23. jun 2007 23:52
Nikoli in nikdar z agencijio, na vsa potovanje smo šli vedno v lastni režiji, agencije so nam samo uredile vse za letalske karte po destiancijah in datumih, kot smo jih mi določili. Na pot smo se že doma temeljito pripravuli, v tujih državah smo se povezali s kakšno tamkajšnjo agencijo, da so nam dali na razpoalgo kombi in vodiča, ki so nas vozili po poti, ki smo jo v osnovi začrtali sami, potem smo pa z njimi predebatirali in so nam povedali, če smo v naših načrtih kaj izpustili, kar bi vsekakor morali videti. Vodiči so nam pa potem sproti našli še kaj zanimivega, kar nismo načrtovali, predvsem pa so nam vedno iskali stik z domačini, nam ureidli, da smo pokukali v kakšno hišo on prisostvovali kakšnim nenavadnim običajem. To je reč, ki jo pri agencijah pogrešam, ker meni potovanje pomeni spoznavanje ljudi in običajev, da se ustavim, kjer in za kolikor sama hočem in se družim z domačini, ne pa da letam za vodičem in se pri ogledih ravnam po uri, ne pa po tistem, kar me zanima.
Sicer sem po službeni dolžnosti dva ali tri krat potovalaz agencijo in je bilo za zdržat, ampak to ni tisto ta pravo.
Da bi si pa letni dopust kje v bližini urejala preko agencije, mi pa še manj pade na pamet. Morda kak teden kakšnega last minuta, ampak samo letalski prevoz in spanje z zajtrkom, vse drugo si ureidm sama...rent a car ali rent a motorbike, in gremo raziskovat kraje in se družit z domačini.... Mamamia
mamamia