5. okt 2013 16:19
Ker sem bila sama doma, sem k včerajšnjemu zelju dodala še fižol, zraven sem si skuhala in popekla polento.
Za sladico sem si privoščila jaffa piškote, kupljene.
pirnica
5. okt 2013 16:19
Ker sem bila sama doma, sem k včerajšnjemu zelju dodala še fižol, zraven sem si skuhala in popekla polento.
Za sladico sem si privoščila jaffa piškote, kupljene.
pirnica
5. okt 2013 16:41
Bob je po mojem tudi krof, oprosti Foxpapa, saj veš sem ženska, pa sem težko tiho.
naor
5. okt 2013 17:41
Naor imaš popolnoma prav.
Pri nas na škofjeloškem so bobi in ne krofi odkar pomnim.
5. okt 2013 17:43
Danes: dušeno sladko zelje, njoki
breskva
5. okt 2013 18:33
Mi imeli danes gobovo juho, polpete, pire krompir in zeleno solato. za posladek pa čokoladne kekse in .
Iz preostanka pireja naredila njoke za kosilo med tednom.
lučica
5. okt 2013 18:59
Danes je moj oče praznoval rojstni dan, zato se je cela družina zbrala pri mojih starših. Ko se pri nas cela družina zbere, soba za praznovanja poka po šivih. Glede na to, da je vnukov in vnukinj 14, si lahko predstavljate kakšna gužva in galama nastaneta, ko smo vsi na kupu. Mama pa ima itak že ustaljen jedilnik za naša družinska srečanja.
Kosilo: kurja juha z rezanci, pohani pišeki, kuhana kura, svinjska pečenka, pražen krompir, riž, solata (endivija in rdeči radič), stročji fižol v solati.
Sladice: kremšnite (sestrin izdelek, najboljše kar jih poznam), orehova potica, rogljički (mamina izdelka).
Večerja: pražene gobe, ki jih je brat danes zjutraj nabral.
Kako šele zanimivo zgleda, ko se pol odraslega dela družine spravi gobe pražit. Ena svakinja jih je umivala, druga svakinja in sestra sta najprej narezali čebulo, kasneje gobice, nečakinja je hodila po peteršilj na vrt, jaz sem stala pri štedilniku in mešala čebulo, mama je vse skupaj začinila in poskrbela, da so bile gobe dobro pražene. Moški pa so dajali moralno podporo in kakšen špricar je tudi padel vmes. Otroci so skrbeli za mojega enoletnika, se pogovarjali, igrali,...
Danes ne bom napisala bloga, ker nisem kuhala, želela pa sem z vami deliti par utrinkov z današnjega praznovanja.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
5. okt 2013 23:22
Danes; za otroke bolognese omakca in špageti, r. pesa, za naju pa špageti z gorgonzolo, solata kozarec vina. Sladica - kokosovi piškoti
Jutri: se že namaka adzuki, leča,ješprenj - enolonlčnica + kranjske klobase, sveže zelje v solat, radič + endivja, sladica pa nekaj zamrznjenega (rogljički ali žepki)
6. okt 2013 0:10
Danes pri nas:
goveja juha z rezanci, kuhana govedina, dušeno zelje in ohrovt (še zadnji iz vrta), pire krompir in .
lp
irenakr
6. okt 2013 10:18
Goveja juha, svinjski zrezki v gobovi omaki, pire krompir in solata. Za sladico pa kak košček sarajevskega peciva ob kavi.
Cinnamon Stick
6. okt 2013 14:00
NEDELJA:
juhica; riž s čemažem, panirana nogica, grahova omaka; mešana - in zelena solata:
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušeno rdeče zelje
Jernejev zelenjavni curry