25. avg 2013 9:57
Samo, da pristavim še svoj lonček, ker me tudi malo jezi ta novodobna, jaz pa tega ne jem. A je tako kar pri veliko družinah. Včeraj smo dolgo klepetale na to temo. Preprosto smo razvadili naše potomce in zdaj je kar je. Sama nimam takih izkušenj, ker so tam daleč in si sami izpolnjujejo želje, a pri sorodnikih in prijateljih je to kar velik problem.
Se dobro spomnim, ko so naše mame skuhale, kar so skuhale in to smo jedli, niti na misel nam ni prišlo, da bi se pogajali za kaj drugega. Ampak časi so se spremenili in z njimi tudi mi. Jaz sem bolj za dogovor, ki zajame več jedi in se da kombinirati. No, lahko je reči. Še vedno je hrane v izobilju in tudi prehrambene navade so se spremenile. Otroci jedo najraje pice, hamburgerje, pomfri, tega pa doma ne moreš ves čas kuhati, če malo misliš tudi na svoje zdravje in zdravje otrok.
Kot rečeno, včeraj vesel piknik in vse, kar se na pikniku je. Od ražnjičev in čevpčičev, do bučk na žaru, paridižnika s sirom... Najhitreje pa je bila prazna posoda s prebrancem.
naor