30. jan 2020 11:06
Danes: ocvrt oslič
solata
domač
30. jan 2020 11:06
Danes: ocvrt oslič
solata
domač
30. jan 2020 11:19
Silven, za pizzo sem uporabila mešanico Schär mix B, suh kvas, sol, sladkor, vodo, olje. Če jo delate zase uporabite za eno konkretno pizzo cca 200 g moke, cca 150 ml tople vode, malo več kot pol vrečke suhega kvasa, pol žličke soli, pol žličke sladkorja, žlica ekstra deviškega oljčnega olja.Ugnetite mehko testo s pomočjo moke, da se ne lepi. Postavite v pomokano posodo za 2-3 ure, da lepo naraste.
Ko lepo naraste oblikujte na peki papirju s pomočjo moke in valarja testo za pizzo in obložite.
Jaz sem jo pekla na močno segreti šamotni plošči pri 250 cca 5 minut, lahko pa segrejete navadni pekač ( obrnete dno navzgor) in postavite s peki papirjem. ( Tudi že preizkušeno).
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 30. jan 2020 15:59
30. jan 2020 13:38
Četrtek:
Segedin golaž, flancati
Pozdravček!
30. jan 2020 18:18
Danes čufti, pire krompir, mešana solata
30. jan 2020 18:37
Včeraj: piščančja juha z rezanci, rižota z morskimi sadeži in brokolijem
zame: rižota z puranom in bučkami, motovilec in zeljna solata
Danes: bučkina juha, oslič z grahom, porom in krompirjem v pečici, motovilec in
zeljna solata
Jutri: zelenjavna juha, ajdovi štruklji s skuto in s sladkim krompirjem, motovilec in
zeljna solata
31. jan 2020 10:31
Danes: segedin iz zaloge
pire
31. jan 2020 13:29
Petek:
Makaronflajš, radič s krompirjem in črno redkvico; rogljički z marmelado
Pozdravček!
1. feb 2020 9:35
Včeraj je bila po dolgem času musaka.
Danes bo zelenjavna juha z zdrobovimi cmočki. Bo ob takem vremenu kar prijala.
1. feb 2020 12:01
Pozdravljene, danes sem bila ze zgodnja na trgu, sinko praznuje 11tko jutri ampak ze danes kuham izkljucno njegove jedi. U glavnem v loncu brbota toskanska juha z govedino.
Potem bo solata iz laskega fizola z bucnim oljem, goveji trakci z radicem v solati. In pa tiramisu.
za predjed bomo jedli burato, dimljeno mozzarella, pecorino, goveji prsut in panceto, en kup razlicnih oliv in pa polnjene paprike s sirom ter ciabatto s paradiznikom in olivami. Jutri na dan D pa praznujeno nekje kjer nas bodo razvajali.
lepo soboto vsem,
Sandra
Sporočilo je spremenil(a) sandrak dne 1. feb 2020 12:03
1. feb 2020 12:51
Danes: krvavice
kisla repa
pire
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna mineštra
Piščančja juha s tortelini