Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

24. avg 2013 17:06

Dragička..kurje tace nisem vidle ,kaj šele jedla sigurno 10 ali pa še kakšno leto več..same gušte mi delaš z njo

Pri nas pa danes mesne kroglice z širokimi rezanci,ter kapus z krompirjem..kot da bi bila včeraj pri Pipi Maj na kosilu..z razliko da je ona imela fižol.

Vrtejbenka

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

24. avg 2013 18:05

Danes: goveji zrezki, skutini njoki, sataraš, mešana solata, pita od banane, nutelle in vanilije

breskva

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8901

24. avg 2013 19:21

Vrtejbenka, kaj nič ne hodiš na tržnico? Ker domačih kur nimam, sem zadovoljna s ponudbo, ki jo dobim na pokritem delu glavne tržnice, ali na moji v BTCju.

Nama so kurje tace specialiteta 1A.  

Pozdravček!

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. avg 2013 9:57

Samo, da pristavim še svoj lonček, ker me tudi malo jezi ta novodobna, jaz pa tega ne jem. A je tako kar pri veliko družinah. Včeraj smo dolgo klepetale na to temo. Preprosto smo razvadili naše potomce in zdaj je kar je. Sama nimam takih izkušenj, ker so tam daleč in si sami izpolnjujejo želje, a pri sorodnikih in prijateljih je to kar velik problem.

Se dobro spomnim, ko so naše mame skuhale, kar so skuhale in to smo jedli, niti na misel nam ni prišlo, da bi se pogajali za kaj drugega. Ampak časi so se spremenili in z njimi tudi mi. Jaz sem bolj za dogovor, ki zajame več jedi in se da kombinirati. No, lahko je reči. Še vedno je hrane v izobilju in tudi prehrambene navade so se spremenile. Otroci jedo najraje pice, hamburgerje, pomfri, tega pa doma ne moreš ves čas kuhati, če malo misliš tudi na svoje zdravje in zdravje otrok.

Kot rečeno, včeraj vesel piknik in vse, kar se na pikniku je. Od ražnjičev in čevpčičev, do bučk na žaru, paridižnika s sirom... Najhitreje pa je bila prazna posoda s prebrancem.

naor

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8901

25. avg 2013 13:14

NEDELJA:        

Kurja juhica (od včeraj), sv. trakci s korenčkom (iz voka), špecli s čemažem; zelena solata

Pozdravček!

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

25. avg 2013 13:31

Dragička,nikoli se ne spomnim na tržnici it v pokriti del..navadno tržnica,ribarnica,želišča..drugič grem pa po kuro še.

Danes domača juha z domačimi rezanci,mešano meso z žara,paradajz solata z kumaricami,papriko.

Zdaj pa kava na Monte di canape z namenenjimi zeti in navijanje za Rossija..trenutno je 4...   

P.s. Fotoaparat je prazen 

Vrtejbenka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. avg 2013 13:55

Danes pri nas:  njuha z rezanci,  in drobnjakom, pire , dunajsko ocvrte  prsi in melancane (menda smo po 3 ali koliko že mesecih jedli nekaj ocvrtega doma), sveže breskev kot kompot, (belega),

rimljanka

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

25. avg 2013 13:57

Pri nas danes,kurja juhica,pečen piščanec s krompirjem, paradajzova solata,pecivo.

Milži

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

25. avg 2013 14:14

Goveja juha z zlatimi kroglicami za predjed, glavna jed: govedina iz juhe, riž z vinsko omako - vinski zos - po dolgih letih. Ob brskanju po receptih, prijetno presenečena, ugotovila, da se recept nahaja tudi na meni dragi Kul.S.

http://www.kulinarika.net/recepti/794/omake/vinska-omak

Omaka je bila odlična, tako prijetno kislo-sladkastega okusa, da ne bi bilo potrebe še po sladici.

A na željo dedeja (jo je omenjal že ves teden) spekla še "brzinske" pustne krofe.

http://www.kulinarika.net/recepti/4670/sladice/pustni-k

Sedaj pa malo na off ob eni  in listanju po kulinariki.

Johanna

VWPOLO  

član od: 3.1.2010

sporočila: 23

25. avg 2013 14:23

Včeraj: piščančja obara, sladki zdrobovi cmočki.

Danes: tunini polpeti, pečen krompir, paradižnikova solata, pasji smrčki.

lepo nedeljo želim

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti