Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ursiii  

član od: 19.1.2011

sporočila: 543

4. okt 2013 14:58

Danes goveja juhca, meso in korenček iz juhce pa tenstan krompir.

Lp

ursiii

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8899

4. okt 2013 15:11

Ha-ha-ha..., Ežoj, ti si faca        

Pozdravček!

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

4. okt 2013 15:12

ežoj, z žebljico na glavico, seveda!!!

Danes pri nas: ohrovt s kro mpirjem (kot en govnač al kako se že reče nekje), pa koški govedine iz juhe noter. Posladek: mandarine, menda iz doline Neretve. In dejstvo, da je petek.

rimljanka

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

4. okt 2013 15:39

Kislo zelje, zabeljeno s panceto, svaljki iz krompirjevega testa.

pirnica

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

4. okt 2013 16:29

Pri nas pa danes fižolova juha, za zbirčne Metke (danes sem to jaz ) pa porova juha, pečena hrenovka ter solata s krompirjem:

Babka, si me asociirala na kislo zelje... uuuufff, zdej bo pasalo. Za sladico pa grenivka z okusom radlerja  

JJ

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

4. okt 2013 19:12

Danes: jabolčna kaša

breskva

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

4. okt 2013 19:58

@Trixi, jaz sem kupila kar tisto Natureta repo v kozarcu, za ozimnico, sprobano dobraaa...

Tako zelo si tudi jaz želim iti na tržnico, Koseze mi je najbližje, v BTC ali pa na glavno... samo so moje želje zadnje čase malo potlačene, se pa velikokrat ustavim med potjo, ko grem pogledat na vrtiček ,pri kmetiji "Lojz" v Poljanski dolini, repa izvrstna, zelje tudi, pa še stare recepte iz te doline, ti zraven priložijo... žal letos repe še nimajo

@ Janisska, pri naju se je začela repa in kislo zelje iz zimskega repertoarja, sem že napisala, da sva oba bolj v letih in temu primerno zmrznjena, jaz se še držim, mož pa večkrat omaga

Zdaj pa resno: bili so cmoki, tisti kupljeni, zamrznjeni... ampak, ker so bili narejeni z lubeznijo, fenomenalni

babka1951

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15430

4. okt 2013 22:18

Ah,Babka, kako sem vesela tvojih objav. Kupljeni cmoki izgledajo fenomenalno.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

5. okt 2013 6:45

Ežoj: HIHI, klobuk dol pred tvojim študentsko obarvanim obrokom ter reprezentacijo. Kaj bi se nažirali v teh časih? Bo tudi ta količina za CVIŠENDURH

pirnica: Muaaa superca. Eazy busy zadevica in zanimiva kombinacija. LAJKI,LAJKI 

ĐEJ ĐEJ: I like those summer meals. 1,2,3 pa človek že uživa. Ni vedno vse v OGROMNIH količinah in kuhanju od ranega jutra do popoldneva....einfoch se tudi da, a ne?!?!

Vsem trem in tudi kupljenim cmočkom (se vedno človeku ne da delat svežih. V 80% že, drugače pa na HOP,HOP in so prav tako super. Pečjak pa itak rulaaaaa) pa pošiljam .

Aja, tudi vsem drugim MOJIM BABAM in DEDOM te naše KULINARIKE pošiljam---> 

Četrtek:
- Še en mali krožniček PARADAJZ JUHICE 
- Zdrobovo zelenjavni domači žličniki (mater obožujem eksperimentiranje in NEUSPEHE/USPEHE. Sprva naredil premehko maso in je prvi cmoček razpadel. Dodal zdrob in že je bilo LUŠTNO in čvrsto kot se spodobi 
- jajčna  omleta da doooool padeš (mnogo začimb, popražena čebula+ česen..)
- v omleto PREVIDNO (sila) zavit kos KRAŠKEGA delikatesnega pršuta, ter kos fiiiine vratovine)
- sveži ŠARFNI FEFERON (da pol na WC-ju preklinjaš vse vprek )
- SOLATA KOT SE ŠIKA. Pri meni itak vedno!! Solata mi je kot enim juhica!!

Petek:
- Mešanica bali riža in kuskusa v domači paradižnikovi zelenjavni omakici
- z mešanico faširanega in puranjih prsi narezanih na trakove
- pokuhana cvetača
- vložen feferončič. Šarfni olivc v katerem so feferoni, pa malo polijem po rižu/kuskusu
- nežna solatika, da je kar POKALO in HRUSTALO + malo paradižnika

Danes:
- Mešanica ostankov od včeraj + en kuhan krompir
- jajčna omleta v izvedbi kot je bila storjena v četrtek 
- omaka iz vseh vetrov. Zelenjavna skratka!!! mmmmmm
- vložen feferončič

Danes je bolj lažji in manjši obrok, saj imamo zvečer POROČNO RAJANJE, pa bo tam kaj več padlo

Jutri:
Razvajanje in carkljanje pri PAPIJU in MAMAN 

Dete (jaz v tem primeru. Saj se ve a ne!?!?!) si je žalelelo FLAJŠLABERLIJE (mesne polpete, da se lepše izrazim) in BIZI RIZI (ooooooogroooooomno graha) ter veliko skledo solate. to je opcija A

Če pa je papi nabral ogromno gob, pa bo nekakšna gobjo-kurji ragu z domačimi zdrobovimi cmočki!!!
 to pa je opcija B

Eather way, bom cmokal da boste slišali do Primorske!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 05.okt 2013 07:21

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti