz sem ga kupil dvakrat, uporabil sem ga edino, da ga narežem v čorbo, pa ne veliko zaradi sladkastega okusa. Ponekod od tega delajo nekakšno sladico ( kot kakšna halva ), kakšn je pa pečen v pečici kot slana jed, si ga ne prdstavljam ( a ne razpade čist? )
|
Ežoj meni je pečen v pečici super, malo sladkast okus sicer, ampak z malo soli in kumine ter česna v strokih je božanski. Ga pa samo narežem na kockice (2x2 cm približno), pokapam z oljem, posolim in začinim, premešam, da se naolji z vseh strani in pečem na 250 stopinj. Ne razpade, ostane lepo čvrtst, podobno kot hokaido buča, če jo pečeš na ta način.
Ninja24
21. okt 2013 21:15
Ninja24 je napisal/a: |
Ga pa samo narežem na kockice (2x2 cm približno), pokapam z oljem, posolim in začinim, premešam, da se naolji z vseh strani in pečem na 250 stopinj. Ne razpade, ostane lepo čvrtst, podobno kot hokaido buča, če jo pečeš na ta način.
|
21. okt 2013 21:35
Juha, pisane testenine s piščančjim mesom, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
21. okt 2013 22:21
Včeraj: goveja juha, pražen krompir in rizi bizi od sobote, pečen jagenjček, endivija
Danes: še kar goveja juha, krompirjevi zrezki in jajčka s špehom ter zelena solata
Balenka
21. okt 2013 23:49
Babka, bravo,
Da ne urednik hud, pa še današnje kosilo: mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, solata in radič skupaj v eni dobri solati.
Jutri enako, le da bo riž namesto krompirja. Pa spet kaj sladkega iz jabolk.
naor
22. okt 2013 6:57
MBrando je napisal/a: | ||
Se mi že kar nekaj časa ponovno lušta in sem ga svoj čas kar dosti pojedel, a zanimivo da nikoli na takšen način. A bi šlo dotično zadevo naredit tudi po planu, le da bi pekel v ponvi?
|
MBrando verjetno bi šlo, ampak meni je varianta v pečici enostavnejša in lepo se zapeče z vseh strani pa še manj umazane posode imaš.;)
Ninja24
22. okt 2013 11:39
danes pri nas štruukljiii :) En bo orehov, en pa skutin :) pa boodo usi želodčki siti po njihovih željah :)
zoyaa*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Pohorska omleta