20. avg 2013 17:15
Pri nama sataraš brez jajc , pečeno bedro, pečeni šampinjoni in zelena solata.
tanjaj
20. avg 2013 17:15
Pri nama sataraš brez jajc , pečeno bedro, pečeni šampinjoni in zelena solata.
tanjaj
20. avg 2013 18:01
Balenka, a ste potem še kam zavili, tako na brzino, da je sedaj nekdo v veselem pričakovanju ?
Pri nas so bile danes dušene bučke s papriko in paradižniki, pire krompir in ene žar klobasice.
rrr
20. avg 2013 18:10
kosilo ob dvanajstih: podušen riž na soku predhodnega dne pečenega kozlička in čebuli, paradajz
kosilo ob petih: kolerabična mineštra (s kranjsko) - fino
majaos
20. avg 2013 18:29
Danes po celodnevnem potepanju ulov v mestnem ribniku in spečeno doma:
Mojima dvema pa sem naredila odlično omako iz teletine, zraven makarončki, cvetača, brokoli in zelena solata
Posladek pita.....pa ne domača
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
20. avg 2013 18:29
MBrando je napisal/a: |
|
Nak Brando, ne bo šlo. Melancana je iz francoske kuhinje, iz knjige Julie Child, royal baby pa ne sme imat takih vplivov ( lahko je edino tist angleški sir ( a je chedar ), grahov pire, jorkširski puding, fish&chips............ ).
Matr, breskva, noge se mi posekajo ko vidim slivove cmoke ( kako je že rekel un starejši bratranec od king baby: kingdom for a plum cmoks.......... ali nekaj podobnega ). Včasih so mi noge klecnile pri pogledu na kaj drugega, sedaj padem na slivove cmoke.
Danes:
ežoj
20. avg 2013 18:36
Danes rezanci z piščančjimi trakovi,papriko,gobami in z naribanim ingverjem..prvič tako začinjeno,odličen okus,vsem je bilo všeč ter okisane bučke.
Vrtejbenka
20. avg 2013 19:04
Zlate kroglice v jušni osnovi z E-ji.
Malancani, paradižnik, sir...vse troje popečeno, servirano na posteljici rukole, v obliki stolpa.
Za posladek - sprehod pod slivo.
Johanna
20. avg 2013 19:27
citat=--ežoj--]
Matr, breskva, noge se mi posekajo ko vidim slivove cmoke ( kako je že rekel un starejši bratranec od king baby: kingdom for a plum cmoks.......... ali nekaj podobnega ). Včasih so mi noge klecnile pri pogledu na kaj drugega, sedaj padem na slivove cmoke.
Danes:
ežoj[/citat]
Ežoj, moji moški jih bi jedli vsak drugi dan. Kadar so lačni v solato jim jih naredim za večerjo. Lahko se oglasiš in jih bom naredila.
Danes: čevapčiči, blitvine polpete, pečen krompir, mešana solata
breskva
20. avg 2013 19:50
Danes: čorba "ežojevo darilo" . Ima še eno ime, ki pa ga danes ne ujamem, burja piha, kot se spodobi.
Nič zato, je res darilo, saj se je v Človeku zbudila dolgo speča želja po čorbah
(kruh je skrit za loncem)
Eni jedo pobarvane ribe, dve ribi, če sem natančna, potem so pa cmoki krivi za sekanje
lp
mzm
20. avg 2013 21:32
Juha, pečena rebra, pražen krompir, šopska solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne rožice
Fokača s paradižnikom in timijanom