Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

31. dec 2016 12:28

Midva bova pa letos po dolgem času silvestrovala doma, sta se otroka kar malo začudila. Z vnuki bomo nazdravili z otroškim šampanjcem, seveda nekaj ur pred silvestrovim, ob polnoči si bomo pa ostali, vseh šest najprej privoščili Dom Perignoja, zatem pa še zlato penino. Za silvestrsko večerjo bova pa z možem pocmokala vsak svojo jastogovo samico na buzaro, s špageti. Se mi že cedijo sline! Jutri bova pa nameto svinjine, za katero pravijo, da na novega leta dan odbrca stran vse slabe stvari, pripravila zebrino pečenko. Sem sveže zebrino meso po dolgem času spet dobila v Leclerku.

Vse lepo in čimveč kulinaričnih užitkov v naslednjem letu želim vsem, ki brskate po kulinariki.

kača

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8886

31. dec 2016 13:18

Zadnja sobota v letu 2016:

Ob pripravi vsega drugega, brzinsko kosilo - goveji trakci, marinirani od včeraj, fajn zaliti s teranom, praženi "na hitro" v voku, zraven francoska solata in pravkar pečen domači kruh, pod mus hlajen na balkonu:

Pozdravček!

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

31. dec 2016 14:54

čeprav ne paše v tole temo,pa vseeno! Jernej najzamiži!

Draga Dragička,vse dobro v letu,ki prihaja ti želim in se še naprej veselim tvojih slikic!

Srečno,zdravo in zadovoljno 2017!

čebulka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8886

31. dec 2016 16:01

A to samo meni...??? Čebulka, solzice sem dobila v očeh. Hvala lepa za voščilo. Obenem tudi tebi in vseeemmm na kulinariki, vsem dobrim ljudem na svetu - vse najboljše, predvsem in še enkrat predvsem MIR v novem letu.

Pozdravček!            

Nadinka  

član od: 19.6.2014

sporočila: 70

31. dec 2016 16:04

Danes se že od 6h zjutraj vrtim po kuhinji. Najprej sem pripravljala moje prve sarme v življenju, ki so prav fajn uspele in že čakajo na novo leto.

Iz preostanka mletega mesa sem za današnje kosilo pripravila mleto meso s proseno kašo in korenčkom, zraven pa endivijo s krompirjem.

Potem sem se lotila kitajskih piškotov sreče. Tudi te sem delala prvič in zverzirala sem se šele pri zadnjih štirih - drugo leto bo že boljše. 

Za silvestersko večerjo sem že pripravila francosko solato, manjka še tunin biftek in narezek. Še prej pa moram speči rulado črni gozdiček za jutri.

Lepo silvestrujte in vse dobro v letu 2017 

Nadinka

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

31. dec 2016 17:30

sv. juha z rezanci, pražen krompir, pečena vratina. mešana solata, breskov kompot

Balenka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15412

31. dec 2016 18:27

Jaz pa sem danes zjutraj dala kuhat govejo juho in na pol pripravila sarme. Potem smo 4 ure hodili v hrib. Pozno kosilo smo imeli v kitajski restavraciji.

Večer bomo preživeli doma, imeli bomo govejo juho, po želji narezek, tunin namaz. Piškoti, čoklada. Ob polnoči penina Bjana brut..

Sedaj pa še sarme v pečico za jutri in pripravit kruh brez gnetenja.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15412

1. jan 2017 10:32

Danes bo za začetek goveja juha z zdrobovimi cmoki in sprehod po sončku. Kasneje sarme, domač kruh.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

1. jan 2017 10:41

In jaaaaaaa........daleč od pričakovanega in napovedanega novega leta sem preživela ta praznik...na hodniku Ljubljanske urgence sva si z mojo mami privoščile......topel sendvič iz avtomata, flaško soka..........pred polnočjo sva se objeli in poslovili.......pa sem ji rekla: Saj ti veš, kaj ti želim: polno vrečo zdravja, miru in srčnosti..........kdo ve, bom jutri jaz še tu ?

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2422

1. jan 2017 11:57

Babka ničesar se ne ve niti trenutek naprej. Včasih sreča,včasih nesreča! Tega se v mladih letih ne zavedamo! Živimo kot telički!

Anemiilat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti