7. apr 2023 9:07
Jaz covid prebolevam drugič. Prvi leta 2021 je bil zelo hud, saj sem imela covidno pljučnico. Trajalo je približno leto dni, da sem bila kot prej. Pri meni je udarilo na noge, splošno slabo kondicijo, mož pa je po 3 mesecih imel strdek. Takrat je bila hujša oblika covida in še ni bilo na razpolago cepiva. Tokrat, ko naj bi bilo po statistikah zelo malo ljudi okuženih( v resnici jih je več in se ne testirajo) nimam pojma, kje sem se okužila. Mogoče tudi zato, ker so ukinili izolacijo in se lahko tudi bolan sprehajaš naokrog. Misliš, da je samo prehlad..Jaz sem imela v ponedeljek še to smolo, da sem bila na pogrebu, kjer je močno pihalo in sem se še dodatno prehladila na tleči virus v sebi, ki sem ga z visoko vročino odkrila v torek. Torej ta varianta sedaj je visoka vročina, telesne bolečine, bolečine v grlu, izcedek iz nosu, suh, dražeč kašelj, utrujenost, nočno potenje. Podobno kot gripa. Danes test kaže, da sem še popolnoma kužna, počutje malo boljše, vročine je nizka.Se pa zna morda čez dan spet dvigniti, kot včeraj, saj še nisem ok. Upam, da kmalu mine in da ne bo kakšnih posledic.
Danes za kosilo za moža ostanek pašta fižola, sin je danes prost šolskih obveznosti in bo torteline. Jaz bom najbrž juho in mogoče regrat...Ta hip še ne vem.
No, sedaj si grem pripraviti 2 pomaranči, kar ta teden redno konzumiram poleg drugega sadja. In veliko čaja.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 7. apr 2023 09:32