18. avg 2013 21:53
Petek: sardele, krompir v oblicah in paradižnikova solata
Sobota: brokolijeva juha, slivovi cmoki in kompot.
Nedelja. polnjena paprika s paradižnikovo omako in pire krompir ter slivova pogača.
18. avg 2013 21:53
Petek: sardele, krompir v oblicah in paradižnikova solata
Sobota: brokolijeva juha, slivovi cmoki in kompot.
Nedelja. polnjena paprika s paradižnikovo omako in pire krompir ter slivova pogača.
19. avg 2013 9:45
Ta teden preprosto nisem imela časa za slike. Beljenje in pospravljanje nama je vzelo ogromno časa. Sicer sem vložila sladke feferone, stročji fižol. Zdaj me čaka še paradižnikova omaka, marelični džem in breskve. Vmes pa malo skakanja po trgovinah za novo luč v kuhinji, ki sva jo med delom razbila.
V soboto smo imeli za kosilo filane paprike iz zaloge, pire krompir in domačo zeleno solato. Včeraj pa sem naredila zelenjavno rižoto in zeljno solato.
Danes bom jaz eno solato, za moža pa nekaj iz zamrzovalnika. Sin bo jedel v vrtcu. Hčerka je na počitnicah, druga pa se mi je odselila v tujino, kjer je našla zaposlitev. Žalostno, a resnično. Mladi odhajajo, kjer je več priložnosti.
Zdaj pa naložim še par slikic iz morja, da boste videli kako sem bila tudi tam pridna....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
19. avg 2013 9:56
Torej tudi brez tehtnice sem uspela v peki. S takšnim pogledom na morje dobiš veliko inspiracije.
Pa še morski zmaj, ki je tako aktualen v družbi lokalnih rib....
Moram pa priznati, da je zelo zelo okusen.
19. avg 2013 14:18
Trixi, krasne fotke, upam, da imaš še kakšno na zalogi...
Danes pri nas: - zelenjavna juha, palačinke z jagodno marmelado, bezgovega soka z limono.
Johanna
19. avg 2013 15:27
Še imamo kaj na zalogi...
Moje današnje kosilo: bučke, moj balkonski paradižnik,pršut mocarela, olive, začimbe, moja domača berivka in po novem se brišemo s 500-aki (papirnatimi servietki, da ne bo panike...)
Mož pa bo sarmi iz zaloge.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2013 15:28
19. avg 2013 15:36
Zelenjavna juha, bučni polpeti in paradižnik v solati!
tanjaj
19. avg 2013 16:07
Saj 500-taki so papirnati...
Trixi, fajn slike, fajn kosilo, super škampi!
naor
19. avg 2013 16:37
Danes ješprenj-koruzna mineštra in melona za sladico..
Vrtejbenka
19. avg 2013 18:23
Danes pri meni:
tist, k ne veste kaj je, je melancan polnjen s šampinjoni ( kolikor mi je znano brez barvil, razen mal violične za skorjo, to pa itak nisem jedel ).
Pa, drugač, sploh si več ne upam it mim vaškeg ribnika, sedaj ko vem, da barvajo ribe. Zadnjič sem kupil kozice, in so čist vse bile pobarvane z rdečkasto barvo. Po moje je to kakšna fasadna barva, ne verjamem da se pri vaškem ribniku spoznajo na kake bolj sofisticirane barve.
A ja, kako je kaj s luno teh dni, morebit tudi luna seka in vpliva na barvanje rib.
ežoj
19. avg 2013 18:39
Danes: reciklaža včerajšnje rižote
kumare v solati
Luna raste, ežoj
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mango cheesecake brez peke
Jabolka v srajčki