1. jan 2017 12:01
Danes: sarma, domač , piškoti.
1. jan 2017 12:01
Danes: sarma, domač , piškoti.
1. jan 2017 12:17
juha z rezanci, pečen krompir, polnjeni lignji, paradižnikova solata, rumovi polmeseci
1. jan 2017 13:23
Danes sarma in kruh.
Lep začetek novega leta vsem in da bi nam sonce sijalo tudi v naših srcih prav vsak dan!
1. jan 2017 14:14
Babka, škoda, da se je nepričakovano odvil silvesterski večer.mUpam, da je danes bolj mirno.
Jaz pa sem tudi obležala, tako, da bo juhica dobrodošla. Sprehod sem prepustila mojima dvema, pa tudi sarme mi ne teknejo.
Vsem želim prijeten začetek leta
1. jan 2017 19:12
Naj opišem današnje novoletno kosilo bolj na dolgo, nekako spada zraven. V glavnem, po včerajšnjem skoraj 12 urnem poplesavanju v kuhinji, ko je vse teklo gladko in mirno, se je novo leto začelo bolj slabo. Takoj zjutraj nas je sredi dnevne sobe pričakala "nesreča", ki se je zgodila našemu višavčku (očitno so ga ognjemeti bolj znervirali kot sem mislila). Nato smo pri zajtrku želeli jesti francosko od včerajšnje večerje, nakar se spomnim, da je ostala na balkonu. Tam je ostala tudi sarma in nenamazana rulada (mož je včeraj rekel "pa daj no, jo boš jutri namazala, vsedi se zdaj malo"). Smo imeli sladoled z okusom francoska solata. Rulado sem odtajala na radioatorju. Ko sem jo hotela odviti, se je biskvit seveda prelomil. Sledila je improvizacija. Črn gozdiček v kozarčku. Nato sem se lotila mize. Vse lepo pripravim in ugotovim, da je prostora le za 9 pogrinjkov. Nič ne de, bom pa jaz jedla za pultom. Obenem razmišljam kako smo lahko vsa leta do zdaj vsi sedeli za mizo, letos bom jaz morala stati. Pride sin, vidi pogrinjke in vpraša "ja koliko nas pa je". Rečem 10, jaz bom jedla za pultom. Me oba s hčerko debelo gledata in pravita 8 nas je. Meni nič jasno. Seveda nas je osem, mi štirje, moji starši in njegovi starši. Na koncu smo tudi letos vsi sedeli za mizo. V vsej zbeganosti sem pozabila poslikati sarme in črn gozdiček. Oboje je bilo pohvaljeno, razen moje pameti.
1. jan 2017 19:44
Nadinka, prav nasmejala sem se ob tvojemu zapisu. Včasih pa se res dogaja
Preveč si zadala za zadnji dan leta....
1. jan 2017 20:50
jao Nadinka,tudi mene si nasmejala pri vas je bilo,kot bi gledala kakšen ameriški film,hi hi
je bilo vsaj zanimivo in je skos dogajalo
važno,da ste preživeli,boste imeli vsaj zgodbo za naslednja leta!
1. jan 2017 21:01
Nadinka je napisal/a: |
Naj opišem današnje novoletno kosilo bolj na dolgo, nekako spada zraven. V glavnem, po včerajšnjem skoraj 12 urnem poplesavanju v kuhinji, ko je vse teklo gladko in mirno, se je novo leto začelo bolj slabo. Takoj zjutraj nas je sredi dnevne sobe pričakala "nesreča", ki se je zgodila našemu višavčku (očitno so ga ognjemeti bolj znervirali kot sem mislila). Nato smo pri zajtrku želeli jesti francosko od včerajšnje večerje, nakar se spomnim, da je ostala na balkonu. Tam je ostala tudi sarma in nenamazana rulada (mož je včeraj rekel "pa daj no, jo boš jutri namazala, vsedi se zdaj malo"). Smo imeli sladoled z okusom francoska solata. Rulado sem odtajala na radioatorju. Ko sem jo hotela odviti, se je biskvit seveda prelomil. Sledila je improvizacija. Črn gozdiček v kozarčku. Nato sem se lotila mize. Vse lepo pripravim in ugotovim, da je prostora le za 9 pogrinjkov. Nič ne de, bom pa jaz jedla za pultom. Obenem razmišljam kako smo lahko vsa leta do zdaj vsi sedeli za mizo, letos bom jaz morala stati. Pride sin, vidi pogrinjke in vpraša "ja koliko nas pa je". Rečem 10, jaz bom jedla za pultom. Me oba s hčerko debelo gledata in pravita 8 nas je. Meni nič jasno. Seveda nas je osem, mi štirje, moji starši in njegovi starši. Na koncu smo tudi letos vsi sedeli za mizo. V vsej zbeganosti sem pozabila poslikati sarme in črn gozdiček. Oboje je bilo pohvaljeno, razen moje pameti. Nadinka
|
Nadinka, kadar se najmanj nadejaš, takrat ti gre najbolj narobe vse, oz. Murphiyev zakon deluje še pa še, sicer pa, na koncu ste se temu vsi nasmejali.
2. jan 2017 12:26
Danes: sarma drugič, domač , piškoti
2. jan 2017 12:36
Sarma.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)