4. okt 2013 14:58
Danes goveja juhca, meso in korenček iz juhce pa tenstan krompir.
Lp
ursiii
4. okt 2013 14:58
Danes goveja juhca, meso in korenček iz juhce pa tenstan krompir.
Lp
ursiii
4. okt 2013 15:11
Ha-ha-ha..., Ežoj, ti si faca
Pozdravček!
4. okt 2013 15:12
ežoj, z žebljico na glavico, seveda!!!
Danes pri nas: ohrovt s kro mpirjem (kot en govnač al kako se že reče nekje), pa koški govedine iz juhe noter. Posladek: mandarine, menda iz doline Neretve. In dejstvo, da je petek.
rimljanka
4. okt 2013 15:39
Kislo zelje, zabeljeno s panceto, svaljki iz krompirjevega testa.
pirnica
4. okt 2013 16:09
Ragu juha, pohane marele, kitajsko zelje v solati.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
4. okt 2013 16:29
Pri nas pa danes fižolova juha, za zbirčne Metke (danes sem to jaz ) pa porova juha, pečena hrenovka ter solata s krompirjem:
Babka, si me asociirala na kislo zelje... uuuufff, zdej bo pasalo. Za sladico pa grenivka z okusom radlerja
JJ
4. okt 2013 19:12
Danes: jabolčna kaša
breskva
4. okt 2013 19:58
@Trixi, jaz sem kupila kar tisto Natureta repo v kozarcu, za ozimnico, sprobano dobraaa...
Tako zelo si tudi jaz želim iti na tržnico, Koseze mi je najbližje, v BTC ali pa na glavno... samo so moje želje zadnje čase malo potlačene, se pa velikokrat ustavim med potjo, ko grem pogledat na vrtiček ,pri kmetiji "Lojz" v Poljanski dolini, repa izvrstna, zelje tudi, pa še stare recepte iz te doline, ti zraven priložijo... žal letos repe še nimajo
@ Janisska, pri naju se je začela repa in kislo zelje iz zimskega repertoarja, sem že napisala, da sva oba bolj v letih in temu primerno zmrznjena, jaz se še držim, mož pa večkrat omaga
Zdaj pa resno: bili so cmoki, tisti kupljeni, zamrznjeni... ampak, ker so bili narejeni z lubeznijo, fenomenalni
babka1951
4. okt 2013 22:18
Ah,Babka, kako sem vesela tvojih objav. Kupljeni cmoki izgledajo fenomenalno.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
5. okt 2013 6:45
Ežoj: HIHI, klobuk dol pred tvojim študentsko obarvanim obrokom ter reprezentacijo. Kaj bi se nažirali v teh časih? Bo tudi ta količina za CVIŠENDURH
pirnica: Muaaa superca. Eazy busy zadevica in zanimiva kombinacija. LAJKI,LAJKI
ĐEJ ĐEJ: I like those summer meals. 1,2,3 pa človek že uživa. Ni vedno vse v OGROMNIH količinah in kuhanju od ranega jutra do popoldneva....einfoch se tudi da, a ne?!?!
Vsem trem in tudi kupljenim cmočkom (se vedno človeku ne da delat svežih. V 80% že, drugače pa na HOP,HOP in so prav tako super. Pečjak pa itak rulaaaaa) pa pošiljam .
Aja, tudi vsem drugim MOJIM BABAM in DEDOM te naše KULINARIKE pošiljam--->
Četrtek:
- Še en mali krožniček PARADAJZ JUHICE
- Zdrobovo zelenjavni domači žličniki (mater obožujem eksperimentiranje in NEUSPEHE/USPEHE. Sprva naredil premehko maso in je prvi cmoček razpadel. Dodal zdrob in že je bilo LUŠTNO in čvrsto kot se spodobi
- jajčna omleta da doooool padeš (mnogo začimb, popražena čebula+ česen..)
- v omleto PREVIDNO (sila) zavit kos KRAŠKEGA delikatesnega pršuta, ter kos fiiiine vratovine)
- sveži ŠARFNI FEFERON (da pol na WC-ju preklinjaš vse vprek )
- SOLATA KOT SE ŠIKA. Pri meni itak vedno!! Solata mi je kot enim juhica!!
Petek:
- Mešanica bali riža in kuskusa v domači paradižnikovi zelenjavni omakici
- z mešanico faširanega in puranjih prsi narezanih na trakove
- pokuhana cvetača
- vložen feferončič. Šarfni olivc v katerem so feferoni, pa malo polijem po rižu/kuskusu
- nežna solatika, da je kar POKALO in HRUSTALO + malo paradižnika
Danes:
- Mešanica ostankov od včeraj + en kuhan krompir
- jajčna omleta v izvedbi kot je bila storjena v četrtek
- omaka iz vseh vetrov. Zelenjavna skratka!!! mmmmmm
- vložen feferončič
Danes je bolj lažji in manjši obrok, saj imamo zvečer POROČNO RAJANJE, pa bo tam kaj več padlo
Jutri:
Razvajanje in carkljanje pri PAPIJU in MAMAN
Dete (jaz v tem primeru. Saj se ve a ne!?!?!) si je žalelelo FLAJŠLABERLIJE (mesne polpete, da se lepše izrazim) in BIZI RIZI (ooooooogroooooomno graha) ter veliko skledo solate. to je opcija A
Če pa je papi nabral ogromno gob, pa bo nekakšna gobjo-kurji ragu z domačimi zdrobovimi cmočki!!!
to pa je opcija B
Eather way, bom cmokal da boste slišali do Primorske!!!
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Mango cheesecake brez peke