31. jan 2013 9:26
Vendelina jr,
ne razumem zakaj je bilo potrebno poudariti v zadnjem postu moj rojstni datum, ne vem, ali hočeš poudariti, da sem že stara in naj se zamislim nad pisanjem. Ali pa ti je moja letnica rojstva dejansko všeč. Vem, dober letnik. No, nima veze.
No, jaz bom odgovorila po domače, ker ne poznam toliko strokovnih besed, kakor ti. Jaz si razlagam, da so forumi namenjeni ravno temu, da se človek na njih obrne z vprašanji, nasveti... Človek se uči celo življenje in da si prišla do položaja (verjamem, da si zelo izobražena ženska), si se mogla tudi ti učiti. Pa pustimo kakšni časi so bili takrat, pa kakšna je danes mladina, smo mladina, se štejem še pod mlade. Govorim o tem, da so po mojem mnenju forumi ravno temu namenjeni. Žal je na Kulinariki velikokrat tako, da tudi jaz raje dvakrat premislim, če bi kaj vprašala, ker se bojim, da se bo nekdo obreknil ob vprašanje in ga kritiziral, namesto nanj odgovoril. pa se na ta forum obračam ravno zato, ker je na tem forumu toliko dobrih ljudi, ki ima veliko izkušenj in znajo svetovati. No, odgovarjam na tvoje vprašanje, citiram: "Pa a boste do konca življenja spraševali na Kulinariko ali pa bodo tole za vas počele vaše mamice?"
Nekateri nimamo staršev, govorim za sebe in sem pri svojih letih doživela že veliko izkušenj, dobrih in slabih, vsaka je bila za nekaj dobra. V današnjem času hvala bogu obstajajo forumi, knjige (da ne boste rekli, da nič ne berem ), da se lahko učimo tudi iz tega.
Predvsem pa ni moj namen, da se ta tema zdaj razvije v najin dialog, ki obsega malo drugačen pogled iz vsake strani. Kot sem že omenila, pišeš dobre nasvete, samo včasih je pred kakim komentarjem fajn zadihat in poskušat razumet potrebe tistega, ki to sprašuje. Veliko o tem govori že sam Marshall B. Rosenberg, Nenasilna komunikacija. Mislim, da nam ne bi škodilo vsem par uric delavnice....
Pa lep dan, po dolgem času tudi topel...
tina711983