Dopust

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

6. jul 2007 13:15

Vis je wonderful. Če greš, potem je obvezna postojanka Komiža- Jastožera. Njami jastogi! In tudi druge dobrote. Drugače pa- čudovita arhitektura, očarljiva mesteca, veliko skritih kotičkov, kamor se lahko umakneš, če ne maraš preveč ljudi. fresh

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

6. jul 2007 13:24

Ja vis je res zakon! Mogoče men ni tolk "vau" ker je dokaj majčkeno mesto. Mam rajše kak Split oz. Dubrovnik. Posebno doživetje je jutranje pitje kavice v bližini pristajanja trajekta. hehe to je blo men najbolše. Drugače pa če si 1x na Visu moreš iti v Stončico. Sicer je treba iti z avtom (ali čolnom) vendar se splača.. Peščena plaža, turkizno morje in ena sama gostilna. V tej gostilni pa strežejo "pečene paradajze". Najboljša zelenjava katero sem kdaj koli jedla. Lepo se imejte!! iversonka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

6. jul 2007 13:56

Po moje je Ognjič mislila otok Vis, ne samo mesteca. rimljanka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

6. jul 2007 13:58

Ja, otok Vis me zanima. Ognjič

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

6. jul 2007 14:52

Mene pa paradajzi. lp Vesna

Ognjič  

6. jul 2007 14:56

Ognjič

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

6. jul 2007 14:58

Ognjič, na Visu žal še nisem bila. Če bo letos sreča z vremenom, pa iz Pule s čolnom odbrzimo mimo Dugega Otoka in Kornatov še dalje proti jugu, Vis, Biševo in Latovo so tisto, kar bi radi dosegli. Ampak Vendy, ona pa jadra in gotovo ve kaj o Visu, modri špilji, podzemnih letališčih nekdanje JLA....Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. jul 2007 15:43

Ja, Vis poznam, s tem, da bom letos na Kreti. Če hočeš doživeti špilje na Biševu, jih je kakih 28, od tega sta najbolj znana plava in medvedja (po medvednici, ki baje živi v Jadranu), ti svetujem naslednje: Da se dogovoriš s kakim domačinom, da najameš čoln, se odpelješ zvečer odpelješ do konobe na Biševu, kjer boste tudi prespali, naslednji dan pa ob sončnem vzhodu v plovilo in potem okoli otoka. Pikiraj najprej na plavo špiljo (beri:priveži čoln kakih 200 m stran) - tako da boš tam nekje ob 6.15 in je velik gušt plavati v špiljo ob pol sedmih zjutraj. Ker takrat ni nikogar. Ob osmih so pa že prve organizirane skupine pred špiljo in tisto ni posebej edinstveno. Potem greš še malo okoli otoka in boš našla še ostale špilje in skrite lagune. Samo brez navtične karte se tega nikar ne loti. Od krajev na Visu sta največja Vis in Komiža. V obeh je nekaj zelo dobrih gostiln (so na netu) in je najbolje, da se človek tja že ob drugi uri popoldne najavi, da imaš potem zvečer spodobno mizo. Plaža in morje sta boljša na južni, komiški strani. Vis je namreč na severnem delu in v tistem zalivu je tudi mestna kanalizacija in malo smrdi, do lepšega dela morja se je treba pa kar sprehoditi čez skale, ker je precej divje. Mamamia, darling, če misliš priti z močnim čolnom do Visa, kar je sicer možno, te moram opozoriti, da je Vis že kar precej daleč od obale in to pomeni dvoje: valovi so visoki in to pomeni, da čoln zaradi nizkega ugreza malo meče (pri jadrnici s tem zaradi kobilice ni težav) in ljudje po nekaj urah take torture malo zeleno izgledajo, pa tudi paničariti lahko začnejo. Seveda, če pa imaš mašino, ki bo šla 80 milj in več na uro, je druga zgodba. Glede Lastova je pa takole: definitivno kraj za zelo odbite karakterje - mislim, da bi mamamii in Ognjiču sedel (punci, to je bil kompliment) Lastovo - to je tako kot tista TV serija Severna obzorja. Samo, da ni na Aljaski in da ni snega. Vse ostalo je skoraj tako. Lastovo, to je drug svet. Trajekt iz Splita do Lastova vozi šest ur, včasih pa tudi sedem. Kar je časovno tako podobno, kot če bi šel z avionom v New York. Če greš iz Lastova na Split je pa tudi tako, kot če bi šel v New York....:)))) Vendelina jr.

Ognjič  

6. jul 2007 20:08

Superca! Jaz sem se sicer za Komižo odločila zato, ker so mi rekli, da se tam vidi, kako sonce v morje pade, zdaj pa vidim, da je tud morje lepše, bravo jaz. Me pa mika Lastovo, če ne drugega letos, pa vsaj kakšen enodnevni izletek s kakšno barko. Če se še kaj spomniš o Visu zanimivega, ti bom zelo hvaležna, Vendelina jr. (častim pa, ko bodo slive zrele tam na onem hribčku).

Mamamia, lani smo te 14 dni čakali s hladnim kozorogom na Dugem otoku, pa še v takšni "culukafriji" smo bili, kjer tudi privezov ne kasirajo (in bi se ti dodatno splačalo pridet). Ker sem v tem času postala solastnica jahte (srebrna barva, motor ima cca 90 kg in vesla v rokah , trenutni privez je v vrečki od najboljšega soseda), ti pridem pa v Komiži naproti...nisem pa čisto ziher, da jahte kljub konkretni obremenitvi in spodobnem ugrezu ne bo odneslo tja proti Vendelini jr. ...torej, če me ne bo naproti, jo kar piči dalje , jaz se bom na vse kriplje borila, da bi šel tok navzdol, ne pa navzgor

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jul 2007 13:49

Ognjič, darling, a nimava medve skorajda sosednih parcel s slivami? Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 09. jul 2007 13:50:28

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti